The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
vierailija
Voihan se maailmanmeno vaikuttaa täälläkin:
http://yle.fi/uutiset/3-9411223

Tuuli puhalsi joesta kaikki jäät pois. Eikä se mitään taikuutta ole. Harvoin ne yhdessä yössä ovat sulaneet, mutta nyt on(y)

Jääöautatkin ovat vain pieniä palapelin palasia, vaikka miten katsoisi.:LOL:
Jää L autat, siis jäälautat - niitä tulee, kun jäät yleensä sulavat maalis- huhtikuulla. Mutta nyt tulee vettä jonnekin merelle enemmän kuin tavallisesti. Etsikää kumiveneet nyt:ninja:

Turusta katsottuna biljardipallot tai tuo helminauha, näyttää tällaiselta.
 
Ja toi liittyy asiaan miten?

Aurinkoenergia näillä leveysasteilla on lähinnä vitsi. Maailmassa ei muutenkaan ole tehty ainuttakaan aurinkopanelia joka tulis tuottamaan enemmän energiaa kuin sen valmistamiseen on mennyt.
Ymmärrän jos kesämökillä tarttee sähköä kännykän lataukseen ja läppärin käyttöön ja valtakunnan verkkopiuhan tuominen tontille maksaa kolkytätuhatta, niin sit aurinkopaneli saattaa olla paikallaan.

Mut noin muutoin toistaiseksi ainut aurinkoenergian kannattava käyttö on ns. aurinkokeräimet, eli mustaksi maalatut lämpöpatterit jotka syöttää varaajaa. Toimivat lähes koko vuoden ja tekniikka on yksinkertaista ja halpaa. Kuumaa käyttövettä tarvitaan kesälläkin joten jos sen hoitaa aurinko niin se alkaa energialaskussa näkyäkin.
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä