Saako teillä muilla lapset muka juoda niin paljon maitoa kun haluavat?

viera.s
Jotakuinkin. Janoon juomista rajoitetaan, siis tarjotaan vettä tilalle vaikka lapsi pyytäisi maitoa, mutta ehdotonta kieltoa ei ole edes aterioiden välillä. Maitoa ei kuitenkaan kulu mielestäni liikaa, alle litra päivässä eikä muita maitotuotteita käytetä kuin satunnaisesti.

Te, jotka rajoitette maidon juomista ennen ruokaa, niin tarjoattehan kuitenkin edes vettä lapsille. Muistan vieläkin, kuinka kamalaa oli lapsena yhdessä varahoitopaikassa, jossa oli sellainen sääntö ettei maitoa tai muutakaan juotavaa saanut ennen kuin oli syönyt. Janoisena oli hirveää koittaa saada alas kuivaa ruokaa.
 
"vieras."
Ei saa enää nykyään, meillä sitä tuli ihan ongelma vuosi sitten, ei syönyt mitään joi vaan maitoa, helposti meni 1-2l päivässä. Maidoton ruokavalio otettiin lastenlääkärin ohjeistuksella käyttöön, nykyään menee jopa kasviksia yms. Meillä ei enää ruokapöydässä maitopurkkia ole, kalsiumia saa muusta ruuasta, jugurteista, rahkoista, raejuustosta ja juustosta.
 
"vieras."
Kuopuksen kohdalla joudutaan rajoittamaan koska ei syö sitten mitään jos saa maitoa juodakseen mielin määrin. Perusperiaate on ollut että ruokaa pitää syödä ainakin puolet lautaselta ennen kun saa juotavaa. Lapset juovat 1-2 lasillista joka aterialla.
 
nr
Meillä rajoitetaan jogurttia ja rahoja, kun niiden kanssa usein jossain muodossa olisi sokeria ja lisäksi juustoa ettei mene ihan leivän puputtamiseksi. Sen vuoksi ei rajoitetaan maidon juontaa.
 
vier
ei voi antaa mielin määrin,joisi varmaan 5 lasillista (poika 4v) ja söisi murto osan nykysestä muuten, on niin kova maito maakari. saa yhden lasin puolessa välissä ateriaa ja puol lasia päälle lopuksi. pienempänä kun joi enemmän niin oli aina tosi kovalla masu
 
5n äiti
Saavat, tietenkin. En ymmärrä vanhempia jotka tällaistakin asiaa rajoittavat. Siis olettaen, että lapsi syö kuitenkin ruokansa. Ihan pienellä ymmärrän toppuuttelun, jos joisi vain sitä maitoa. Kyllä meillä saa janoonkin maitoa nuo leikki-ikäiset, jos sitä pyytävät. Itsekin juon kuuman saunan päälle pitkän lasin jääkylmää maitoa.
 
noup
Ei saa. Maitoa ei juoda juuri mitään. Juomana janoon ja ruuan kanssa vesi. Mehut yms. Rajoitettu myös. Maitotuotteet kaikin puolin minimissä. Ihottumat, flunssat, ummetukset yms. vähentyneet samassa suhteessa kun maitoa vähennetty. Koulussa pakotetaan juomaan maitoa! Vaikka lapset tahtois vettä,,,
 
"viola"
Saavat juoda ihan niin paljon kuin haluavat ja paljon sitä meillä meneekin. Jos heitän että 20-25 litraa viikossa, mitähän siitä tulee per pää? Kolme lasta ja mieskin sitä juo, minäkin joskus. Ja tietysti kaverit kanssa. Ei ole tullut mieleenkään maidon juontia rajoittaa, tyytyväinen vain olen, kun eivät juo juurikaan limuja eivätkä energiajuomia ja mehunakin vain kotitekoisia.
 
"Suikkis"
Meillä on lapset 2,5v ja reilu 1v eikä ikuna oo tarvinnut maitoa rajoittaa, ainoastaan ruokailun yhteydessä pidetään huoli että ruokaa ja juomaa uppoaa samassa suhteessa :) Molemmat meistä vanhemmista juo maitoa janojuomana ja ihan huvikseenkin, joten tuntuisi vähän hassulta alkaa lapsia toppuuttelemaan... Vanhempi kuitenkin pyytää aina vettä janoonsa ja nuorempaa ei muutenkaan tuo juominen innosta paitsi ruoan kanssa. Mutta ei mun mielestä välttämättä oo mitenkään väärin maidon juontia rajoittaakaan, riippuu aina ihan lapsesta ja tilanteesta. Kaikki tyylillään!
 
vierasdf
Rajoitan jonkin verran. Ettei esimerkiksi ruoka-aikaan täytetä vatsaa maidolla, vaan aluksi saa lasillisen (ja neuvon, ettei juo kaikkea heti), ja ruuan jälkeen tai annoksen lähestyessä loppua saa lisää. Ruoka-aikojen välillä annan yleensä vettä, tai ensin maitoa ja jos sen jälkeen on vielä jano, saa vettä.

Jos en yhtään rajoittaisi, lapsi kittaisi maitoa niin että vatsa olisi siitä jatkuvasti täysi, ja ravinto jäisi aika yksipuoliseksi. Kunhan vatsaan menee muutakin, en laske lasillisia, eli siinä mielessä saa juoda niin paljon kuin menee.
 
mä...
Saisi juoda, mutta ei tykkää niin harvemmin juo. Itse pidän maidosta ja juon sitä PALJON ruuan kanssa. Helposti menee vajaa litra päiväruuan kanssa. Olisi todella ahdistavaa, jos joku yrittäisi rajoittaa maidon juontiani yhteen tai kahteen lasiin saati, että pitäisi ensin syödä ruoka ja sitten vasta saisi juoda.
 

Yhteistyössä