Muslimiäiti: "Kuinka tyhminä meitä oikein pidetään?"

  • Viestiketjun aloittaja "Vihdoinkin"
  • Ensimmäinen viesti
"Vihdoinkin"
Tietokirjailija Sinikka Raikunen kertoi Vantaan Sanomissa, että aapisista on sensuroitu varotoimena porsaat. Näin on tehty, etteivät eri uskontokuntien edustajat loukkaantuisi.

- Siksi esimerkiksi porsaita ei aapisiin voi laittaa, koska se saattaa loukata joitakin pieniä aapisen lukijoita. Uskontoon liittyvissä asioissa kannattaa pitää kieli keskellä suuta, Raikunen kertoi lehtihaastattelussa.

Pienten koululaisten muslimiäiti ei voi käsittää Raikusen lausuntoa. Hän ei suostu uskomaan, että moinen pyyntö olisi tullut oman uskontokunnan edustajalta.

- Olemme tästä aiheesta keskustelleet muslimien omissa keskusteluryhmissä harmistuneena siitä, että taas saadaan aikaiseksi tällainen turha urbaani legenda, mikä jää elämään totuutena. Siitä on meille paljonkin haittaa. Saamme jatkuvasti selitellä, ettei se pidä paikkansa. Asia lisää ennakkoluuloja sekä vihaa muslimeita kohtaan entisestään, hän sanoo.

Äidin mukaan sianliha ei kuulu muslimien ruokapöytään, mutta koulukirjojen possukuvat eivät hetkauta edes tiukan linjan muslimeja.

- Kuinka aivottomina suomalaiset meitä oikein pitävät? Miksi ihmeessä kukaan possukuvasta loukkaantuisi? hän ihmettelee.

Äiti kertoo, että perheen satukirjoissa seikkailevat myös saparohännät, ja lapset leikkivät myös Nalle Puhista tutulla Nasu-lelupossulla.

Hänen mukaan possukuvan poistaminen aapisesta uskonnollisista syistä tuntuu lähinnä alentavalta ja loukkaavalta muslimeja kohtaan.

- Asiaan on saatava oikaisu ja myös myös meidän mielipide kuuluviin. Ei tuollaista voi vain olettaa.

Kirjan noudatettava opetussuunnitelmaa

Opetusneuvos Pirjo Sinko Opetushallituksesta vahvistaa, että kyseessä ei ole mikään yleinen linjaus vaan päätös possujen poistamisesta on tehty kirjakustantamossa.

Opetushallitus ei ole tarkastanut aapisia tai muitakaan oppimateriaaleja miltei kahteenkymmeneen vuoteen.

- Ennen joka ikinen materiaali hyväksyttiin, mutta käytännöstä luovuttiin melkein 20 vuotta sitten. Kirjan kustantajan oma tekijäryhmä tekee nykyisin valinnat, Sinko kertoo.

Sinko kertoo, että tekijätiimi lukee opetussuunnitelman ja tekee siihen perustuen oppikirjat. Opettajat valitsevat oppikirjat.

- Kirjojen suhteen vallitsee luottamuksen kulttuuri: on myös valtava taloudellinen riski, jos kirja ei noudata opetussuunnitelmaa, Sinko muistuttaa.

Iltalehti ei tavoittanut illalla tietokirjailija Sinikka Raikusta tai hänen kustantajaansa Otavaa kommentoimaan asiaa.

Omasta puolestani voin kertoa että pääsääntöisesti aivan helvetin tyhminä pidän muslimeja.

Hauska nimi muuten Pirjo Sinko. :D
 
"Heidi"
Minä olen myös ihmetellyt näitä Suomessa sikiäviä toisten puolesta loukkaantujia. Tämä possujupakka aapisessa oli vain yksi heidän monista naurettavista touhuistaan. Aikoinaan myös Espoon possupatsaiden poistaminen oli täysin järjetöntä puuhaa.
 
Ja entä
[QUOTE="Heidi";28894452]Pitäisikö kirjoista poistaa myös lehmän kuvat, koska hindulaiset eivät syö lehmän lihaa. Voivat kenties loukkaantua.[/QUOTE]
Ja entä niiden tunteet jotka nyt vaan ei pidä mistään eläimistä, vai pitääkö olla rekisteröity satukerho että tuntemuksia aletaan huomioimaan?!
 
