"Pakko mennä töihin, että saadaan rahaa - ostettiin just uus auto" Vuoden ikäinen VAUVA menee tarhaan.

Miten te äidit pystytte selittämään ja perustelemaan itsellenne pienen lapsenne (vauvan!) työntämisen tarhaan? Samalla ajatte uudella autolla töihin klo 7 ja palaatte noutamaan pienen ihmisen tarhasta klo 17. Milloin te vietätte yhteistä perheaikaa tai milloin opit tuntemaan pienen lapsesi? Hävettääkö?

Paras perustelu, jonka olen kuullut on kuitenkin klassikko "Meidän Pirkko-Petteri" kaipaa kavereita!" Niinkö? Kaipaako vuoden ikäinen kavereita vaikka kaikki tutkimukset, asiantuntijat yms. sanovat muuta!!??

Olisitteko voineet lykätä hankkimaanne materiaalia parilla vuodella? Oliko pakko juuri nyt uusi asunto/talo?

Minä olen kotona lapseni kanssa. Meillä on autoja, asunto ja materiaa. Silti uuden auton hankkimista/vaihtamista lykkäämme parilla vuodella, että voin olla kotona lapsemme kanssa. Käymme kerhoissa ja hän saa varmasti tarpeeksi kavereita, virikkeitä jne.
 
amalienda
Ei alle 2 vuotiaita pitäisi edes huolia päiväkotiin kuin erityisen painavasta syystä, jos minulta kysytään. Pahimmillaan nämä vuoden ikäiset ovat vielä vuorohoidossa, rytmit ihan miten sattuu kun viettävät välillä yöt kotona, välillä päiväkodissa.
Tulee mieleen yksi äiti, joka vei juuri vuoden täyttäneen lapsen vuorohoitoon, sen lisäksi että lapsi on äidin työpäivien ajat päiväkodissa niin usean kerran viikossa on hoitopäivän jälkeen mummollansa hoidossa kun äiti käy leffassa tai syömässä tai muissa omissa menoissa. Melkein joka toinen viikonloppu äiti on viihteellä ja lapsi taas hoidossa. Tuo ei ole muutenkaan erityisen kiinnostunut äitiydestä, juuri sellainen että päällepäin näyttää hyvältä lapsen vaatteet ja tarvikkeet, mutta tunnepuoli on suoraan sanoen köyhää ja säälittää pieni lapsi kun jää vaille sitä kaikkea mitä tarvitsisi. Äidin omat menot on tärkeämpiä ja sitten valittaa kun on niin kiireistä tämä vauvaperhearjen ja työn yhdistäminen. hohhoijjaa.
 
jryryj
Mammat oikeuttavat omaa kotona lojumistaan muka "lapsen parhaalla". :) Ei kai kukaan sentään ihan aidosti kuvittele, että se lapsi menee rikki, jos sitä hoitaa välissä muutaman tunnin joku muukin?
 
"mie"
Mammat oikeuttavat omaa kotona lojumistaan muka "lapsen parhaalla". :) Ei kai kukaan sentään ihan aidosti kuvittele, että se lapsi menee rikki, jos sitä hoitaa välissä muutaman tunnin joku muukin?
No on sullakin murheet. Ei siitä haittaa ole, jos joku muu hoitaakin (mummi, isä, naapurin Liisa, kummi...), mutta päiväkotiin sysätty 1-vuotias on liian pieni, hukkuu sinne muiden 1-3-vuotiaiden jalkoihin, ei tule ymmärretyksi kun ei osaa vielä puhua eikä taatusti saa tarvittaessa niin paljon syliä mitä tuon ikäinen lapsi vielä haluaa/tarvitsee. Palkatatkaa ennemmin se hoitaja sinne kotiinne, on pienelle lapselle åaljon parempi vaihtoehto kuin päiväkotiin vieminen, jos kerran on varaa ostaa niitä uusia autojakin.
 
perusharmaa
Miten te äidit pystytte selittämään ja perustelemaan itsellenne pienen lapsenne (vauvan!) työntämisen tarhaan? Samalla ajatte uudella autolla töihin klo 7 ja palaatte noutamaan pienen ihmisen tarhasta klo 17. Milloin te vietätte yhteistä perheaikaa tai milloin opit tuntemaan pienen lapsesi? Hävettääkö?
Miksi sä kuvittelet muiden olevan sulle tilivelvollisia? Aika ylemmyydentuntoinen viesti. Se ei mitenkään kuulu sulle miten muut ihmiset hoitaa tuon asian.

