Alkuraskaus ja ravintolaruoat

Hei. Olemme menossa tuttavien kesken ravintolaan syömään ja vielä en halua kertoa raskaudestani kenellekkään, koska raskaus on vasta ihan alussa. Useissa ala carte-ruoissa on kuitenkin esim. konjakkia, calvadosta, pastöroimatonta maitotuotetta tai jotakin, mikä ei sovi raskaana olevalle.. Kuinka tarkkoja te olette olleet tuon alkoholin kanssa, jos se on kypsennettyä? Tai esim lihafondit, joissa on käytetty punaviiniä..
 
Alkoholi palaa ruokaa kypsennettäessä pois, joten en kyllä siitä lähtisi panikoimaan. Kaiken lisäksi vielä ruokiin käytetyt alkoholimäärät ovat todella pieniä, joten siitä tuskin harmia olisi muutenkaan.

Kunhan katsot, että mahdolliset liha/kalaruoat tilaat kypsinä (ei medium eikä raaka) niin varmasti ihan ok!

Listeria jota voi esiintyä pastöroimattomissa juustoissa yms kuolee 70 asteen kypsennyksessä. Luultavasti myös pastöroimattomat maitotuotteet ruoassa on kypsennetty.
 
Alkoholi palaa ruokaa kypsennettäessä pois, joten en kyllä siitä lähtisi panikoimaan. Kaiken lisäksi vielä ruokiin käytetyt alkoholimäärät ovat todella pieniä, joten siitä tuskin harmia olisi muutenkaan.

Kunhan katsot, että mahdolliset liha/kalaruoat tilaat kypsinä (ei medium eikä raaka) niin varmasti ihan ok!

Listeria jota voi esiintyä pastöroimattomissa juustoissa yms kuolee 70 asteen kypsennyksessä. Luultavasti myös pastöroimattomat maitotuotteet ruoassa on kypsennetty.
Kiitos tiedosta! Mietinkin sitä, että onko tuosta alkoholista kastikkeissa haittaa, kun se kuitenkin haihtuu kypsennettäessä pois. Haluan vain, että en aiheuta mitään riskiä tuolle alulle, joka tuolla masussa kasvaa :)

Lihat tietenkin kypsinä.

Ja hyvä, että tuo listeriakin kuolee kypsennettäessä. Juustolautaset kannattaa siis jättää välistä, kun niistä ei koskaan tiedä.
 

Yhteistyössä