Eilinen Susi ilta

  • Viestiketjun aloittaja ..
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Ei mun mielipiteet mihinkään tässä asiassa ole muuttuneet.
Arieksen kuvista ei näe missä ne on otettu, toisekseen jos sama toistuisi joka pv, luulisi että samasta sudesta olisi sitten otettu kokonainen kuvasarja eri päiviltä, jossa näkyy että susi "asuu" pihassa.
kuvat...? videooo se tarkottaa että seuraat...se on plussaa..:). jotkut pitää sen kuoren! et seko!
 
Lunatic
En nyt oikein ymmärrä pointtiasi, mitä ajat takaa?

Jos koira tai susi tulee hampaat irvessä vastaan ihan varmasti lapsi pelkää, vaikka vanhemmat ja opettajat olisi neuvonnut miten. Minä en siis edelleenkään ole sitä mieltä, että lasten pelko tulee pelkästään vanhemmista, vaan karttuu myös heidän omista kokemuksista. Tiedän monia aikuisia ketkä eivät pelkää koiria, mutta heidän lapset pelkäävät, varsinki isoja koiria. Tiedän lapsia joille ei ollut susista puhuttu mitään pelottavaa, ihan se mitä biologiassa kerrotaan, ja neuvottu jos metsässä tulee vastaan, hiljaa peräännytään menosuuntaan. Kerrottu, että susi kyllä pakenee, se pelkää myös ihmistä. Tämäkö on pelottelua? Aikuisille tullut mieleenkään, että susi alkaisi pyöriä nurkissa keskellä päivää. Kun moista ei osannut edes pelätä, niin vaikea on pelkoasennettakaan lapsia siirtää. Ja joku susi tulee ja vie pelottelu on ihan eri vuosisadalta, ei kuulu tämän ikäpolven lapsien lapsuuteen moiset pelottelut. Miksi lapset sitten lähtivät paniikissa karkuun, kun susi jolkotteli heitä tiellä vastaan? Elämä vaan ei ole niin mustavalkoista!

Missä susi pyörii nurkissa keskellä päivää? Haluaisin itsekin tulla katsomaan.
Olisiko kuvaa tai videota?
 
Lunatic
[QUOTE="vieras";28072337]kuvat...? videooo se tarkottaa että seuraat...se on plussaa..:). jotkut pitää sen kuoren! et seko![/QUOTE]

En ole, mutta ne on täältäpäin kuvattuja.
 
Mollie
Kävin toissa viikonloppuna koiran kanssa kiertämässä Puurijärven huudeilla 20 km lenkin, katselemassa kaunista luontoamme.. Suden jälkiä ei näkynyt, ketun jälkiä kyllä ja yksi repolainen, joka taisi olla hiiriä pyydystämässä.

Syntyjäni olen puolestaan Perhon seudulta. Siellä viimeksi syksyllä kierrellyt sydänmaita. Ja jatkossakin aion kierrellä.

En ole eläessäni pelännyt sutta. Enkä kuullut, että kukaan olisi esim. marjaan jättänyt menemästä suden takia tai lapsiaan estänyt niiden pelossa kouluun lähtemästä. Karhu lienee ihmiselle suurempi uhka kuin susi. (Koiralle susi on toki vaaraksi. Se lienee pakko hyväksyä. Koiria erityisesti saalistavat yksilöt pitäisi toki hävittää.) Miksi emme siis vihaa karhua? Johtuu kulttuuristamme. Suomalaiset vihaavat käärmettä ja sutta. Somalikulttuurissa inhotaan koiria.

Perhossa ja Halsualla on harrastettu salametsästystä ihan julkisena salaisuutena vuosikaudet. Kylillä on huudelta "ison ketun" pyynnistä jne. Poliisin haaviin on aiemminkin siellä jääty metsästysrikoksista.

Ei kansan kiihtyminen siellä nyt siitä johdu, että susia olisi poikkeuksellisen paljon. Syy lienee se, että millä tavalla salakaatajat otettiin kiinni, sekä siinä kuinka tämä kaikki johti yhden perheen isän onnettomaan kuolemaan. Itsemurhan taustalla lienee muutakin, mutta poliisikuulustelu oli viimeinen korsi. Yhtä syyllisiä ovat kaikki, jotka ovat painetta lisänneet vaahtoamalla asiasta julkisuudessa tai yksityisyydessä puoleen tai toiseen.

Surullinen asia.

Kannattaisiko kaikkien hetkeksi pysähtyä vetämään henkeä. Suurin osa ihmisistä lienee yhtämieltä siitä, että jos susia tulee pihoille ne tulee hävittää. Metsästys rikos on rikos (Metsästäjä mielestäni häpeällinen sellainen.), ja rikokseen yllyttäminen on rikos.

