The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
Kerkiäis vähän aikaa lukee,ennen kuin pittää ruokaa tehä. :)

Uskaltaakohan syyä kolme vuotta vanhoja kanttarellejä ? :unsure::rolleyes:
Löytyi pakasteesta rasia.
 
Mistähän sitä taikois ruokaa.Kaapis olis riisii ja pastaa ja sellasta mutta en oo koko kesän tainnu sellasii syödä. Tuntuu et olokin ollu parempi kun ei oo syöny ( närästäny). Kesä menny salaateilla ja porkkanoilla.
 
vierailija
Ottaisin sen saven pois suunnilleen ämpärin verran, koska se on aina tiivistä ja kylmää. Hae kaupasta luomumultaa ja pohjalle eristeeksi sitä lekasoraa, niin siitä tulee hyvä alusta. Mies varmasti panee vastaan, mutta... Ja hiekkaa voi laittaa kans pohjalle ennen lekasoraa, niin ei katoa se multa sinne. Lehtiroskaa sitten kunnollinen kerros, mutta ei ruohosilppua enää, ettei se pensas lamoa: lumi kertyy oksille ja ne painuvat maahan. Istutusaika alkaa vasta yläkuun aikaan, ei siis vielä.
Savimaasta kannattaa tehdä muotilla pihalaattoja. En ole tehnyt, mutta muotteja on myytävänä ja myyjä varmasti antaa ohjeet, sopivan väristä kiinnitysainetta ja verkkoa tarvit kans vahvikkeeksi, et ei hajoa kävellessä. Hanki eri lajikkeita, niin eivät kypsy yhtaikaa kaikki: Pohjanjätti, Melalahti ja musta Mortti on mun mielestä hyviä (muista en tiedäkään mitään, paitsi Öjebyn lamoaa...) ja kasvavat pystyyn: ei homehdu alimmat oksat aina. Siis: se kuun aika on olennaisin asia. Kyllä ne marjapensaat savimaassakin kasvavat, mutta ne ovat ikivanhoja pensaslajikkeita, jotka ovat sopeutuneet siihen pienilmastoon aikoinaan. Jos tarkoitat vadelmapensasta, on risut ja puuroska ym niille luonnollisin sekoitus, jostakin "rantteelta" tai liiterin edustalta/pohjalta(y)
Nostan ihan vaan siksi et huomaat kun ehkä tulet levähtämään pihahommista:)
Oletko maistanut näitä chorizoja? En ole itse mut huomenna aion etsiä jostakin maistiaiset:cool:
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä