Paljonko teillä menee rahaa lasten joululahjoihin?

Heips.

Niin meillä ipanat toivoo 3D ds ja olenkin sanonut, ettei tipu.

Nehän maksaa melkein 200 e per masiina.

Paljonko teillä siis menee lasten joululahjoihin?

Onko teillä joka ipanalle kiinteä summa? Saavatko kaiken minkä toivovat vai sovitteko lahjat lasten kanssa etukäteen?

Kertokaas miten teillä toimitaan joulunsuhteen.
 
"muu"
Olen toivonut yhtä yhteistä joululahjaa lapselle, ja meidän osuus siitä on ehkä n. 30-40€. Lisäksi saa muutaman pikkuauton, oli BR-leluissa tarjouksessa kolme autoa seitsemällä eurolla ;) Lapsi 3v.
 
"poikia3"
Meillä menee n. 150 - 200 euroa per lapsi. Pojat eivät kuitenkaan saa lahjoja muualta. Ovat saaneet esim jonkun todella ison legolaatikon, lautapelin ja kirjan. Teini sai esim viime vuonna puhelimen.
 
"vieras"
Vielä ei ole mietitty lahjoja, mutta yleensä on mennyt 60-100eur per lapsia ja lapsia kaksi ala-asteikäistä. Mieluiten ostetaan yksi lahja per lapsi, mutta riippuu vähän toiveistakin. Jos toivovat pienempiä juttuja, ostetaan useampi lahja. Isovanhemmilta ja kummeilta saavat myös lahjoja, joten mielestäni niitä on aina ollut tarpeeksi. Itse en halua joulusta jäävän mieleen vain lahjat enkä halua, että joulua odotetaan vain lahjojen vuoksi.
 
meil
Ehkä vain 300e
Pelikone teinille maksaa 250e
Esiteini haluaa pari kirjaa ja nukkekotiin kausteita siihen tuo 50e
Kolmas saa lahjanaruja paketeista ja on niihin erittäin tyytyväinen joten kustannus on 0e
 
"vieras"
Arviolta 1000euroa. Yksi lapsi, mutta pistetään hyvä kiertämään noiden lahja kuusen alle keräysten kautta kuten ollaan tehty jo kahtena edellisjouluna. Kerta laakista toi summa tosin ei oo koskaan kulunut, vaan ostellaan pitkin vuotta :)
 
"Ami"
0 eur omille lapsille. Kummitytölle ulkomaille ostin Mimi ja Kuku CD:n 10 eur.

Omat lapset ovat 1 ja 3 vuotiaat, he eivät paljon vielä lahjoja kaipaa. Menemme Mummolaan jouluksi ja sieltä lahjoja saavat ihan liikaa. Ainakin viime vuonna, meni Mummolta, ja sisaruksiltani lahjojen hankinta ihan överiksi. Lahjoja oli kaksi säkillistä! Lapsia oli 4 pikkuista, kaikki alle 4 v. (myös veljen lapset). Eivät todellakaan olisi tarvinneet kuin 1-2 pakettia per tenava. Päätimme miehen kanssa, että nyt emme osta itse mitään.
 
"vieras"
En tiedä vielä tarkkaa summaa. Lapset ovat jouluna 1v10kk ja 2kk. Suunnitelmissa on ainakin ostaa molemmille keinutuolit jotka maksaa 40e tai 70e kappale, riippuen siitä haenko ne ikeasta vai tilaanko anttilasta. Lisäksi suunnitelmissa on ostaa Popilta vaatteita n. 100e per lapsi. Lisäksi vien lapset Tallinnan matkalle vuoden vaihteen jälkeen, joka myös joululahja. Eli voisin heittää arvioksi joku ~300-400e/lapsi.
 
"vieras"
Meillä on 3 alle kouluikäistä ja yhden lapsen lahjaan menee n. 25€, eli yhteensä siis alle satasen kuitenkin. Saavat lahjoja paljon myös sukulaisilta, joten meiltä vanhemmilta riittää vallan mainiosti 1 lahja/lapsi, välillä on tuntunut että se yksikin on vähän turha.
 
5 lapselle ostetaan lahjat,isommille jotain vähän arvokkaampaa, pienten luonnollisesti edullisempia. Meillä on ollut se periaate että 3-4 per lapsi hankitaan itse, mutta esim nyt kun 9v toivoo kosketusnäyttöpuhelinta niin jos se hankitaan niin muuta ei itse osteta.

Ap, meillä tyttö sai pari vuotta sitten Nintendo Ds:n ja edullisimmin löydettin netistä, kannattaa vähän vertailla.
 
Viimeksi muokattu:
"vieras"
[QUOTE="nina";29124910]Miksi noin pieni budjetti?[/QUOTE]

Et kysynyt multa, mutta miksi ei? Miksi sille lapselle pitää syytää satojen eurojen arvosta lahjoja, kun todellisuudessa, etenkin pienille lapsille, yksi pieni (halpa) voi olla se kaikkein mieluisin lahja.
 
kolmen vekaran kasvattaja
Tänä vuonna tuskin menee kovinkaan paljon. Koululainen sai vuosi sitten ps3:sen, joten toivoo varmaan siihen jotain pelejä ja kirjoja. Arviolta max. 100e hänen toiveisiinsa. 3v ei oikein osaa vielä mitään toivoa, mutta hänelle ajateltiin nukkekotia tai sylvian families isoa taloa ja kirjoja varmaan myös. Budjetti siinä 100e paikkeilla. 1 vuotiaalle en tahdo keksiä mitään, kun tuntuu et hänellä on jo niin paljon kaikkea. Hänen lahjoihinsa ehkä 30-40e.
 

Yhteistyössä