Ja ennen kuin kysyt, mun lapset oli 3- ja 5-vuotiaat hoitoon mennessään. En silti koe olevani mikään supermutsi kuten sä.
 
Kenelle sitä tarvii selittää?

Omat lapset ovat aloittaneet päivähoidon 1,5v-2v8kk ikäisinä eli ei ihan vauvoina. Alle vuoden ikäisen hoitoonvieminen olisi kova paikka ja onneksi sitä ei ole tarvinut tehdä. Siltikin, jos olisin yh niin ei se kotihoidontuki + lapsilisä(t) riittäisi asumiseen & elämiseen joten olisihan se töihin palattava.

Tuollaisia 10h hoitopäiviä meillä ei ole koskaan ollut vaan 3-8h, usein 6h on riittänyt isommillekin.

Ei noista tarvi selitysvelvollinen muille olla - sen enempää kuin siitäkään jos jää sossuntuilla kotiäidiksi. Se kieltämättä vähän voi korvaan pistää jos samalla kun itketään miten väärin on kun joutuu viemään pienen hoitoon kun ei taloudellisesti pärjää millään kotona, selitettään seuraavassa lauseessa mitä kaikkea uutta, kallista ja turhaa on taas ostettu. Josko niistä nipistämällä voisi edes lyhentää vauvan hoitopäiviä.
 
nneztt
[QUOTE="mie";29231025]No on sullakin murheet. Ei siitä haittaa ole, jos joku muu hoitaakin (mummi, isä, naapurin Liisa, kummi...), mutta päiväkotiin sysätty 1-vuotias on liian pieni, hukkuu sinne muiden 1-3-vuotiaiden jalkoihin, ei tule ymmärretyksi kun ei osaa vielä puhua eikä taatusti saa tarvittaessa niin paljon syliä mitä tuon ikäinen lapsi vielä haluaa/tarvitsee. Palkatatkaa ennemmin se hoitaja sinne kotiinne, on pienelle lapselle åaljon parempi vaihtoehto kuin päiväkotiin vieminen, jos kerran on varaa ostaa niitä uusia autojakin.[/QUOTE]

No voi kyynel, minähän en ole tätä(kään) ketjua avannut, joten niitä murheita on kyllä jollain ihan muulla kuin minulla.

Lapsi ei tule ymmärretyksi... Voi jeesus, siellä päiväkodissa on kuule ihan ammattilaisia duunissa, jotka ymmärtävät lapsen tarpeet huomattavasti keskimääräistä palstamammaa paremmin. Ne päiväkodin työntekijät viettävät täällä palstallakin huomattavasti vähemmän aikaa kuin te... :D
 
"Jenis"
Tästä asiasta ei olekaan ainakaan pariin päivään palstalla tapeltu! Ja kaikilla on varmasti hirmu paljon uutta lisättävää keskusteluun :D

AP:lle ja muillekin mammoille toivoisin voimia keskittyä siihen omaan perheeseen palstalla jeesustelun sijaan. Luulisi että omissa lapsissa ois ihan riittävästi puuhaa sen lyhyen äitiysloman ja/tai hoitovapaan ajan ;)
 
  • Tykkää
Reactions: Pikkurouva74
"Minä vaan"
Tuli tuota aloitusta lukiessa mieleeni, että miten sitä on tutkittu, että alle 3-vuotiaalle ei päivähoito sopisi. 80-luvulla moni lapsi laitettiin jopa alle 1-vuotiaana päiväkotiin. Onko näitä kyseisiä lapsia haastateltu aikuisena ja kaikki ovat kertoneet, että oli traumaattinen kokemus? Itse olin päiväkodissa alle 1-vuotiaasta, eikä tän pahemmin viiraa päässä, mitä nyt vastailen typerälle keskustelupalstalle aivan typerästä aloituksesta...

p.s. Päiväkodissa ammattilaiset lastenhoitajat vahtivat lapsia ja tekevät kaikenlaista kivaa niiden kanssa, eivätkä vietä aikaansa kirjoittelemalla keskustelupalstalle. Mitähän ap:n lapset sillä aikaa tekee, kun ap kirjoittelee viisaita ajatuksiaan tänne?
 
Mistäköhän johtuu, että ystäväni (lto työskentelee päiväkodissa) sanoo ettei koskaan veisi omaa 1-2v. (kolmevuotiaskin siinä & siinä) lastaan päiväkotiin. Ei kuulemma ole niin pienen paikka - paikka on kotona. Ihan ilman sarvia ja hampaita aloitin tämän ketjun. Alkaa niin sapettamaan nämä selittelijä-äidit!
 

Yhteistyössä