Milloin on seuraava kasvava kuu?

  • Viestiketjun aloittaja Uskoisin
  • Ensimmäinen viesti
Uskoisin
Kiitos vastauksesta, taikauskoinen täällä miettii kun sanotaan että Ensimmäinen puolisko kierrosta onkasvavan kuun aikaa ja jälkimmäinen puolisko vähenevän kuun aikaa. Vanha kansa sanoo, että kasvava Kuu on hyvä aika kylvää kasvit jotka tuottavat maanpäällistä satoa.
Niin milloin ne nyt kannattaisi siis kylvää?
 
vierailija
Kiitos vastauksesta, taikauskoinen täällä miettii kun sanotaan että Ensimmäinen puolisko kierrosta onkasvavan kuun aikaa ja jälkimmäinen puolisko vähenevän kuun aikaa. Vanha kansa sanoo, että kasvava Kuu on hyvä aika kylvää kasvit jotka tuottavat maanpäällistä satoa.
Niin milloin ne nyt kannattaisi siis kylvää?
Etsi kalenteri seuraavaksi. Alkaa vaan olla tälle kesälle myöhäistä kylvää mitään
 
Uskoisin
Oon kalenteria katsonut ja sen takia kyselen kun en siitä paljoa ymmärtänyt. Mut täältä ei näköjään kannata kysellä mitään kun saa vaan vittumaista vastauksia. Etkä edes tiedä mitä oon kylvämässä. Kiitos ensimmäiselle asiallisesta vastauksesta. Toiselle no haista :poop:
 
vierailija
Kiitos vastauksesta, taikauskoinen täällä miettii kun sanotaan että Ensimmäinen puolisko kierrosta onkasvavan kuun aikaa ja jälkimmäinen puolisko vähenevän kuun aikaa. Vanha kansa sanoo, että kasvava Kuu on hyvä aika kylvää kasvit jotka tuottavat maanpäällistä satoa.
Niin milloin ne nyt kannattaisi siis kylvää?
Tänä vuonna oli harvinaisen huonoon aikaan kylvöaika, kun oli niin pitkään lunta maassa ja yöpakkasia. Tämä ei ole muuten mitään taikauskoa, vaan luonnon lakien ymmärtämistä(y)
 
vierailija
On just, kun 9.7. on täysikuu.
Ehkä salaattia voisi vielä kylvää?
Vähän tarvii ajatella niitä muitakin planeettoja ja muistaa, että auringon säteily tappaa tehokkaasti. Mittasuhteet ovat tuolla avaruudessa olemassa, esimerkiksi missä on Jupiter, se suurena pallona ei voi olla vaikuttamatta muiden lämpötiloihin ja milloin joku on auringon edessä, lämpö kimpoaa muualle. Tässä on hyvä kuva niistä. Ja muista, et osa niistä on kiveä, osa kaasua jne.(y)
 
vierailija

URSA:n sivuilla on tähtikartta, mistä näkee ennakkoonkin asioita, kun tietää kellonajan. Tuossa on se uudenkuun hetki. Taivaalla sen näkee ohuena sirppinä vasta parin päivän päästä siitä.
 
vierailija
On näissä asioissa yks päivänselvä seikka: kaikilla planeetoilla on sama suunta, tietty järjestyskin, mutta siellä ne vaan pysyvät kukin omilla radoillaan ja kaikki lilluu toistensa vaikutuksesta, eteenpäin. Mun mielestä tää on upea:
 
vierailija
Kiitos mä perehdyn näihin videoihin huomenna lisää :)
Onkin parempi, jos ei ennestään tiedä asiasta mitään. Niitä vanhoja uskomuksia on todella vaikea hävittää pääkopasta. Luepa tämä:

"Ihmisen elämä on kuin vuoden kierto, että silloin kun on aika oksastaa, juuri silloin täytyy oksastaa". - Production Housen, Jukka- Pekka Heiskasen tuottamasta ohjelmasta -

"Carpe Diem on sanonta, joka tulee Horatiuksen yhdestä oodista.

Sehän tarkoittaa oikeastaan melkein niinkuin oksastamista; että ihmisen täytyy tehdä joku asia juuri otollisella hetkellä, sillä hetkellä, kun on aika - ei ajatella, et mä teen sen myöhemmin.

Ja tääkin on tämmöinen, niinkuin maanviljelystermi, niinkuin puutarhan termi, että silloin kun on puutarhan kierrossa, --- "

v 2006 ohjelma oli Teemalla. Kopsasin puheesta;-)
 
vierailija
Siemenestä on myös kysymys. Toiset tarvistsevat eri olosuhteet, kylmäkäsittelyn tms. Niistä voisi löytyä myös Darwinin teksteistä vaikka mitä, mikä meillekin sopisi: esimerkiksi huoneenlämmössä kasvaa mainiosti banaanit, mandariinit ym. Automaattiset lämmityssysteemit ovat olemassa... Seed- on se hakusana, siemenestä tai kylvämisestä kun on kysymys:barefoot:
 
vierailija
Jokunen päivä sitten oli aika, jolloin maa oli kauimpana auringosta - ja helmikuulla se on lähimpänä aurinkoa:)
Jos ei olisi noin, paistuttaisiin mekin täällä hengiltä ja talvella vastaavasti jäädyttäisiin(y)
 
vierailija
Täysikuun jälkeen kuu pienenee kunnes se on "nolla"kuu. Ja sit se alkaa taas kasvaa.
Kuu kyllä säilyy saman kokoisena, eikä se kivipallo itsessään edes loista, vaan siitä heijastuu auringon valo:)
Olet ehkä lukenut tämän, mutta laitan uudelle lukijalle...