Itseäni mietityttää se, että miksi ihmiset ajattelevat, että lakia on tässä tapauksessa oikein rikkoa? Jos laki on vastoin yleistä moraalia sitä tulisi muuttaa. Totta mielestäni. Lakia ei kuitenkaan ole koskaan lupaa ottaa omiin käsiin. Historia opettaa, ettei sellaisesta ole koskaan seurannut hyvää.

Tietyntyyppiset ihmiset nauttivat, kun saavat kiihdyttää kansaa. Tuntevat itsensä vaikutusvaltaisiksi. Asialla ei ole silloin väliä. Oli kyseessä susi, muukalaisviha tms.

Olisi hienoa, jos keskustelu voitaisiin nostaa tunnetasolta järjen tasolle. Voitaisiin saada jotain tuloksiakin asiassa.
Erittäin hyvä kirjoitus. Täälläkin on jo huudeltu korpilakia. Olen sen verran opiskellut historiaa, että tiedän ettei siitä seuraa mitään hyvää.

SK:n jutun perusteella ihmisiä on peloteltu poliisilla ja virkavallalla niin että jutuista on järki täysin kadoksissa.
 
"vieras"
Wolf in my yard won't leave me alone?

We live in a forest/mountain and I was outside on my trampoline today, and I noticed a figure. At first I thought it was a lost dog or something, so I walked up closer to it, but then I realized the size and it was a freaking wolf! I was so freaking scared, I thought it was going to kill me or something. But oddly it just stared at me. I tried walking away really slowly but all it did was follow me. And now it's just sleeping outside my house on my porch. I fed it some meat incase it was hungry.. what should I do? Should I call animal support or something?? It won't go away and I'm so terrified.
 
"vieras"
Poika ja susi eli Poika joka huusi sutta on Aisopoksen satu ja opettavainen tarina siitä, miten valehtelu vie uskottavuuden ja johtaa valehtelijan omaan turmioon. Tarinassa paimenpoika juoksuttaa kyläläisiä huutamalla toistuvasti suden uhkaavan lammaskatrasta, vaikka näin ei todellisuudessa olekaan. Kun oikea susi lopulta ilmestyy, kukaan ei enää reagoi saman pojan avunhuutoihin, sillä häntä ei enää oteta vakavasti. Sadun eri versioissa susi syö lopulta joko lauman tai pojan itsensä. Tarinan opetuksena on se, että valehtelu kääntyy itseään vastaan, kun valehtelijaa ei enää uskota silloinkaan kun tämä puhuu totta. Konkreettisemmalla tasolla satu varoittaa tekemästä tarpeettomia vääriä hälytyksiä.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28072711]Wolf in my yard won't leave me alone?

We live in a forest/mountain and I was outside on my trampoline today, and I noticed a figure. At first I thought it was a lost dog or something, so I walked up closer to it, but then I realized the size and it was a freaking wolf! I was so freaking scared, I thought it was going to kill me or something. But oddly it just stared at me. I tried walking away really slowly but all it did was follow me. And now it's just sleeping outside my house on my porch. I fed it some meat incase it was hungry.. what should I do? Should I call animal support or something?? It won't go away and I'm so terrified.[/QUOTE]

nou kil mee niin minäkin!
 
"vieras"
http://www.mnr.gov.on.ca/en/Business/FW/2ColumnSubPage/287914.html

Sieltä ohjeita susialueilla eläville. Kanadassa osataan.

Wolves in the Community
The presence of wolves is a good indication that our natural spaces are healthy.

Wolves are an important part of our ecosystem, and contribute to Ontario’s rich biodiversity. The presence of wolves is a good indication that our natural spaces are healthy.



Ontario's wolf populations are found from the southern edge of the Canadian Shield north throughout the boreal forest and Hudson-Bay Lowlands. Wolf sightings south of this area (e.g., southern Ontario) are rare.



Wolves are shy and generally avoid humans. However, they can lose their fear of humans if they learn to associate us with easily available food. When this happens, wolves may be seen in daylight hours and may approach camping areas, homes and people.



Seeing a wolf is a memorable experience. Aggressive behaviour toward people is unusual, but you should use caution when a wolf is close.



Responsibility for managing problem wildlife on properties



Landowners are responsible for managing problem animals on their property. For example, if there are wolf problems on municipal property it is the municipality’s responsibility to deal with them.
The Ministry of Natural Resources helps landowners and municipalities deal with problem wildlife by providing fact sheets, appropriate agency and animal control services referrals, and information necessary to obtain authorizations where required.
The Fish and Wildlife Conservation Act sets out the legal actions property owners can take to deal with problem wildlife. Generally, landowners or their agents may capture, kill, or harass problem wolves to prevent damage to their property. Anyone who kills a wolf in protection of property is urged to report it to the local ministry office. Those living in most of northern and central Ontario – Wildlife Management Units 1-42, 46-50 and 53-58 – must immediately report the killing of a wolf or coyote in protection of property to their ministry office.



