Psyykkisesti sairas äitini on karannut sairaalasta!

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Sairaalasta ei voida laittaa virka-apupyyntöä kun äiti ei ole ollut pakkohoidossa. Katoamisilmoitusta ei voida tehdä kun on ollut kateissa alle vuorokauden. Äiti on psykoosissa ja ilman lääkkeitä. On kuulema käyttäytynyt itsetuhoisesti mutta on salannut itsetuhoisen käytöksen hoitajilta ja lääkäreiltä. Onko tässä mitään muuta vaihtoehtoa kuin odotella? Osastolle heidän ei ole kuulema pakko ottaa takaisin kun on vapaaehtoisesti lähtenyt sieltä. Ei ole ottanut yhteyttä keneenkään, ei vastaa kenellekään puhelimeen.
 
hjhj
Voi kauheaa!
Asutko lähellä, että voisit käydä vähän katselemassa lähialueilla? Tai onko sinulla sisaruksia jotka voisivat käydä katsomassa?
Asuuko äitisi yksin?

Onko hänen kodistaan pitkä matka sairaalaan?
 
"Dicentra"
Kunhan äitisi ensin löytyy, niin hänet on kyllä syytä toimittaa lääkärin arvioon ja tarkkailulähetteellä sairaalaan. Jos hän on psykoottinen, itsetuhoinen ja jättää psykoosilääkkeet käyttämättä, niin ehdot lähettämiselle ja myös tahdosta riippumattomalle hoidolle täyttyvät. Avohoidon varaan ei hoitoa voida jättää, jos vapaaehtoinen sairaalahoitokaan ei onnistu.
 
Lähtisin itse etsimään kyllä kaikista mahdollisista paikoista ja niistä mahdottomistakin, valjastaisin tuekseni ystäviä ja tuttavia, kynnelle kykeneviä... Tuntuu jotenkin kummalle, jotta nuo mainitsemasi asiat eivät mukamas täyttäisi virka- avun ehtoja...

Toivottavasti äitisi löytyy pian :hug:
 
ap.
Poliisi ei lähde etsimään koska lääkärin arvion mukaan ei ole itsetuhoinen eikä ollut pakkohoidossa. Kuulema ainoa vaihtoehto on että on niin sekaisin että joku toimittaa sairaalaan.
 
ap.
Mutta mua pelottaa että äiti tekee itselleen jotain! :( Toisaalta se olisi helpotus kaikille. Tämä on omaisille rankkaa kun pitää taistella että saa äidin hoitoon mutta häntä ei voi siellä väkisin pitää. Tarkkailulähetteellä oli nyt.
 
ap.
Äiti edelleen kateissa. Onko enää mitään muita vaihtoehtoja kuin odotella? Pelottaa todella paljon! Ei varmaan koskaan ole pelottanut näin paljon! Joko sen katoamisilmoituksen voi huomenna tehdä? Anteeksi, en tiedä mistä muualta kysyn.
 
"ville"
[QUOTE="vieras";29011929]Luulisi tuollaisessa tilanteessa poliisinkin auttavan.[/QUOTE]

Äly ei asu sinun päässäsi. Poliisi tutkii katoamisena vasta vuorokauden jälkeen.
 
ap.
No siis onhan mulla mies ja lapsi täällä. Mies on aika välinpitämätön. Sanoo vaan että hän ei voi auttaa ja että hänellä on avuton olo. Sisarusten ja äidin miehen kanssa ollaan soiteltu ja osastolle ollaan oltu yhteydessä. Äiti on nyt ollut tasan vuorokauden ilman lääkkeitä. Osastolta käskivät soittaa vielä maanantaina kun ylilääkäri on paikalla. Sanoivat ettei katoamisilmoitustakaan kannata tehdä ennen sitä. Mutta entä jos maanantaina on liian myöhäistä?
 
ap.
Äiti on löytynyt ja häneen on saatu yhteys!!! :) On kuulema aloittanut uuden elämän jossain. Ei suostunut kertomaan missä on. Eikä suostunut palaamaan osastolle eikä kotiin. Miten tässä nyt edetään? Onko "omasta tahdostaan kadonnut" vaikka onkin psyykkisesti sairas?
 

Yhteistyössä