Alkupala, pääruoka, jälkiruoka. Pitäis suunnitella menyy - mitä suosittelet?

  • Viestiketjun aloittaja "viekku"
  • Ensimmäinen viesti
"viekku"
Kysymys siis otsikossa. Vastata voit vaikka edes yhteen lajiin - ehdotuksia kaipaan!

Ja nyt on siis kyse ylläri-illallisesta miehelle. Hän tekee paljon töitä, tekee tavattoman paljon perheemme eteen, ja lapset jumaloivat häntä. Haluaisin yllättää kynttilä-illallisella, kolmen ruokalajin sellaisella, viinejä ja "hepeneitä" myöten. ;)

Kerro oma vinkkisi pliis! :) Kiitos!
 
"viekku"
[QUOTE="nuuh";27090117]No silliä en tarjoilis öö missään vaiheessa iltaa, voi mennä hepeneet sitten hukkaan:D[/QUOTE]

Lupaan välttää kyseistä tuotetta. :D :D Kiitti! :D
 
Keittiönoita
Alkuruuaksi kermainen kanttarellikeitto. Pääruuaksi taikinakuoressa paistettu lampaan- tai naudan sisäfile, punaviinikastike, valkosipuliperunat ja salaattia. Jälkkäriksi vaikka rommilla tai konjakilla maustettuja uuniomenoita sekä kotitekoista vaniljajäätelöä.
 
  • Tykkää
Reactions: Lilith
"viekku"
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;27090140:
Alkuruuaksi kermainen kanttarellikeitto. Pääruuaksi taikinakuoressa paistettu lampaan- tai naudan sisäfile, punaviinikastike, valkosipuliperunat ja salaattia. Jälkkäriksi vaikka rommilla tai konjakilla maustettuja uuniomenoita sekä kotitekoista vaniljajäätelöä.
Oooh... Kuulostaapas herkulliselta! :)
Oisko sulla linkkejä noihin resepteihin, vai onko KVG parempi? ;)
Kiitos Keittis! :)
 
Keittiönoita
[QUOTE="viekku";27090149]Oooh... Kuulostaapas herkulliselta! :)
Oisko sulla linkkejä noihin resepteihin, vai onko KVG parempi? ;)
Kiitos Keittis! :)[/QUOTE]
Voisin mä repsutkin kehitellä, mutta nyt en ehdi, kun pitäisi tehdä näitä duunijuttujakin :D Kokeile Googlea, eiköhän sieltä löydy ohjeita.
 
"alma"
Tee jotain, mitä oikeasti osaat. Jos alat askarteleen jotain liian vaikeaa, sulla itsellä menee helposti fiilikset. Mieti sellaiset ruoat, jotka pystyy tekemään hyvin pitkälle etukäteen, ettei sun tarvi esim. alku ja pääruoan välissä seistä tuntia hellan edessä hepenissäsi. Esim. tuo taikinoitu file on hyvä, voit tehdä sen etukäteen uunia vaille valmiiksi. Muista tehdä suht kevyttä ruokaa, tai ainakin pienet annokset, ettette ole ruoan jälkeen aivan uupuneita.
Itse voisin laittaa alkuun vaikka jättikatkarapuja ja sen taiknoidun fileen kanssa sitten esim. kanttarelleja, punaviinikastiketta ja juureksia. Keittiönoidan jälkiruoka kuulostaa ihanalle.
 
"viekku"
[QUOTE="alma";27090169]Tee jotain, mitä oikeasti osaat. Jos alat askarteleen jotain liian vaikeaa, sulla itsellä menee helposti fiilikset. Mieti sellaiset ruoat, jotka pystyy tekemään hyvin pitkälle etukäteen, ettei sun tarvi esim. alku ja pääruoan välissä seistä tuntia hellan edessä hepenissäsi. Esim. tuo taikinoitu file on hyvä, voit tehdä sen etukäteen uunia vaille valmiiksi. Muista tehdä suht kevyttä ruokaa, tai ainakin pienet annokset, ettette ole ruoan jälkeen aivan uupuneita.
Itse voisin laittaa alkuun vaikka jättikatkarapuja ja sen taiknoidun fileen kanssa sitten esim. kanttarelleja, punaviinikastiketta ja juureksia. Keittiönoidan jälkiruoka kuulostaa ihanalle.[/QUOTE]

No itellä oli mielessä parmakinkku-pestopatonki alkuun.
Naudanlihacurry, basmatiriisi, kurkkuraita ja naan-leipä pääruoaksi.
Ranskalainen suklaakakku löysästi vatkatulla kermalla jälkkäriks.

