Mies sanoo, että meidän vedenkeitin on rikki.

  • Viestiketjun aloittaja vierailija
  • Ensimmäinen viesti
vierailija
Joo mutta veden kiehumispiste on eri töissä ja kotona. Veden kiehuminen nimittäin muuttuu suhteessa ilmanpaineeseen. Joten koska ilmanpaine on töissä eri, niin kiehumispistekin on eri. Tutustukaa veden kiehumiseen netissä. Tämä on tosi.
 
Tuli muuten mieleen hassu juttu: sanotaan, että teehen kannattaa laittaa hunajaa, koska hunajassa on paljon terveellisiä entsyymeitä. Mites on, mahtaako proteiinit denaturoitua lähes 100 asteisessa vedessä? Paljonko hunajan "terveellisyydestä" on jäljellä, jos se laitetaan kuumaan veteen?
 
Vaikka aloitus vaikuttaakin insinöörivitsiltä, voi siihen olla todellinenkin syy. Vedenkeittimissä on automaattinen virrankatkaisu veden kiehuessa. Tämän automatiikan herkkyys voi vaihdella - toinen keitin katkaisee virran heti veden lähestyessä kiehumispistettä, toinen antaa veden kiehua 2 minuuttia ennen katkaisua, joilloin myös itse keitin ehtii kuumeta perusteellisesti eikä heti jälkijäähdytä vettä.

Asia on helposti ratkaistavissa: anna ukolle lämpömittari ja käske mitata veden lämpötila työpaikalla ja kotona.
 

Yhteistyössä