• Palvelimen ylläpitotöiden johdosta Kaksplussan keskustelut ovat pois käytöstä aamulla 8.10. n. klo 6.00-7.00. Pahoittelemme tästä mahdollisesti aiheutuvaa haittaa.

    Kaksplus-toimitus

The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
vierailija
Eipä löytynyt netistä Mika Puhton tiivistelmää enää, mutta tämä tuli tyrkylle:
"Mikkelin ensimmäistä nopean palvelun magneettikuvausta pyritään markkinoimaan koko Kaakkois-Suomeen sekä itärajan tuolle puolen. Toimitusjohtaja Hannu Paajanen ja hallituksen puheenjohtaja Ville Waris ovat luottavaisia, että kiinnostusta voitaisiin herätellä esimerkiksi pietarilaisissa asiakkaissa. Tärkein motivaatio on kuitenkin hyvätasoisten paikallisten lääkäripalveluiden ylläpito ja kehittäminen.
Tammikuussa Mikkelissä aloitti toimintansa magneettitutkimuksiin erikoistuva Ikimagneetti, joka lääkärikeskus Ikioman tavoin on paikallisin voimin perustettu ja omistettu yritys. Ikioma on Ikimagneetin yksi osakas.
Lääkäri ja osakas Ville Waris sanoo, että yksi Ikimagneetin valteista on kiinteän magneettilaitteen kristallinkirkas kuvanlaatu. Tiloihin ja laitteistoon on kaikkiaan investoitu noin 1,6 miljoonaa euroa. Mittava sijoitus luo paineita asiakaspiirin laajentamiseen.
– Mikkelin oma väestöpohja ei riitä, sanoo Hannu Paajanen.
Ikitutkimuksen avainasiakasryhmiä on Paajasen mukaan neljä.
– Erilaiset tapaturmapotilaat, ikääntyvät ihmiset, neurologiset potilaat ja syöpädiagnoosia tarvitsevat.
1. huhtikuuta alkaen aletaan ottaa vastaan myös neurologian potilaita, kun Maaherrankadulla Molanderinmäellä sijaitseva Mikkelin Neurologipalvelu yhdistää voimansa lääkärikeskus Ikioman kanssa.
Lue myös:
Mikkeliläisten oma lääkärikeskus aloittaa heinäkuussa"
:confused:
 
vierailija
Ohoh, tuli virhe.eihän mun pitänyt sitä .... Jotakin.
No ssiehän voit slventtä tämän uutisen meille:
"Ruotsin armeija oli Napuen taistelua edeltävinä vuosina ottanut pelkästään lähiseuduilta jopa 2 000 miestä sotapalvelukseen, mikä oli laskenut Pohjanmaalla väkilukua jo ennen Napuen taistelua. Suuresta Pohjan Sodasta maksettiin kallista hintaa, Matti Lehtiö toteaa.

– Sotaverojen takia käytännössä koko maakunta oli jo entuudestaan konkurssin partaalla.

Lehtiön mukaan dokumenttien pohjalta näyttää siltä, että venäläisten sotajoukkojen riehuminen laantui Pohjanmaalla Napuen jälkeen suhteellisen nopeasti, niin että paikallisessa arjessa isoviha oli ohi jo ennen vuoden 1721 Uudenkaupungin rauhaa.

Olot normalisoituivat myös muodollisesti vuoden 1717 paikkeilla, kun miehittävä Venäjä palautti Suomeen siviilihallinnon.

– Ihmisille annettiin rauha viljellä, jotta Venäjä saattoi verottamalla ottaa tarvitsemansa armeijan ylläpitoon. Veronmaksu miehittäville vihollisille oli toki vastenmielistä, mutta ei se olennaisesti poikennut Ruotsin perimistä sotaveroista, Matti Lehtiö arvioi."
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä