viikinmäki / fallkulla?

  • Viestiketjun aloittaja pohjoisesta muuttava
  • Ensimmäinen viesti
malmilainen
molemmat aika uusia alueita, viikinmäessä rakennetaan paljon ja vielä pari vuotta kovan rahan asuntoja, lähellä Viikin Prismakeskus, jossa peruspalvelut. Fallkulla on valmiimpi ja sen lähellä Malmin täydelliset palvelut alkaen vakuutusfirmoista. Ei tarvitse mennä Helsingin keskustaan.

Falkullassa kuntorata Malmin lentokentän ympäri (talvella latu), myös vähän pienkonemelua. Viikinmäessä lähellä vielä pieni metsäalue ja vajaan kilometrin päässä Savelan skeitti- ja toimintapuisto + peltoaluetta ja Vantaanjoki + Pikkukosken uimaranta myös alle kilometrin päässä.

Molemmissa asuu paljon lapsiperheitä. Falkulla saattaa olla vähän rauhallisempi, aika pieni asuma-alue.
 
vieras
Fallkullasta on ehkä paremmat liikenneyhteydet kuin Viikinmäestä. Ainakin oman kokemuksen mukaan Viikinmäen läpi menevät bussit ovat mielettömän täysiä. Malmilla on selvästi paremmat palvelut kuin Viikissä.
 
Viikinmäen asukas
Itse olen asunut Viikinmäessä 4 vuotta ja voin sanoa että on loistava asuinalue. Ensin asuimme Harjannetiellä ja nyt Kiviteltankadulla. Molemmat todella rauhallisia, mutta varsinkin Kiviteltankatu on todella miellyttävä paikka asua, päättyvä katu, ei läpikulkuliikennettä, paljon lapsiperheitä, todella rauhallista, 71 pysäkille kävelee 3 minuutissa samoin jokerilinjan pysäkille. Viikin Prismaan pääsee kävelysiltaa pitkin 10 minuutissa kävellen, autolla joutuu hiukan kiertämään. (Prismalta löytyy myös Chicos, Alko, Tiimari, Marimekon liike, Elisashopit ja joku kultasepänliike) Asunnoista on upeat näkymät koko Helsingin yli. Ulkoilumaastot Vantaanjoen varrella ja Viikin luonnonsuojelualueella ovat vertaansa vailla ja Vanhankaupunginkoski on kesäisin upea paikka. Vanhankaupunginkoskella on myös mukavasti toimintaa kesäisin, 2 ruokaravintolaa ja muitakin tapahtumia. En voi muuta kuin suositella Viikinmäkeä! Viikinmäessä asuvat ihmiset luokittelisin melko hyvätuloisiksi, koska asuntojen hinnat ovat pompsahtaneet muutamassa vuodessa aika huimiin hintoihin, paljon Viikissä opiskelleita akateemisia ihimisiä....Pihlajisto sijaitsee vieressä, mutta sinne ei oikeastaan koskaan ole asiaa kuin joskus Alepaan tai R-kioskille. Aika rauhallista seutua sekin nykyään.
 
"Arwen"
Me asutaan Latokartanossa, Viikissä ja en voi kuin suositella :)

Ainoa huono puoli on kehno päiväkotitilanne mutta ei sekään vaikuttaisi päätökseeni sillä täällä on todella rauhallista ja paljon kivoja lapsiperheitä :)
 
Viikinmäestä pois
En voi suositella viikinmäkeä.. Muutettiin avomiehen kanssa tänne 2 vuotta sitten ja aluksihan tämä vaikutti kivalta alueelta.. Nyt kuitenkin huomattu vuokratalojen sossu-pummi asukkaat ja heidän lapsensa (joilta käytöstavat totaalisesti puuttuvat..). Alue on hyvä, naapurit ei.
Muutimme tänne nimenomaan asuaksemme rauhallisella alueella, mutta eipä siitä mitään tullut.
Nyt kova hinku muuttaa takaisin Lauttasaareen (vaikka siellä onkin vilkkaampaa, niin meno paljon tasaisempaa).

Eli veikkaan että fallkulla voittaa viikinmäen.
 
-
Turha moisella asialla Viikinmäen mainetta on pilata. Helsingissä ei voi missään välttyä "vuokra-talojen" asukkailta. Fallkullasta niitä sossun asiakkaita vasta löytyykin. Viikinmäki on mielestäni erittäin rauhallinen alue, ihmettelen miten kukaan voi muuta väittää....
 
rasittavaa
Turha moisella asialla Viikinmäen mainetta on pilata. Helsingissä ei voi missään välttyä "vuokra-talojen" asukkailta. Fallkullasta niitä sossun asiakkaita vasta löytyykin. Viikinmäki on mielestäni erittäin rauhallinen alue, ihmettelen miten kukaan voi muuta väittää....
En oikeasti tajua, miksi noita kaupungin vuokra-asuntoja ei voi keskittää yhteen kaupunginosaan, jotta ihan kaikkien muiden ei tarvitsisi kärsiä ongelmista.
 
