10-12kk ikäisen kestovaipat, mitä suosittelette?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
Käytettiin kestoja tuonne 6kk ikään saakka, nyt haluttais taas alkaa käyttämään. Mitä kannattaa ostaa? Varmaan AIO:t käteviä tuossa iässä? Ei tahdo oikein enää pysyä paikallaan vaipanvaihdon aikaan joten onko jotain ns. housuvaippoja olemassa?
 
"vieras"
Meillä käytettiin yli vuoden ikään harsoa ja kuorta. Jossain välissä meinasin luovuttaa, kun ei meinannut pysyä paikallaan. Toisen kerran meinasin luovuttaa, kun oppi kävelemään ja samoihin aikoihin luovuttaa bodeista, niin tuntu ettei vaippa ikinä pysy jalassa (hieman hoikemapaa sorttia oleva likka). Mutta sinnikkäästi jatkettiin ja yhä edelleen kestoillaan.
Päivähoitoon ostettiin taskuvaippoja, joissa täytteenä samat harsot. Ovat käteviä ja pysyvät meidän likalla paremmin jalassa kun pelkkä harso ja kuori. Ja siis noi edellä olevat ongelmat hävis melko pian, kun vaan jatkettiin kestojen kanssa.
 
"Sipuli"
Mie suosittelen taskuvaippoja neppareilla tai juuri noita kaikki-yhdessä-vaippoja. Taskuvaipat ovat mielestäni olleet näppärämpiä, koska kuivuvat nopeammin osat erillään toisistaan ja imuja saa vähän tarpeen mukaan lisäillä sisään. Neppareilla suosittelen, koska tarrat ainakin meillä tuntuivat menettävän parhaan tarttumakarheutensa aika nopeasti ja poika oli sellainen sutkutuinen, että sai usein liikuttua tarrat auki -ja oppi ne tietenkin avaamaankin.

Fuzzibunzeja olen käyttänyt (tosin täytyy sanoa, että nopeasti alkoi kuoren muovitus repeytyä ja falskata) ja kaikenlaisia sekalaisia kotimaisia, ja talvella etenkin sitten sisävaippoja + villahousuja päälle kuoreksi, lämmittää muutenkin mukavasti viluisessa puutalossa. :)
 
"Viima"
Meillä on siis 1.5vuotta vanhoja noi babylandit ja vuoden vanhoja omenat. Vaippoja vähän joten tidella kovalla kulutuksella. Babyt neppareil ja omenat tarroil. Ei mitään vikoja. Hamppu ja bambu hyviä imuja koska ohuita ja imukykyisiä. Kaveri joka harsoja käyttäny luuli et vaipas ei ole edes imua kun niin ohut paketti...
 
Me käytettiin tuon ikäisellä varmaan eniten kyllä taskuja ja aio-vaippoja, mutta myös sisävaippoja ja villahousuja paljon. Mulla oli nuorempi myös menevää sorttia, ja tosi kivoja hänelle oli sivunepilliset vaipat;in laitettua kiinni vaikka pakoon konttaavalle vauvalle, tai polven päälle kun hetkeksi sai hänet napattua istumaan:) Housuvaipoista en tykännyt oikein, kun en löytänyt ikinä niin joustavaa mallia mikä oikeasti olisi mennyt vetämällä pulleroisen lapsen päälle.
 
äiti vain
[QUOTE="vieras";27919129]Käytettiin kestoja tuonne 6kk ikään saakka, nyt haluttais taas alkaa käyttämään. Mitä kannattaa ostaa? Varmaan AIO:t käteviä tuossa iässä? Ei tahdo oikein enää pysyä paikallaan vaipanvaihdon aikaan joten onko jotain ns. housuvaippoja olemassa?[/QUOTE]

Meillä toimi hyvin sellaiset vaipat, joissa oli nepparit sivuilla - ne oli helppo vetää jalkaan ikään kuin housuvaipat ja sitten kun otti vaipan pois niin avasi vaan ne sivuilla olevat nepparit. :)
 

Yhteistyössä