Homeowners can take steps to ensure wolves aren't attracted to their property and to keep their pets safe. The Ministry of Natural Resources has these tips for the public.



If you encounter a wolf



Do not approach it to get a better look, entice it to come closer, or harass it.
Do not feed it.
Leave room for it to escape.



If a wolf approaches you or acts aggressively (growls or snarls)



Raise your arms and wave them in the air to make yourself look larger.
Back away slowly while remaining calm; do not turn your back on, or run from, a wolf or any other wild animal.
Make noise and throw objects at the wolf.
Use whistles, personal alarm devices or commercially available pepper spray (effective only at short ranges) to frighten an approaching or threatening animal.



Keep pets safe

Cats and small dogs may be seen as prey by wolves, while larger dogs may be seen as competitors. To avoid these situations consider the following suggestions:

Feed pets indoors.

Do not allow pets to roam. Wolves may try to kill a dog or a cat when given the opportunity.
Walk your dog on a leash at all times.
Do not leave pets unattended outside unless they are in a kennel with a secure top; wolves can jump into fenced yards, and dogs confined by chains are vulnerable to attack.
Spay or neuter your dogs. Wolves are attracted to, and can mate with, domestic dogs that have not been spayed or neutered.



Secure garbage and minimize attractants on your property



Properly store and maintain garbage containers.
Put garbage at curbside the morning of the scheduled pickup, rather than the night before.
Use enclosed composting bins rather than exposed piles. Wolves are attracted to products containing meat, milk and eggs.
Do not feed wildlife such as deer to prevent attracting wolves to your property; remove deer food and salt blocks.
Keep pet food indoors.



Prevent predation on livestock



Barns or sheds can provide effective protection from wolf predation for livestock that bed inside or nearby at night.
Remove bush and forest cover that can help conceal predators like wolves from all active pastures.
Consider electric fencing to help deter wolves and other predators.
Guard animals, such as donkeys, llamas and dogs can be a cost-effective way to protect livestock from wolves. Guard animals will develop a bond with livestock if they are slowly integrated and will aggressively repel predators.
Well-lit yards or the use of motion-sensitive lighting may make your property less attractive to wolves and other nocturnal wildlife.
 
epi
Tahtoo nämä keskustelut yleensä mennä siihen että eri ääripäät kinastelee keskenään siittä että kenen näkemys on se paras, tahtoo se keskitien kulkija tulla leimatuksi molemmilta ääritahoilta kun kehtasi mennä oman mielipiteen sanomaan ja se sotii vastaan heidän ajatusmallia.
Ihan totta, ymmärrän toki. Mutta, jos joku joskus sanoisi sen järjen sanan siihen väliin, että ei tämä ole niin iso asia, että kenenkään tarvitse isää menettää. Ja se minua surettaa, että jotkut tahot ovat tästä lisää vettä myllyynsä saaneet ja jauhavat samaa asiaa. Lietsovat susivihaa, herravihaa, viherpiipertäjävihaa... Vihaa lakia vastaan.

En ole itsekään halunnut asiaan kantaa ottaan esim. FB:ssa, koska en halua että leimataan. Aina olen kuitenkin kantani metsästyskavereille selväksi tehnyt.

[QUOTE siks koska teidän kulttuurissa ei koiria? vai onko? tiedän historiasta mutta enemmän egypti? se ei liity teidän kulttuuriin![/QUOTE]

Olen kyllä ihan supisuomalainen.

Tarkoitin, että jotkut asiat liittyvät niin vahvasti kulttuuriin, ettei aina edes itse ymmärrä, mistä viha/pelko johtuu. Minulla on kavereita, jotka pelkäävät sutta, koska heidät on siihen pelkoon kasvatettu. Eivät ole koskaan kunnolla liikkuneet luonnossa. Pelkäävät sutta pimeällä kylätiellä, vaikka eivät ole sutta siellä koskaan nähneet. Kysyvät, enkö minä pelkää, kun olen metsäreissuilla? Kyllä minäkin varmasti säikähtäisin, jos yhtäkkiä edessä susi siellä seisoisi. En kuitenkaan usko, että siinä kuinkaan kävisi. Jälkeen päin se tuntuisi varmasti hienolta, kun näki suden.
 
Missä susi pyörii nurkissa keskellä päivää? Haluaisin itsekin tulla katsomaan.
Olisiko kuvaa tai videota?
Mm. Puntalan koululla Ruokolahdella susi oli keskellä päivää koulun pihalla niin, että koululaiset piti pitää välitunnit sisällä. Susi ei pelännyt enää juurikaan ihmisiä ja sen yksi metsästäjä sai jäljittämällä ampumahollille. Samoin ihan keskellä päivää sudet ovat kyttäilleet rajamiesten koiria kesken rajanvalvonnan. Tosin tämä tapahtuu metsässä, mutta kertonee aika paljon kuinka ihmisarkoja sudet alkavat olemaan.