Mies tykkää tuhdista ja tulisesta, mutta onko tuo nyt liian tuhtia? Jos ottaisin Keittiksen taikinoidun fileen sen curryn sijaan, oisko parempi?
 
Tässä on aivan ihana jälkiruoka:

Valkosuklaagratinoidut marjat


400 g marjoja
100 g raastettua valkosuklaata
2 dl creme fraichea (15-18% rasvaa)
4 rkl sokeria

Valmistusohjeet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa jäiset marjat neljään uuninkestävään annosvuokaan. Raasta suklaa, ja yhdistä se ranskankermaan. Levitä seos marjojen päälle, ripottele pinnalle sokeri ja nosta vuoat uuniin yläritilälle. Paista 5–10 minuuttia, kunnes ruuan pinta saa väriä. Tarjoa heti.
 
  • Tykkää
Reactions: Mehukatti
"viekku"
Tässä on aivan ihana jälkiruoka:

Valkosuklaagratinoidut marjat


400 g marjoja
100 g raastettua valkosuklaata
2 dl creme fraichea (15-18% rasvaa)
4 rkl sokeria

Valmistusohjeet

Kuumenna uuni 225 asteeseen. Jaa jäiset marjat neljään uuninkestävään annosvuokaan. Raasta suklaa, ja yhdistä se ranskankermaan. Levitä seos marjojen päälle, ripottele pinnalle sokeri ja nosta vuoat uuniin yläritilälle. Paista 5–10 minuuttia, kunnes ruuan pinta saa väriä. Tarjoa heti.
Tätähän vois käyttää, kun tuntuu että tuhti suklaakakku on liian raskas suunnittelemani pääruoan jälkeen. Tätä täytyy ehdottomasti kokeille joskus, kiitos ansarikukka! :)
 
"Viivi"
Jotain mistä tiedät miehesi pitävän!

Meillä on tapana nauttia kahdenkeskinen kynttiläillallinen lasten mentyä nukkumaan kerran kuukaudessa.
Viimeksi ruokalistalla oli

- tomaatti-vuohenjuustokeittoa
- katkarapu-avokaadopastaa
- vadelmajäädykettä

Talvella tulee useammin tehtyä tuhteja liharuokia, mutta nyt teki mieli astetta kevyempää
 
"mirella82"
Jos itse tekisin, niin alkuun katkarapucoctail, pääruoaksi joku pihvi, ihanat valkosipuliperunat ja salaatti, lopuksi joku jäätelö konjakin kera. Näistä ainakin mun mies pitää. Miehillä kun tahtoo olla omat mielihalunsa, mutta uskon että vaikka miten olisi hyvät eväät, niin ne hepeneet vie lopulta voiton. Vai...? ;)
 
"vieras"
Jälkiruuaksi ehdottomasti Suklaafondant. Pallo vaniljajäätelöä kaveriksi, mun mielestä täydellinen jälkiruoka romanttiselle illalliselle.

Eli on sellainen todella suklainen leivos, sisältä paljastuu sulaa valuvaa suklaata ja siihen vielä vaniljajäätelö tasapainottamaan.

Kaikki tykkää siitä.
 
"viekku"
[QUOTE="Viivi";27090456]Jotain mistä tiedät miehesi pitävän!

Meillä on tapana nauttia kahdenkeskinen kynttiläillallinen lasten mentyä nukkumaan kerran kuukaudessa.
Viimeksi ruokalistalla oli

- tomaatti-vuohenjuustokeittoa
- katkarapu-avokaadopastaa
- vadelmajäädykettä

Talvella tulee useammin tehtyä tuhteja liharuokia, mutta nyt teki mieli astetta kevyempää[/QUOTE]

Siis todellakin, tykätään kokata yhdessä, ja koska lapset 1v 11kk ja 5kk, suht pieni ikäero niin on ollut vähän hektistä viime aikoina. Juuri sama ajatus mulla, vähintään kerran kuussa. Ja tämä sinun menyysi kuulostaa omiin korviini todella herkulliselta, mutta mies ei suostu syömään vuohenjuustoa tai avokadoa. Mokoma.
Joku kaunis päivä teen miehelle just tämän menyyn enkä edes kerro mitä siinä on, kjäh kjäh... :D Kiitos! :)
 
Luulin, että siika alkaa olla harvinainen kala ja sitä kannattaisi vältellä siksi? Sama kuin tonnikalan kanssa.

