Olen järjestämässä juhlia lokakuussa n. 50-60 hengelle. Ajattelin vuokrata tilan, josta löytyy valmiiksi astiastot, mikro, vedenkeitin, moccamaster, hella ja hellauuni. Jääkaapin olemassaolosta en ole varma, kun sitä ei mainittu tilojen nettisivuilla. Kyseessä on vanha seuratalo, joka on rakennettu 1800-luvulla. Koska juhlia edeltää eräs toimitus, on juhlat pakko järjestää 70 km päässä kodistamme toimituspaikan lähellä. Ruuat vietänee juhlapaikalle juhlien aamuna. Laitan pöydät paikoilleen ja katan astiat pöytiin ja koristelen edellisenä päivänä.
Valitettavasti raha on tällä hetkellä tiukassa, niin ajattelin tehdä menun itse. Mitä suosittelisitte? Tilaisuuden luonteen vuoksi alkoholia ei tarjoilla. Osa vieraista on pieniä alle 4-vuotiaita lapsia. Ajattelin palkata ruokaa lämmittämään, tarjoilua täydentämään ja tiskaamaan 2-3 luotettavaa, noin 16-18-vuotiasta nuorta.
Ajattelin ensin keittoa, mutta sitten tulee ongelma: mikä keitto? Osa rakastaa ja inhoaa lohikeittoa ja sama lihakeiton kanssa. Muistan, etten lapsena itsekään sietänyt kalaa enkä lihaa. Mitä siis lapsille?
Toiseksi ajattelin jotain karjalaisen pitopöydän tyylistä. Paistia, perunoita, laatikoita, salaatteja, lihapullia, piirakoita ja munavoita. Olisi helppo valmistaa edellisenä päivänä, kuljettaa kylmälaukuissa ja vain lämmittää.
Tuntuu, että omat ajatukset kiertää kehää. Mitä te tekisitte tilanteessani?
Valitettavasti raha on tällä hetkellä tiukassa, niin ajattelin tehdä menun itse. Mitä suosittelisitte? Tilaisuuden luonteen vuoksi alkoholia ei tarjoilla. Osa vieraista on pieniä alle 4-vuotiaita lapsia. Ajattelin palkata ruokaa lämmittämään, tarjoilua täydentämään ja tiskaamaan 2-3 luotettavaa, noin 16-18-vuotiasta nuorta.
Ajattelin ensin keittoa, mutta sitten tulee ongelma: mikä keitto? Osa rakastaa ja inhoaa lohikeittoa ja sama lihakeiton kanssa. Muistan, etten lapsena itsekään sietänyt kalaa enkä lihaa. Mitä siis lapsille?
Toiseksi ajattelin jotain karjalaisen pitopöydän tyylistä. Paistia, perunoita, laatikoita, salaatteja, lihapullia, piirakoita ja munavoita. Olisi helppo valmistaa edellisenä päivänä, kuljettaa kylmälaukuissa ja vain lämmittää.
Tuntuu, että omat ajatukset kiertää kehää. Mitä te tekisitte tilanteessani?