The ketju

Status
Viestiketju on suljettu.
kahvikirahvi
Eiko lakkahilloa ja leipäjuustoa, ruutis pitää suunsa ny :D

Mie näin yhessä puutarhamyymälässä lakka-amppelin. Oli karpaloamppeleitakin, oli aika vinhan näkösiä.
 
  • Tykkää
Reactions: IhQ
noniin etelän varekset, koettakaapa rauhottua

erityisesti sirahvi, jos alat lapissa puhumaan lakoista niin ne nauraa sut takasin nääsvilleen
Justiinsa kävin Lapissa ja puhuin lakoista siellä, mutta eipä siellä pahemmin paikallisia näkynyt paria poroa lukuunottamatta :D. Taisivat olla kaikki Paskakönkäänkurussa kultaa kaivamassa.
 
  • Tykkää
Reactions: Aries78 ja famipala
Leipäjuusto eli juustoleipä on perinteisesti Pohjanmaalla, Lapissa ja Kainuussa valmistettu paistettu tuorejuusto.[1] Ruotsin Tornionlaaksossa ja Lapissa se on tunnettu nimellä kahvijuusto.[2] Leipäjuustoa valmistettaessa kuumennettuun maitoon lisätään juoksutinta, joka erottaa valkuaismassan herasta. Massa kootaan möykyksi, josta yleensä muotoillaan litteä kiekko. Juusto paistetaan siten, että pinnalle muodostuu ruskeita pilkkuja. Paistettaessa rasva kihoaa juuston pintaan ja muodostaa konservoivan kerroksen.

Leipäjuusto – Wikipedia

Molemmat käy :D
 
Lakka eli hilla eli suomuurain (Rubus chamaemorus)[1] on vatukoiden sukuun kuuluva ruohovartinen kasvi. Nimeä käytetään myös kasvin tuottamasta heleän oranssista mehukkaasta marjasta. Kasvin nimitys vaihtelee alueittain niin, että lakasta puhutaan perinteisesti Länsi-Suomessa ja hillasta Pohjois- ja Itä-Suomessa. Keskisuomalaisen Muuramen kunnan nimi tulee suomuuraimesta, ja kasvi näkyy myös Muuramen vaakunassa. Muita kasvista tai sen marjasta käytettyjä nimityksiä ovat esimerkiksi valokki[2] ja lintti.

Lakka (kasvi) – Wikipedia
 
Status
Viestiketju on suljettu.

Yhteistyössä