Mie oon suunnitellut tekeväni katkarapupastaa, jonka maustaisin calvadoksella ja sinihomejuustolla. Katkaravut voinee korvata broilerilla myöskin. Eilen tein Datalle punaista thaicurrya. Jälkkärihän syödään aina eri välineellä kuin pääruoka, eli jos pääruoka haarukalla niin jälkiruoka lusikalla et vice versa.

Data tykkää jätskiannoksista. Jotain herkullista jäätelöä ja siihen sitten lisukkeet. Tein sellaista herkullista voi-sokeri-bailey's-keltuaisvaahtosekoitusta, joka sopisi siihenkin tarkoitukseen. Tai sitten vaan karkkeja, kermavaahtoa, marjoja, hilloa, kastiketta, pähkinöitä maun mukaan. :)

Eturuokia meillä ei ole kotona oikein ollut viime aikoina. Tomaattikeitto on hyvä, koska on kevyt, mutta herättää ruokahalun. Plus eikö tomaatissa ole syöpää ennaltaehkäiseviä ainesosia? Alkoi k-kirjaimella?
 
"viekku"
[QUOTE="mirella82";27090475]Jos itse tekisin, niin alkuun katkarapucoctail, pääruoaksi joku pihvi, ihanat valkosipuliperunat ja salaatti, lopuksi joku jäätelö konjakin kera. Näistä ainakin mun mies pitää. Miehillä kun tahtoo olla omat mielihalunsa, mutta uskon että vaikka miten olisi hyvät eväät, niin ne hepeneet vie lopulta voiton. Vai...? ;)[/QUOTE]

Ootko mun tupla? :D Samaa menyytä ajattelin, mut nää on niiiiiin sitä mitä aina teen. Pitäis saada joku "yllätys"-menyy, mitä isäntä ei osaa odottaa. :) Hienoa et meitä on samanhenkisiä. :)
 
"Viivi"
[QUOTE="viekku";27090515]Siis todellakin, tykätään kokata yhdessä, ja koska lapset 1v 11kk ja 5kk, suht pieni ikäero niin on ollut vähän hektistä viime aikoina. Juuri sama ajatus mulla, vähintään kerran kuussa. Ja tämä sinun menyysi kuulostaa omiin korviini todella herkulliselta, mutta mies ei suostu syömään vuohenjuustoa tai avokadoa. Mokoma.
Joku kaunis päivä teen miehelle just tämän menyyn enkä edes kerro mitä siinä on, kjäh kjäh... :D Kiitos! :)[/QUOTE]

Kiva, jos tykkäsit. Avokado sopii tosi hyvin katkaravun kanssa.
Kahden hengen annos syntyy näin:

1 paketti (180 g) kuorittuja katkarapuja
pieni pala purjoa
oliiviöljyä
1 purkki ranskankermaa
1 dl juustoraastetta
1 avokado
2 rkl sitruunamehua
mausteeksi tilliä, vähän suolaa ja pippuria

1 paketti (250 g) pinaatti fettuccine -tuorepasta

Kuullota ensin pieneksi pilputtu purjo oliiviöljyssä, lisää ranskankerma ja juustoraaste, anna muhia pari minuuttia. Lisää sulatetut katkaravut ja pilkottu avokado ja kuumenna kastike.

Tämän ruoan hyvä puoli on siinä, että on tosi hyvää, mutta todella helppo ja nopea valmistaa.


Ja jos avokado ei maistu, niin tosi hyvä kastike tulee myös katkaravuista ja kylmäsavulohesta (1 paketti rapuja ja n 100g kylmäsavulohta, muuten voi oikeastaan käyttää tota yllä olevaa ohjetta). tämäkin on tajuttoman hyvää tuorepastan kanssa.


Toivottavasti teillä on ihana ilta miehesi kanssa!
 
"viekku"
Luulin, että siika alkaa olla harvinainen kala ja sitä kannattaisi vältellä siksi? Sama kuin tonnikalan kanssa.

Mie oon suunnitellut tekeväni katkarapupastaa, jonka maustaisin calvadoksella ja sinihomejuustolla. Katkaravut voinee korvata broilerilla myöskin. Eilen tein Datalle punaista thaicurrya. Jälkkärihän syödään aina eri välineellä kuin pääruoka, eli jos pääruoka haarukalla niin jälkiruoka lusikalla et vice versa.

