Usein kuulee, ettei maito aiheuta intolerantikoille ongelmia mm. Saksassa, Virossa, Espanjassa jne. Miksi ei? Käsittääkseni:
- maitosokeri, eli laktoosi, pilkotaan laktaasi-entsyymillä (glukoosiksi ja galaktoosiksi), jonka tuotto loppuu nisäkkään (ihmisen) aikuistuessa -> verensokeri (glukoosi) ei nouse maitoa juotaessa ja maitosokeri päätyy suolistobakteerien ruoaksi aiheuttaen ongelmia,
- Suomessa sekoitetaan viljoihin AIV:tä ja monta muuta ainetta, jotka voivat aiheuttaa jotain ongelmia, mutta mitä?
- Suomessa maito pilkotaan osiin, poistetaan proteiini, rasvat ja tuhotaan luonnolliset maidossa olevat entsyymit (pastorointi) -> kurri myydään terveysherkkuna, rasvainen maito käytetään aitoihin ulkomaille myytäviin herkkuihin, proteiini käytetään maidonkaltaisiin tuotteisiin, kuten maitojuomat.
- Suomessa maitorasva homogenisoidaan, eli pilkotaan ensin pieniksi rasvapalloiksi ja palautetaan maitoon tarkasti -> teorian mukaan tämä voi mennä suoliston läpi, aiheuttaen ongelmia (luonnon maidossa rasvapallerot ovat eri kokoisia ja isoja)
Mikä sinun henkilökohtainen kokemus on? Onko maito ulkomailla aidosti parempaa, eli saatko sinä oireita intolerantikkona/vuotavana suolena?
- maitosokeri, eli laktoosi, pilkotaan laktaasi-entsyymillä (glukoosiksi ja galaktoosiksi), jonka tuotto loppuu nisäkkään (ihmisen) aikuistuessa -> verensokeri (glukoosi) ei nouse maitoa juotaessa ja maitosokeri päätyy suolistobakteerien ruoaksi aiheuttaen ongelmia,
- Suomessa sekoitetaan viljoihin AIV:tä ja monta muuta ainetta, jotka voivat aiheuttaa jotain ongelmia, mutta mitä?
- Suomessa maito pilkotaan osiin, poistetaan proteiini, rasvat ja tuhotaan luonnolliset maidossa olevat entsyymit (pastorointi) -> kurri myydään terveysherkkuna, rasvainen maito käytetään aitoihin ulkomaille myytäviin herkkuihin, proteiini käytetään maidonkaltaisiin tuotteisiin, kuten maitojuomat.
- Suomessa maitorasva homogenisoidaan, eli pilkotaan ensin pieniksi rasvapalloiksi ja palautetaan maitoon tarkasti -> teorian mukaan tämä voi mennä suoliston läpi, aiheuttaen ongelmia (luonnon maidossa rasvapallerot ovat eri kokoisia ja isoja)
Mikä sinun henkilökohtainen kokemus on? Onko maito ulkomailla aidosti parempaa, eli saatko sinä oireita intolerantikkona/vuotavana suolena?