Kyl on tuskaa olla näin lihava.

  • Viestiketjun aloittaja HippuTAR
  • Ensimmäinen viesti
HippuTAR
Enkä mä jostain syystä laihdukkaan. Tänään oon syöny 2 omppua, 2 ruisleipää kurkulla ja jogurtin. Suht tollai syöny jo täs pitemmän aikaa, paitsi yleensä syön myös yhden lämpösen ruuan ja jogurttia syön n. kerran kuus. Herkkuina 1-2 suklaalevyä kuus. Paino ei silti laske vaan nousee, nyt nousua on enää vähän mutta viimesen kuukauden aikana on tullu kilo lisää.
Mahalaukku on selkeesti pienentyny, syön yleensä ruokaa esim. 1 keskikokoinen peruna + lisukkeet, jos syön 2 perunaa niin oon aivan ähkys. Aiemmin ei kolmekaan perunaa tehny tiukkaa.
Lisäksi hajut on ruvennu ällöttämään, esim. tänään laitoin lapsille leivälle tonnikalaa ja hyvä ettei yrjö tullu ku se haisi niin karmeelle, mitenkään en ois voinu syödä sitä (ei ollu pilaantunutta).
Välillä makuuasennosta noustessa nousee yrjö suuhun.
Kaikki voimatkin tuntuu kadonneen...

En ole raskaana, mut on steriloitu ja pari viikkoa sitte oli menkat.

Mikä mua vaivaa?
 
Vier
Aloin laihtua, kun otin projektiksi käydä joka toinen pv lenkillä. Juoksin syyskuun alussa puolimaratonin ja samoihin aikoihin meni painoindeksi alle 24. Ruokailutottumuksia en oo muuttanut mitenkään. Suosittelen liikuntaa kitudieettien sijaan!
 
yksinkertaista
Ruokavalio kuntoon. Herkut pois, säännöllinen ruokarytmi ja paljon kasviksia ja hedelmiä. Kellä tahansa paino tippuu järjevällä syönnillä ja liikunnalla.
 
HippuTAR
Käyn pyörälenkillä ku pystyn mutta käytännös se on kutistunu yhteen kertaan viikos. 4-5 kertaa viikos teen n. 20-30 minuutin lihaskuntojumpan. Tiedän että on liian vähän mutta ei rahkeet riitä enempään.
 
"vieras"
sun liian vähäinen syöminen tekee sen, että maha tykkää huonoa. jatkuvasti tyhjä tai lähes tyhjä maha ei ole mitenkään ideaali olotila ja siksi sua närästää (tuo kuvotus ja yrjön suuhun nouseminen on todennäköisesti närästystä joka paranee ihan kunnollisella syömisellä). Myös "täyteen tuleminen" kahdesta perunasta on ihan tavallinen närästysoire.
Ehkä pahennat tilannetta vielä juomalla kahvia, teetä tai lightlimua näläntunteen häivyttämiseksi?
Voimattomuuskin johtuu varmaan ihan tuosta ruokavaliosta, jos kerran pidemmän aikaa olet tuollain syönyt. Aliravitsemustila ei ole mikään pikkujuttu ja tuppaa vielä "ruokkimaan" itseään: kun ei syö juuri mitään, vähäinenkin syöminen alkaa ällöttämään.
 
"Anne"
On kyllä varmasti tuskaa. Ihan jo että yrittää laihduttaa noin. Eihän tuo nyt miltään laihdutukselta kuulosta vaan hetkelliseltä itsensä rääkkäämiseltä ja kroppansa sekoittamiselta.
Kirjautuisit vaikka kalorilaskuriin ja opettelisit järkevän tavan hoitaa homma pilaamatta itseäsi.
 
"vieras"
Herkut tosiaan pois ja terveellistä kasvispainoitteista ruokaa tilalle. Säännöllistä syömistä ja kohtuullisia annoskokoja. Riittävästi liikuntaa ja myös lepopäiviä.
 
"Vieras"
Liiku, liiku,liiku.
Isä katsoo lapsia. Riittää sykkeen nostava 30 min kävelylenkki.
Muista syödä ruisleipää ja täysjyvä riisiä ja kananmunia. Pitää nälän loitolla.
 
"Anne"
[QUOTE="Vieras";29021774]Liiku, liiku,liiku.
Isä katsoo lapsia. Riittää sykkeen nostava 30 min kävelylenkki.
Muista syödä ruisleipää ja täysjyvä riisiä ja kananmunia. Pitää nälän loitolla.[/QUOTE]

Ruisleipää ja riisiä tärkeempää on juoda ainakin 1,5L vettä päivässä ja syödä _vähintään_ 500g kasviksia ja hedelmiä päivässä. Sitten vasta voi käydä ihmettelemään jos kroppa ei toimi jos nääkin asiat on kunnossa ja kalorivajetta tulee.
 