Data tykkää jätskiannoksista. Jotain herkullista jäätelöä ja siihen sitten lisukkeet. Tein sellaista herkullista voi-sokeri-bailey's-keltuaisvaahtosekoitusta, joka sopisi siihenkin tarkoitukseen. Tai sitten vaan karkkeja, kermavaahtoa, marjoja, hilloa, kastiketta, pähkinöitä maun mukaan. :)

Eturuokia meillä ei ole kotona oikein ollut viime aikoina. Tomaattikeitto on hyvä, koska on kevyt, mutta herättää ruokahalun. Plus eikö tomaatissa ole syöpää ennaltaehkäiseviä ainesosia? Alkoi k-kirjaimella?
Voisinksmä olla Data vaikka etes illallisaikaan? :D Aivan herkkuja sä sille kokkaat! Data, olen kateellinen. :)

No mut hei, tosta jälkkäristä tuli mieleen: mitä jos laittais pari palloa jäätelöä ja kaatais päälle Baileys:tä? Eihän se toki pahaa voi olla, vai...?
 
"viekku"
[QUOTE="Viivi";27090640]Kiva, jos tykkäsit. Avokado sopii tosi hyvin katkaravun kanssa.
Kahden hengen annos syntyy näin:

1 paketti (180 g) kuorittuja katkarapuja
pieni pala purjoa
oliiviöljyä
1 purkki ranskankermaa
1 dl juustoraastetta
1 avokado
2 rkl sitruunamehua
mausteeksi tilliä, vähän suolaa ja pippuria

1 paketti (250 g) pinaatti fettuccine -tuorepasta

Kuullota ensin pieneksi pilputtu purjo oliiviöljyssä, lisää ranskankerma ja juustoraaste, anna muhia pari minuuttia. Lisää sulatetut katkaravut ja pilkottu avokado ja kuumenna kastike.

Tämän ruoan hyvä puoli on siinä, että on tosi hyvää, mutta todella helppo ja nopea valmistaa.


Ja jos avokado ei maistu, niin tosi hyvä kastike tulee myös katkaravuista ja kylmäsavulohesta (1 paketti rapuja ja n 100g kylmäsavulohta, muuten voi oikeastaan käyttää tota yllä olevaa ohjetta). tämäkin on tajuttoman hyvää tuorepastan kanssa.


Toivottavasti teillä on ihana ilta miehesi kanssa![/QUOTE]

Tää meni NIIIIIIN muistiin, KIITOS! :)
 
[QUOTE="viekku";27090646]Voisinksmä olla Data vaikka etes illallisaikaan? :D Aivan herkkuja sä sille kokkaat! Data, olen kateellinen. :)

No mut hei, tosta jälkkäristä tuli mieleen: mitä jos laittais pari palloa jäätelöä ja kaatais päälle Baileys:tä? Eihän se toki pahaa voi olla, vai...?[/QUOTE]

Tai ihan superhelppomousse: sulata vesihauteessa suklaa (esim. 100 g) ja kuohukerma sinne samalla (1 dl / 100 g). Kun sulanut, sekoita. Anna jäähtyä ja vaahdota. Lorauta sekaan esim. pari rkl bailey'sia varovasti. =)

En tiedä miten jäätelö reagoi pelkän alkoholin kanssa? Toisaalta, voisko tehdä sellasen marenkikuorrutetun uunijäätelön ja liekittäis sen marengin bailey'silla? Jos teet kakkua niin laita vikaksi 5-10 minsaksi kun kakku uunissa siihen kakun päälle sivuja vaahtokarkista. Sulaa ihanaksi pinnaksi. :p
 
"viekku"
Tai ihan superhelppomousse: sulata vesihauteessa suklaa (esim. 100 g) ja kuohukerma sinne samalla (1 dl / 100 g). Kun sulanut, sekoita. Anna jäähtyä ja vaahdota. Lorauta sekaan esim. pari rkl bailey'sia varovasti. =)

En tiedä miten jäätelö reagoi pelkän alkoholin kanssa? Toisaalta, voisko tehdä sellasen marenkikuorrutetun uunijäätelön ja liekittäis sen marengin bailey'silla? Jos teet kakkua niin laita vikaksi 5-10 minsaksi kun kakku uunissa siihen kakun päälle sivuja vaahtokarkista. Sulaa ihanaksi pinnaksi. :p
Älä nyt hyvä ihminen kiusaa mua enempää!!! :D SLURPS! :D :D
 

Yhteistyössä