Sinänsä kaikkein helpoin, edullisin ja paras tapa hoitaa susiasia kuntoon, olisi sallia susien metsästys samaan malliin kuin karhujen. Kanta kestäisi kurissa ja kohtuullisella tasolla, metsästys olisi organioistua ja laillista, ja susille tulisi taas terve pelko ihmistä kohtaan. Tuntuu aivan järjettömältä vaatia valtiota korvaamaan susivahinkoja, velvoittaa kotielämien omistajia panostamaan suuria summia erilaisiin varotoimiin ja joissain paikoin käytännössä tehdä ajokoirametsästys mahdottomaksi puhumattakaan verorahoilla ajettavista koulukyydeistä susien takia.
 
"vieras"
Mm. Puntalan koululla Ruokolahdella susi oli keskellä päivää koulun pihalla niin, että koululaiset piti pitää välitunnit sisällä. Susi ei pelännyt enää juurikaan ihmisiä ja sen yksi metsästäjä sai jäljittämällä ampumahollille. Samoin ihan keskellä päivää sudet ovat kyttäilleet rajamiesten koiria kesken rajanvalvonnan. Tosin tämä tapahtuu metsässä, mutta kertonee aika paljon kuinka ihmisarkoja sudet alkavat olemaan.

Sinänsä kaikkein helpoin, edullisin ja paras tapa hoitaa susiasia kuntoon, olisi sallia susien metsästys samaan malliin kuin karhujen. Kanta kestäisi kurissa ja kohtuullisella tasolla, metsästys olisi organioistua ja laillista, ja susille tulisi taas terve pelko ihmistä kohtaan. Tuntuu aivan järjettömältä vaatia valtiota korvaamaan susivahinkoja, velvoittaa kotielämien omistajia panostamaan suuria summia erilaisiin varotoimiin ja joissain paikoin käytännössä tehdä ajokoirametsästys mahdottomaksi puhumattakaan verorahoilla ajettavista koulukyydeistä susien takia.
Koulun pihalla ja ei yhtä kuvaa, mene vittuun nyt.
 
"vieras"
Mm. Puntalan koululla Ruokolahdella susi oli keskellä päivää koulun pihalla niin, että koululaiset piti pitää välitunnit sisällä. Susi ei pelännyt enää juurikaan ihmisiä ja sen yksi metsästäjä sai jäljittämällä ampumahollille. Samoin ihan keskellä päivää sudet ovat kyttäilleet rajamiesten koiria kesken rajanvalvonnan. Tosin tämä tapahtuu metsässä, mutta kertonee aika paljon kuinka ihmisarkoja sudet alkavat olemaan.

Sinänsä kaikkein helpoin, edullisin ja paras tapa hoitaa susiasia kuntoon, olisi sallia susien metsästys samaan malliin kuin karhujen. Kanta kestäisi kurissa ja kohtuullisella tasolla, metsästys olisi organioistua ja laillista, ja susille tulisi taas terve pelko ihmistä kohtaan. Tuntuu aivan järjettömältä vaatia valtiota korvaamaan susivahinkoja, velvoittaa kotielämien omistajia panostamaan suuria summia erilaisiin varotoimiin ja joissain paikoin käytännössä tehdä ajokoirametsästys mahdottomaksi puhumattakaan verorahoilla ajettavista koulukyydeistä susien takia.

meikä pelkäs kun peoteltiin leijonalla! hei leijona_! pelko!
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";28073498]Koulun pihalla ja ei yhtä kuvaa, mene vittuun nyt.[/QUOTE]

Sun kannattaas varmaan lähteä hoitoon, kun jäänyt tuo levy pahasti jumiin... Tai ainakin tohtorille, että tarkistaa sun lääkityksesi. Tuntuu olevan sekin aika viturallaan...
 
[QUOTE="vieras";28073498]Koulun pihalla ja ei yhtä kuvaa, mene vittuun nyt.[/QUOTE]

Kaiken lisäksi se ei ollut pelkästään yhtä kertaa vaan useammin, kuten myös muilla pihoilla. Metsästäjä lähti sitten siitä koulun pihalta jalkaisin jäljittämään sutta ja saikin sen samana päivänä ammuttua. Tämän suden kaatoluvalle oli sinänsä hyvät perustelut. Se, ettei kuvaa ole otettu mutta jälkien päästä löytyy susi, on ikävä tosiasia. On siitä sudesta kyllä sen jälkeen otettu kuvia, mutta koska aihe on niin kovin tunteita herättävä niin ymmärtänet, ettei niitä mieluusti levitellä.
 

Yhteistyössä