En voinut olla sanomatta.
Täälä yksi "pelottava" vuokra-talossa asuva yksinhuoltaja äiti...Tosi ikävää kuulla kuinka kastijakoa suomessakin harrastetaan enenevässä määrin. Hyvä koulutustaso ei automaattisesti tarkoita hyvää ja sivistynyttä käytöstä ja hyvin käyttäytyviä lapsosia, huonostivoivia oireilevia lapsia ja nuoria on myös hyvätuloisten perheiden lapsissa. Varakkuus tai köyhyys ei automaattisesti tee ihmisestä hyvää tai huonoa vanhempaa tai määrittele sitä millainen ihminen on tai millaista elämää viettää. Kaikki vuokra-asunnossa asuvat eivät ole "sossupummeja" ( mitä sillä nyt sitten tarkoitetaankaan?). Pelottavaa tälläinen ihmisten luokittelu ja leimaaminen. Uskallan väittää että kuitenkin valtaosa näissä "pelottavissa" vuokra-asunnoissa asuvista on ihan tavallisia normaalia elämää viettäviä ihmisiä. Mielestäni paras asuinalue on sellainen jossa on sopivassa suhteessa sekä vuokra-asuntokantaa että omistus-asuntoja ja kaikkea siltäväliltä.
Ikävä kyllä aikuisten asenteet tarttuvat niin helposti lapsiin joten yritetään välttää leimaamista.
 
Eri mieltä ollaan
. Uskallan väittää että kuitenkin valtaosa näissä "pelottavissa" vuokra-asunnoissa asuvista on ihan tavallisia normaalia elämää viettäviä ihmisiä. Mielestäni paras asuinalue on sellainen jossa on sopivassa suhteessa sekä vuokra-asuntokantaa että omistus-asuntoja ja kaikkea siltäväliltä.
.
Uskallan väittää, että olet pahasti väärässä. Asuimme ennen kadulla, jossa seuraavalla kadulla oli kaupungin vuokrataloja. Voin oikeasti rehellisesti sanoa, että ne lapset, joita sieltä vuokrataloista valui meidän pihalle joka ainoa päivä leikkimään ja maleksimaan olivat aivan kamalia. Siis oikeasti hirvittävä sanoa lapsista tällaista, mutta ne oikeasti olivat ihan hirveitä. Jo alle kymmen vuotiaatkin haistattelivat sujuvasti vastaantuleville ja kielenkäyttö oli muutenkin aivan uskomatonta, kaikki pennut räkivät koko ajan ympäriinsä, roskat heitettiin suoraan maahan ja koko näiden lasten oleminen oli jatkuvaa tappelua ja toisten haukkumista. Kukaan näistä lapsista ei tuntunut osaavan edes puhua normaalisti, vaan puhe oli joko "haista sitä" tai silkkaa huutoa ja rääkymistä.
Onneksi löysimme uuden asunnon, ennen esikoisemme tarhaan menoa. Näin oikeasti painajaisia siitä, että olisi pitänyt lapsi laittaa samaan tarhaan noiden kauheiden lasten kanssa.
 
Viikinmäki on pop
Viikinmäessä on rauhallista! Täällä on muutama kaupungin vuokratalo, mutta niiden vuokrat eivät ole mistään halvimmasta päästä ja käsittääkseni niihin on valikoitunut asukkaita jotka maksavat itse vuokransa, ei sossu.
Eiköhän Viikinmäen ekhittyvästä asuinalueesta kerro jotakin se, että tällä hetkellä myynnissä olevien rivitaloasuntojen hinnat ovat alkaen 400 000€... Uskon, että muutaman vuoden sisään Viikinmäestä kehittää aivan loistava ja kaunis asuinalue. (nyt jo kiva asuinalue, mutta keskeneräinen) Kannattaa perehtyä kaavoitussuunnitelmiin kaupungin sivuilla.

Viikinmäessä on myös uusi päiväkoti ja Länsi-osassa on varaus toiselle päiväkodille, joten Pihljiston porukoiden kanssa ei lapset joudu samaan päiväkotiin....
 
