Lasten lihotusleiri 1950-luvulla.

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Joskus 1950-luvulla. Silloin lapset olivat "lihotusleirillä" useita viikkoja, koska kotona oli ruuasta pulaa monessa perheessä. Paras painonnousu oli leiriltä tuliaisina jopa 13kg.
 
vierailija
Saamani tiedon mukaan lapsille pakkosyötettiin ruutalla ihraa. Ensin sidottiin kiinni ja sitten ruutattiin ihraa kurkusta alas. Kaikki eivät nimittäin olisi halunneet lihoa.
 
Mistä tämä tieto? Aloitusviesti löytyy sellaisenaan Suomi24-palstan keskusteluista 70+ ihmisten palstalta. Pula-aikakin oli lopullisesti ohimennyttä jo 1954.Läskiä silloin toki syötiin, mutta ei nyt sentään ruutalla kurkkuun. Minun 50-luvulla syntynyt työkaveri on edelleen hulluna läskiin, kun on jouluruokailu töissä, ei syö ainoastaan oman kinkkusiipaleensa läskit, vaan myös työkavereiden.
 
Viimeksi muokattu:
vierailija
leirejä on ollut olemassa, mutta tuo pakkosyöttö ruutalla. :ROFLMAO:
Ruutalla tarkoitetaan kai ruiskua, eikä se siihen aikaan ole mitään muovisia kertakäyttöruiskuja olleet.
Katsopa elokuva Den nya människan, selviää historiasta käytäntöjä, joista ei välttämättä kaikki teidäkään. En ole kuullut mistään lihotusleireistä koskaan, mutta olenkin kasvanut tynnyrissä ja pumpulissa, joten en voi tietääkään. Lapsityövoimaa on tarvittu - ja myös käytetty paljon, sen tiedän!
http://kirlahblog.blogspot.fi/2012/07/kalojen-sijaan-trafiikkia.html

Ruutaaminen saattaa selvitä tuolta:cool:
 

Yhteistyössä