1.Kor.14:37 viittaa selvästi kuukautiskiertoon, minkä kautta aikojen naiset, waimot ym ovat tunteneet eikä siinä ole edes tulinnanvaraa. Miksi miehille asetettiin selibaatti---?

"8:11 Tämä on se wertaus: Siemen on Jumalan sana.", Luukkaan sanomana, eri vuosina. Luen yleensä vain 1642 tekstit, koska vanhassa kirjassa fraktuura on aika hidasta luettavaa:)

Kustaa Vilkunan kirja kertoi, että Joakim lähti korpeen - varmaankin samalla oli suojassa auringolta. Monista kuvista saa sellaisen vaikutelman, että hän olis lintututkija tai muuta... Kyyhkyntapaisia lintuja on sylissä! Keräsikö Joachim munia vai pyysikö niitä linuja, en tiedä, mutta kyllä metsässä kulkiessa helposti voi nähdä kaikki ne, mihin kuu luonnossa ((ihmisissäkin!) vaikuttaa, jos haluaa nähdä!

No, se retki korpeen kesti 40 vuorokautta ja siihen aikaan ei ole ollut kuuta kummempaa valaistusta öisin: siis aina on pitänyt lähteä matkaan silloin, kun uusikuu valaisee riittävästi ja palata takaisin ennen seuraavaa uuttakuuta, koska silloin on taas säkkipimeää, eikä näe yhtään mitään - ei edes voi olla varma, onko silmät auki vai kiinni vai näkökyky kadonnut kokonaan:-D

Toisaalta suunnistamiseen on tarvittu tähtitaivasta, joka sitä on osannut tulkita yhtään...!

Maria lienee ymmärtänyt kuun vaiheet elämän eri asioihin paremmin kuin moni muu, jos kerta äitinsäkin Anna on (mahdollisesti) hoksannut sen lainalaisuudet vasta siihen aikaan, kun miehensä Joakim lähti korvesta etsimään vastausta heidän lapsettomuuteensa. Saman ajan Anna oli ollut puutarhassa ja ehtinyt nähdä kahden uudenkuun aikaiset taimien itämiset, kasvun ja kaikkien asioiden "pyhän" yhteyden toisiinsa. Yhden pimeän uudenkuun ajan - ne 3 synkintä yötä ovat voineet olla melkoinen kokemus Joakimille;-)


Kirjassa Vuotuinen ajantieto kerrotaan mm:

"Lisäksi Hattulan ja Lohjan kirkossa ja muuallakin on kauniita maalauksia Annan ja Joakimin tarinasta. Niissä on kuvattu Annan murhe, Joakim korvessa, Joakimin ja Annan kohtaus kultaisella portilla, Maarian syntyminen jne.

---itäistä tietä Suomeen saapunut kristinusko on vanhempaa perua, kuin läntisten ristiretkien tuoma roomalaiskatolinen usko.

---Suomeen Anna on saapunut, kuten moni muukin kulttuuri- ilmiö, kahta tietä, varhemmin itäistä ja myöhemmin läntistä mutta samasta alkupisteestä lähtien."

Päivänselviä asioita ei kai kukaan ole kirjoittanut tuolloin vielä muistiin, kun kuvittelee, että kaikkihan nuo asiat tietää, jolloin ei tarvi varsinaisesti muistaa mitään. No, tätäkään en ole osannut itse "muistaa":

"Suomessa toimi keskiajalla katolisen kirkon alueella kolme luostarijärjestöä – dominikaanien, fransiskaanien ja birgittalaisten. Sistersiläisten veljeskuntaan kuulunut, Baltiassa sijainnut Padisten luostari hankki 1300-luvulla maaomaisuutta Uudeltamaalta, mutta veljeskunnan vaikutus jäi lyhytaikaiseksi. Uskonpuhdistus merkitsi luostarien sulkemista. Viimeisenä lakkasi Naantalin luostarin, Vallis Gratiaen toiminta vuonna 1591. Luostarin kirkosta tehtiin kaupunginkirkko. Ortodoksisen kirkon alueella Karjalassa toimi Valamon luostari, joka perustettiin 1300-luvun alussa, 1300-luvun lopulla perustettu Konevitsan luostari ja pohjoisessa Petsamon luostari 1520-luvulta." -etälukio-

Ornamentit saattavat hyvinkin viitata siihen kasvuun, mitä kuu maan ympärillä ohjaa, vaikuttaa veden kiertoon ja kaikkeen - jopa siihen, ettei maapallo vemputa radallaan puolelta toiselle holtittomasti!

Vuotuinen ajantieto tietää kertoa siv. 357:

"Kun kuuton aika oli "pyhää", niin oli kuun syntymäpäivä, siis sekä kuukauden että viikon ensimmäinen päivä aina maanantai, samoin kuu kääntyi kieltojen täyttämän pyhäpäivän jälkeen toiselle neljännekselle. Maanantaina eli näkyvän kuun 8. päivänä, samoin kansanomainen täysikuu sattui aina maanantaiksi 15.päiväksi ja edelleen viimeinen neljännes alkoi maanantaina 22.päivänä. Näin kuukauden sisällä maanantai todella oli kuun päivä, kuten sen nimi osoittaa."
 

Yhteistyössä