"yks vaan"
Syöt ihan liian vähän. Kroppa pitää kynsin ja hampain kiinni siitä vararavinnosta mikä sun kehossa on. Itse aloin laihtumaan vauhdilla kun tajusin että keholle pitää antaa tarpeeksi hyviä rasvoja ettei sen tarvitse jemmata niitä olemassa olevia. Samalla vähensin reilusti hiilareita. Ethän sä edes jaksaisi liikkua tuolla ravintomäärällä, ei kukaan jaksaisi.
 
  • Tykkää
Reactions: Pinki
"vieras"
Syö fiksummin. Aamiaiseks vaikka rahkaa tai munakas, lounaaks vaikka joku hyvä ruokaisa salaatti, päivälliseks vaikka pihvi/kanaa ja salaatti. Iltapaks taas rahkaa tms. Jätä huonot hiilarit pois, lisää liikuntaa ja juo paljon vettä. Ei makeutusaineita. Jo luulis että paino tippuu.

Laihduttaminen ei tarkota että pitää olla syömättä vaan että syö fiksusti ja liikkuu.
 
"vieras"
Ei nyt liity ap:hen mitenkaan mutta tulipahan mieleen ohjelma Briteissa jossa ylipainoiset, mutta omasta mielestaan erittain terveellisesti syovat, laitettiin heidan tietamattaan ruoka tarkkailuun ja jossa jokainen suupala jai kiinni kun kotiin oli asennettu piilkamerat ja peressa kulki yksityis etsivat/ sukulaiset/ tyokaverit vahtimassa mita suuhun OIKEASTI meni. Kummasti vaan siita ruokapaiva kirjasta mita pitivat puuttui vahintaan puolet paivan syomisista ja shokki oli heillle itselleen melkoinen kun selvisi kuinka paljon he lopulta soivat, mutta paasivat silla keinolla laihdutuksen alkuun.
 
life´s good
Mun vinkki on ettei yhtään sokeria, juo aamuisin paljon vettä ja yrttiteetä ja käytä siemeniä, jyviä, pähkinöitä, paljon kasviksia (ehkä ei perunaa) ja tuoreita kotimaisia ja illalla hapanmaitotuote.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";29021865]Ei nyt liity ap:hen mitenkaan mutta tulipahan mieleen ohjelma Briteissa jossa ylipainoiset, mutta omasta mielestaan erittain terveellisesti syovat, laitettiin heidan tietamattaan ruoka tarkkailuun ja jossa jokainen suupala jai kiinni kun kotiin oli asennettu piilkamerat ja peressa kulki yksityis etsivat/ sukulaiset/ tyokaverit vahtimassa mita suuhun OIKEASTI meni. Kummasti vaan siita ruokapaiva kirjasta mita pitivat puuttui vahintaan puolet paivan syomisista ja shokki oli heillle itselleen melkoinen kun selvisi kuinka paljon he lopulta soivat, mutta paasivat silla keinolla laihdutuksen alkuun.[/QUOTE]

Kuulostaa mielenkiintoiselta ohjelmalta, et sattuisi nimeä muistamaan mitenkään tai edes osaa siitä? :)
 
"vieras"
Mitä jos koittaisit syödä ihan yleisten suositusten mukaan; riittävästi (muttei liikaa) kaloreita, sopivasti proteiinia, hyviä rasvoja ja hiilareita, vähintään puoli kiloa kasviksia päivässä, ja katsoisit, tapahtuuko mitään? Netissä on hyviä palveluita, jotka auttaa koostamaan ruokavalion oikein (itse tykkään kiloklubin ruokapäiväkirjasta, mutta onhan niitä muitakin)

Aloituksessa kuvailemasi ruokavalio on kropallesi melkoinen rääkki ja paljon tärkeitä ravintoaineita jää puuttumaan. Elimistö voi sen takia olla sekaisin ja koittaa esimerkiksi aineenvaihduntaa hidastamalla pyrkiä selviämään stressitilanteesta. Myös pahoinvointi, voimattomuus ja närästys voivat hyvinkin johtua ihan siitä.

Jos ei kunnollisellakaan ruokavaliolla tapahdu mitään esimerkiksi kuukauteen, menisin lääkäriin selvittelemään, mistä voisi johtua (esim. kilpirauhasarvot).
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";29021896]Kuulostaa mielenkiintoiselta ohjelmalta, et sattuisi nimeä muistamaan mitenkään tai edes osaa siitä? :)[/QUOTE]

Vahan aikaa jouduin miettimaan mutta muistin lopulta, eli ohjelman nimi on Secret Eaters, ja nakyi Briteissa Channel 4:lta, katsoin juuri niin ainakin osan jaksoista voi katsoa netista heidan On demand sivuilta, en sitten tieda nakyyko suomesta kasin, mutta kokeile!
 

Yhteistyössä