tyttö oppi sitten tarhassa ruokarukouksen

lopottaa aina pöytään käydessä, että "siunaa jeesus ruokamme".. miestä tilanne naurattaa, mutta miuta suoraan sanoen ottaa päähän & olenkin tytölle sanonut, että kotona ei tarvitse rukoilla!
kun täytin niitä tarhaan vietäviä lappuja, joissa kysyttiin mm. periaatteista uskontokasvatuksen suhteen
annoin luvan että tyttö saa esim. käydä kirkossa.. ihan vain siksi ettei jää ulkopuoliseksi (tyyliin piirtelemään yksin kun muut lähtevät kirkkoon) mutta nyt
mietin teinkö virheen..?!!! :headwall:


en ymmärrä, eikö tuosta vanhasta & typerästä tavasta voitaisi jo luopua? eikö riittäisi vaikka hiljentyminen ennen ateriaa?
 
Viimeksi muokattu:
"Vieras"
Ai jossain on vielä ruokarukous tallella.
Eikö se nykyään ole melkein joka paikassa kuitattu Hyvää ruokahalua-toivotuksella.

Ei siitä mitään haittaa varmaankaan ole, mutta tavallaan kurjaa jos sotii omia periaatteita vastaan.
 
  • Tykkää
Reactions: Zucchini ja Porho
....
Miten joku oikeasti jaksaa vaahdota jostain tuollaisesta??

Jos lapsi on pieni, niin relaa jo. Hän kyllä lopettaa tuon ihan ilman pakottamistakin. Lapselle on yks lysti sanooko hän koulussa "kiitos Jeesusu ruoasta" vai "Emännille kiitos, ruoka oli hyvää!"

Se nyt on vain sellainen tapa, ja omasta mielestäni ihan hienokin tapa :) Enkä todellakaan usko Jeesukseen tai muutakaan, mutta kyllähän sitä pienenä tuli tehtyä ruokarukous, ihan ajattelematta sitä sen enempää.
 
Peyote
[QUOTE="vieras";28857860]Olisitko sä raivona, jos sun lapselle opetettais päiväkodissa rukoilemaan Allahia?[/QUOTE]

Oisin, mutta johtuen siitä, etten oo antanut islamin opetukseen lupaa ja siksi, koska mun mielestä Allah-tyypin takana on todellinen ja paha henkiolento, joka ei oleoikeasti mikään jumala.
 
"niinpäniin"
Semmoista se on kun lapsi kasvaa, eikä olekaan enää sen äidin ainoan oikean totuuden ilmapiirissä. Voin luvata, että lapsesi tulee jossain vaiheessa oppimaan jotain paljon enemmän äitiä järkyttävää. Ihmisen pitää saada tutkia useita polkuja, että löytää sieltä omansa.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28857856]Ja ne kehtaa väittää, että uskonnonopetus on muka tunnuksetonta. Miten helvetissä muka on? Rukoileeko ne myös Allahia ja Hindujen sataa jumalaa? Enpä usko.[/QUOTE]

Ei se ole tunnustuksetonta, ei päiväkodissa eikä kouluissa vaikka miten väitetään.
Tosin, kouluissahan on mahdollisuus valita osallistuuko lapsi ollenkaan uskonnonopetukseen vai ottaako sen tilalle elämänkatsomustiedon.
Eikä kaikissa tarhoissakaan ole enää mitään rukouksia, riippuu hyvin paljon siitä henkilökunnasta.
 
Peyote
[QUOTE="vieras";28857883]Luulisi, että tällä taustalla voisit siis samastua tilanteeseen ja ymmärtää, että joillekin sinun Jumalasi on ihan yhtä paha kuin sinulle muiden jumalat.[/QUOTE]

Jos olis niin ei kai sit allekirjota lappua jossa antaa luvan opettaa kristinuskoa?
 
"Vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Björn;28857879:
Kyllä ateistien elämä on sitten vaikeaa.
Riippuu sekin ihmisestä.
Toiset on todella tarkkoja ja vetävät herneen nenään hyvinkin pienestä.
Itselleni taas ei tuota ongelmia kuunnella sitä liibalaabaa. Kirkossakin voin käydä, ne on yleensä arkkitehtuurisesti hienoja rakennuksia.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28857885]Ei se ole tunnustuksetonta, ei päiväkodissa eikä kouluissa vaikka miten väitetään.
Tosin, kouluissahan on mahdollisuus valita osallistuuko lapsi ollenkaan uskonnonopetukseen vai ottaako sen tilalle elämänkatsomustiedon.
Eikä kaikissa tarhoissakaan ole enää mitään rukouksia, riippuu hyvin paljon siitä henkilökunnasta.[/QUOTE]

Tosin ei niitä ruokarukouksia koulussakaan pidetä uskonnontunnilla, että kyllä niihin joutuu osallistumaan vaikka ei uskonnonopetuksessa olisikaan.
 
Me kysyttiin tarkoin niiltä kuinka uskonnollinen päivähoito on, kun kysyttiin saako osallistua noihin. Näyttivät ruokalorun ja sanoivat, että lähinnä liittyy noihin tiettyihin pyhiin, että sillon saattavat jotain puhua. Jos olis ollut esim ruokarukous tai joka aamu hartaushetki niin ei olisi meidän lapset sinne menneet.
 
  • Tykkää
Reactions: Zucchini
Tuossahan on hyvä aasinsilta aloittaa keskustelu uskonnoista ja siitä miten/mihin kukakin uskoo, toki lapsen iän mukaan.
Hyvin on meillä ainakin omaksunut sen tiedon, että jokaisella saa olla oma usko tai olla uskomatta ja nämä keskustelut aloitettiin juurikin noista pk:n ruokarukouksista ja siitä miks niitä ei kotona harrasteta.
 
  • Tykkää
Reactions: Jätkä
"vieras"
Jos olis niin ei kai sit allekirjota lappua jossa antaa luvan opettaa kristinuskoa?
Mä en tiedä mitä tuo lupa päiväkodissa tarkalleen sisältää, mutta tietääkseni kyse pitäisi olla tosiaan vain noista joulukirkoista, hartaushetkistä jne. Ei se luvan antaminen tarkoita vapaita käsiä mihin tahansa uskonnon tuputtamiseen. Jos sun lapset käyvät uskonnontunnilla koulussa, olet sinäkin antanut luvan, että heille kerrotaan perusasiat islamista, mutta et varmaankaan tarkoita sillä luvalla sitä, että heidät laitetaan rukoilemaan Allahia. En myöskään usko, että päiväkodissa ruokarukouksen sanovat vaan ne lapset, joilla on lupa uskonnonopetukseen, vaan se rukous hoidetaan todennäköisesti koko ryhmän kesken.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28857904]Tosin ei niitä ruokarukouksia koulussakaan pidetä uskonnontunnilla, että kyllä niihin joutuu osallistumaan vaikka ei uskonnonopetuksessa olisikaan.[/QUOTE]

Onko jossain kouluissa vielä ruokarukouksia? En ole kuullut tällaisesta :0
 

Yhteistyössä