Asiaan
No mutta, tämä tapaus on kyllä todella koulukirja esimerkki siitä mitä käy kun byrokraateille annetaan valta, irtaannutaan todellisuudesta oikein kiitettävästi.

Pakko noihin pesteihin on joku muu laittaa, jos ne muka on pakko pitää edes, tällaiset saamarin ämpäripäät vasta kalliiksi käyvätkin.
 
"vieras"
[QUOTE="Vihdoinkin";28894360]

Omasta puolestani voin kertoa että pääsääntöisesti aivan helvetin tyhminä pidän muslimeja.

Hauska nimi muuten Pirjo Sinko. :D[/QUOTE]

Omasta puolestani pidän sinua melko tyhmänä. Kopioit jutun, jossa muslimiäiti ottaa vahvasti kantaa tuohon asiaan, jossa on toimittu todella typerästi ja nolosti. Muslimiäiti kommentoi siis aiheesta ja fiksusti.

Sinä päätät aloituksesi kertomalla, että pidät tyhminä muslimeja. Hieman ristiriitainen siis tuo aloituksesi, jolla haluat sanoa.. mitä?

Mitä hauskaa tuossa nimessä muuten on?
 
"Ömh"
[QUOTE="vieras";28894544]Omasta puolestani pidän sinua melko tyhmänä. Kopioit jutun, jossa muslimiäiti ottaa vahvasti kantaa tuohon asiaan, jossa on toimittu todella typerästi ja nolosti. Muslimiäiti kommentoi siis aiheesta ja fiksusti.

Sinä päätät aloituksesi kertomalla, että pidät tyhminä muslimeja. Hieman ristiriitainen siis tuo aloituksesi, jolla haluat sanoa.. mitä?

Mitä hauskaa tuossa nimessä muuten on?[/QUOTE]
Etkö ymmärrä lukemaasi, siellä välissä on ratkaiseva sana pääsääntöisesti..
Taidat olla vähän tyhmeliini sinäkin.
 
"Heidi"
Mnä pidän muslimeja tyhminä niin kauan, kun ovat vaatimassa itselleen täällä erioikeuksia kantaväestöön verrattuna, eivätkä edes yritä kotoutua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Poikien eristys tytöistä päiväkodeissa, ympärileikkaukset, teinityttöjen pakkonaittamiset, haluttomuus opetella suomen kieltä, vaatimukset omista uimahallivuoroista, kuntosalin pukukopin valtaaminen rukouspaikaksi, avustusten väärinkäyttö, moskeijoiden havitteleminen ja niiden pitäminen äärimuslimien kiihottamispaikkoina ei anna kovin fiksua kuvaa muslimeista.
 
hear hear
[QUOTE="Heidi";28894649]Mnä pidän muslimeja tyhminä niin kauan, kun ovat vaatimassa itselleen täällä erioikeuksia kantaväestöön verrattuna, eivätkä edes yritä kotoutua suomalaiseen yhteiskuntaan.

Poikien eristys tytöistä päiväkodeissa, ympärileikkaukset, teinityttöjen pakkonaittamiset, haluttomuus opetella suomen kieltä, vaatimukset omista uimahallivuoroista, kuntosalin pukukopin valtaaminen rukouspaikaksi, avustusten väärinkäyttö, moskeijoiden havitteleminen ja niiden pitäminen äärimuslimien kiihottamispaikkoina ei anna kovin fiksua kuvaa muslimeista.[/QUOTE]

Diggaan, maassa maan tavalla voisi olla jo hiljalleen varteenotettava vaihtoehto Suomessakin. Näinhän mekin joudumme toimimaan maailmalla.
 
"vieras"
[QUOTE="Ömh";28894578]Etkö ymmärrä lukemaasi, siellä välissä on ratkaiseva sana pääsääntöisesti..
Taidat olla vähän tyhmeliini sinäkin.[/QUOTE]

Taidat itse olla se palstan tyhmeliini. Oikeastaan ei se ole mikään salaisuus..
 
Löllöslöö
[QUOTE="vieras";28894715]Taidat itse olla se palstan tyhmeliini. Oikeastaan ei se ole mikään salaisuus..[/QUOTE]
Oke, minä olen tyhmeliini, mutta olen kuitenkin sen verran viksu etten halua tänne täysin outoja tyhmeliinejä, ne vasta pönttöjä onkin, kakkivat omaan pesään.
 

Yhteistyössä