"vieras"
Asuttiin Viikinmäessä 5 vuotta. Meillä oli ja on siis pieni lapsi. No ensinnäkin itse Viikinmäessä ei ole mitään palveluja, vaan pitää kävellä alas Pihlajiston ostarille, jossa maleksii nämä vähäosaiset juopot. No, ne kyllä antaa olla ihan rauhassa. Tuleva uusi Viikinmäen länsiosa tulee nojautumaan Pihjaliston palveluihin täysin, eli lähikauppa tuhansille asukkaille on se piskuinen Alepa.

Viikinmäki on rauhallinen alue, välillä melko kuolluttakin. Näköalathan on loistavat. Mutta....suurin ongelma liittyy autopaikkoihin. Autopaikat ovat aivan kiven alla. Jokaiselle asunnollekaan (omistus) ei ole yhtä autopaikkaa osoitettuna, vaan ne on arvottu. Kadunvarsipaikkoja ei ole kuin muutama ja nekin kiekkopaikkoja. Jos perheessä on kaksi autoa, toiselle autolle ei koskaan tule saamaan parkkipaikkaa ja toisellekkin saa vain jonottamalla.

Kadunvarsipysäköinti on kielletty koko alueella, vieraspaikkoja taloyhtiöillä ei ole. Meille ei kukaan jaksanu tulla kyläään Kiviteltankadulle, koska lähin parkkis oli kauempana poikkitiellä, josta kuitenkin 5 min kävelyä ylämäkeen ja siinäkin vain muutamia paikkoja, ei aina edes vapaata.

Elikkäs jos taloudessa on välttämätön 2 autoa, Viikinmäen voi aivan suoraan unohtaa. Lisäksi, jos jättää auton kadunvarteen, saa sakot heti. Tässä Viikinmäki on oikein kunnostautunut. Siellä asuu kyyliä, jotka työkseen kyttää mihin jengi parkkeeraa. Tämä autopaikkojen vähyys rasitti niin paljon, että oli pakko muuttaa pois. Alue on tehty sitä silmällä pitäen, että asukkaat turvautuvat jo valmiiksi täpötäysiin dösiin.
 
autopaikat
Viikinmäessä asuvat käyttävät Viikin Prisman yhteydessä olevia palveluja. Viikinmäestä on 5 minuutin kävelymatka Viikin Prismaan. Autolla joutuu kiertämään, mutta silti sama 5 minuuttia menee matkaan...

Autopaikkatilanne ei tosiaan ole kovin hyvä Viikinmäessä, itsekin olen asunut 5 vuotta Viikinmäessä. Autopaikan saa kyllä ilman jonotustakin, myös kahdellekin autolle, mutta ei välttämättä oman taloyhtiön parkkihallista. Tämä sama tilanne on kuitenkin koko Viikin alueella. Myöskään Latokartanosta ei helposti autopaikkaa irtoa. Sama tilanne Arabianrannassa...

Ja se mitä Viikinmäen kyyliin tulee autopaikkojen suhteen, on hyvinkin ymmärrettävää että Kiviteltankadun varteen ei voi/ ei kukaan järjellä varustettu ihminen autoaan parkkeeraa. Tie on kapea ja mutkainen. Jos sen varteen parkkeeraa, niin eipä siitä paloautot jne mahdu ajamaan. Samoin myös Kiviteltankatu 5 (omistusasuntoja) taloyhtiön pihaan ei voi parkkeerata, koska se on ainoa pelastustie kyseisiin taloihin!

Viikinmäen länsi-osassa on varaus omalle lähikaupalle.

Meidän vieraat eivät ole parkkitilan vähäisyyden takia jättäneet vierailuja väliin :) Ehkä sitten kannattaa valita ystävät uudestaan jos siihen kyläily loppuu ;)

Autopaikkatilannehan on aina mahdfollista selvittää jo asuntoa ostettaessa.
 
"Napsu"
minustakin toi vuokrataloissa asukkien luokittelu kuulostaa tyhmältä. Itsekin asutaan kaupungin vuokratalossa, opiskelen valtiotieteellisessä ja mieheni lvi-alaa. Meillä on vauva. ja voi olla että joudumme sossun luukulle jos en saa tarpeeksi opintopisteitä kun hoidan 3kk vauvaa ja opiskelen. Asiat ei aina ole niin mustavalkoisia eikä elämä helppoa.
Tulevalta asuinalueelta toivoisin sivistyneitä ihmisiä jotka osaa käytöstavat ja naperoita kasvatetaan. Ei tarvi kuitenkaan pröystäillä koska minäkään en voi - jos voisin niin mielelläni ajelisin vimpan päälle Audilla suoraan vaan lentokentälle vkloppu matkoille. Missä se elämä viipyy?!??! niih, terv tuleva sossu-pummi eiku toiv tuleva sosiaalitieteilijä.
Ainiin vielä kommentti opintojeni tiimoilta koskien kaupunkipolitiikkaa; tarkoituksella rakentaminen ja asukkaiden valinta suoritetaan niin että sekoittuu vuokratalojen ja omistusasuntojen jne asukkaat. jotta nimenomaan ei lisättäisi sosioekonomisten erojen näkyvyyttä ja eriarvoisuutta. sosiaalipolitiikan päätavoite on ehkäistä eriarvoisuutta ja köyhyyttä. Tämän voi jokainen älykkö itse oivaltaa miten vaikuttaa yhteiskuntaan kun köyhyys, eriarvoisuus ja tuloerot kasvavat. Esim Usa.
 
hoodilainen
Ai kamala, täällä meidänkin kaupungin vuokratalossa Arabianrannan kulmilla on ihan hirvee meno ja lapset kun pellossa, siis huhhuh! Mitäköhän metsäerkkejä ja mätisäkkejä tännekki eksyy pelottavaa porukkaa :)

Meidän talossa on 108 asuntoa - siis aika monta pummien asuntoa eiks vaan? KAIKISSA asunnoissa asuu työssä käyviä hyvätuloisia ihmisiä, oikeesti kantsii rupee miettii tota kastijakoa vähän toisesta kantista. Itse olen korkeakoulusta valmistunut (niinkun taitaa olla lähes kaikki täällä), VAIKKAKAAN SILLÄ OLE MITÄÄN MERKITYSTÄ en sitli ikinä muuttaisi mihinkään lainanmaksajalähiöön missä kaikki kuvittelee olevansa parempia kun muut. Hyi hitto mikä ajattelutapa, tervetuloa tänne "hoodeille" vaan tsiigaa kuin pelottava meidänkin lapsiperhe on :D Oma lapseniki käy yksityisessä pk:ssa vaikka voiskohan tällainen vuokralaisjengi sellasessa käydä huh.
 
vierailija
Vanha ketju, mutta kommentti edelliseen:
KAIKISSA asunnoissa asuu työssä käyviä hyvätuloisia ihmisiä, oikeesti kantsii rupee miettii tota kastijakoa vähän toisesta kantista. Itse olen korkeakoulusta valmistunut (niinkun taitaa olla lähes kaikki täällä).

Mitä helvettiä te hyvätuloiset sitten kaupungin asunnoissa notkutte, eikö olisi reilua antaa myös pienempituloisille mahdollisuus asua hyvillä alueilla Helsingissä? Sääli, että asunnoista poistettiin tulorajat, kun jotenkin epäreilua, että kovaa palkkaa nostavat tukkivat asuntojonot, jotta saisivat asua mahdollisimman halvalla vaikka varaa olisi omistusasuntoonkin tai yksityisen vuokriin!
 
vierailija
En voi suositella viikinmäkeä.. Muutettiin avomiehen kanssa tänne 2 vuotta sitten ja aluksihan tämä vaikutti kivalta alueelta.. Nyt kuitenkin huomattu vuokratalojen sossu-pummi asukkaat ja heidän lapsensa (joilta käytöstavat totaalisesti puuttuvat..). Alue on hyvä, naapurit ei.
Muutimme tänne nimenomaan asuaksemme rauhallisella alueella, mutta eipä siitä mitään tullut.
Nyt kova hinku muuttaa takaisin Lauttasaareen (vaikka siellä onkin vilkkaampaa, niin meno paljon tasaisempaa).

Eli veikkaan että fallkulla voittaa viikinmäen.
Ei Helsingissä enää rakenneta alueita, joita ei olisi sosiaalisesti eriytetty. Harmi sinänsä. Kaikille uusille alueille kaavoitetaan tasaisesti kovan rahan asuntoja, ASOa ja kaupungin vuokrakasarmeja sekaisin. Alkuun kun alue on uusi ei eroa huomaa (paitsi ehkä ihmisissä), mutta kymmenen vuoden päästä se kaupungin talo pistää silmään vähän huonommin hoidettuna. Ja sen lisäksi on tietysti se nykyinen valitettava ilmiö, että uusista kovan rahan taloista n. puolet osakekannasta myydään suoraan sijoittajille eli nekin ovat oikeastaan vuokrataloja.

Jos pätäkkää riittää, pitää muuttaa johonkin Marjaniemeen omakotitaloon tai sitten Kruununhakaan taloon, jossa ei ole vuokralaisia, vaan vuosikymmenet asuneita hienostomummoja. Vain sillä tavalla tietää varmasti millaiseen sosiaaliseen ympäristöön sitä tulee muutettua. Kaikki muu on vähän arpapeliä.
 

Yhteistyössä