Naapurin Dogo Argentino "ei se mitään tee" -koira kävi päälle

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"vieras"
[QUOTE="vieras";26344231]Sama homma sitten siinä. Itseasiassa en ymmärrä ylipäänsä, miksi ottaa koiran ainoastaan lemmikiksi. Jos ei ole pelkästään lemmikiksi tarkoitettu koira. Sääliksi käy kaikki koirat, jotka ei saa tehdä sitä mitä eniten haluavat :([/QUOTE]

No en tiedä onko mitään eläintä "luotu" pelkästään lemmikiksi, kyllä niillä kaikilla on joku muu tarkoitus. Se ei silti tarkoita etteikö eläin voisi SOVELTUA MYÖS lemmikiksi. Ihan samalla tapaa se chihu on koira kuin dogokin, loppupeleissä, ja niillä on samanlaisia viettejä.
 
"huh"
Meidän seinänaapurimme on yllättäen hankkinut koiran. Eihän siinä muuten mitään mutta kun kyseinen koira on juurikin tämä taistelukoira eli dogo argentino :(
Samaan aikaan jos ollaan menossa ovistamme ulos on jo tuo naapuri ihan pulassa koiransa kera ja paniikissa koettaa koiraa työntää takaisin sisään.
Jotta soppa on valmis otti eräs ihminen tuossa jo aijemmin mukavan rotwailerin jota ei osaa kouluttaa :(
Että tämmöistä. Koetappa tässä nyt liikkua rappukäytävässä kun aina törmäät jompaan kumpaan koiraan ja molemmissa tapauksissa omistajat on ihan pulassa kun muitakin tulee vastaan.
 
"shihtzu"
On se helppoa kun on valinnut rodukseen rodun, jonka alkuperäinen käyttötarkoitus oli vahtia äänellä, jos ne siis haukkuvat kun vieraita tulee, niin sehän on vain oikein :D Toi terrieri taas on rottakoira ja kyllä se yrittää noita hiiriä metsästellä tuolla, hyvä on vainu, kun se talvisin vainuaa hiiren, joka on jossain seinän välissä, kiinni vaan ei ole saanut ainuttakaan.
 
"gdf"
pikkurakit on niitä ihan pahimpia päälle kävijöitä. tänäkin aamuna mäyräkoira hyökkäs mun sakemannin kimppuun. lisäks tässä lähistöllä on pari tipsua, terrieriä ja pinseriä jotka käy varmasti päälle jos eivät oo kiinni. niiden hampaat kun ei vaan tee niin isoo jälkeä kun esim. sakemannin niin ei niitä kukaan ota "vakavasti" vaikka päiviltä sellaset pitäs päästää jotka päälle käy, oli rotu ja koko mikä tahansa.
 
Khimaira
[QUOTE="vieras";26343109]Onko minkään koiran alkuperä ollut löntystellä ihmisen vierellä?[/QUOTE]

No ei tietenkään ole, mutta onko nykyisestä enkkubullista enää mihinkään muuhun? Vaikka alkuperä onkin toinen ja luonteesta voikin löytyä aikamoista periksiantamattomuutta. Samalla periaatteella myös enkkubulli pitäisi kieltää, jos kaikki taistelu,- vartijarodut ovat kieltolistalla.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26344290]No en tiedä onko mitään eläintä "luotu" pelkästään lemmikiksi, kyllä niillä kaikilla on joku muu tarkoitus. Se ei silti tarkoita etteikö eläin voisi SOVELTUA MYÖS lemmikiksi. Ihan samalla tapaa se chihu on koira kuin dogokin, loppupeleissä, ja niillä on samanlaisia viettejä.[/QUOTE]

Niin, tokihan ne soveltuu kun niille ei anneta mahdollisuutta :( Mielestäni eläintä ei tule ottaa, jos ei anna sen toteuttaa itseään ikinä. Sohvakoiria on varmaan Suomikin täys, elävät sen 10-15 vuotta sillä että käytetään kerran päivässä lenkillä, jos sitäkään ja sen päälle nopeat pissatukset välissä.
 
"vieras"
[QUOTE="vieras";26345411]Niin, tokihan ne soveltuu kun niille ei anneta mahdollisuutta :( Mielestäni eläintä ei tule ottaa, jos ei anna sen toteuttaa itseään ikinä. Sohvakoiria on varmaan Suomikin täys, elävät sen 10-15 vuotta sillä että käytetään kerran päivässä lenkillä, jos sitäkään ja sen päälle nopeat pissatukset välissä.[/QUOTE]

Varmasti on. Pointti oli se että se labbis voi olla ihan onnellinen vaikka ei pääse lintujahtiin, ja chihu voi olla tyytyväinen vaikka ei saisi juosta rottien perässä. On meidänkin koira "vaan lemmikki", mutta kyllä se saa välillä juosta vapaana, käyttää nenäänsä kun piilotellaan sille ruokaa, pääsee kesäisin uimaan ja muutenkin on aika tiiviistii meidän menoissa mukana. Vaikka ei koskaan pääsekkään toteuttamaan sitä "alkuperäistä tarkoitustaan", niin ihan onnellinen sohvakoira se on.
 
[QUOTE="huh";26344319]Meidän seinänaapurimme on yllättäen hankkinut koiran. Eihän siinä muuten mitään mutta kun kyseinen koira on juurikin tämä taistelukoira eli dogo argentino :([/QUOTE]
Dogo argentino on edelleenkin metsästyskoira, vaikka sen jalostukseen onkin käytetty mm. cordobantaistelukoiraa ja bullterrieriä.
 
[QUOTE="vieras";26345465]Varmasti on. Pointti oli se että se labbis voi olla ihan onnellinen vaikka ei pääse lintujahtiin, ja chihu voi olla tyytyväinen vaikka ei saisi juosta rottien perässä. On meidänkin koira "vaan lemmikki", mutta kyllä se saa välillä juosta vapaana, käyttää nenäänsä kun piilotellaan sille ruokaa, pääsee kesäisin uimaan ja muutenkin on aika tiiviistii meidän menoissa mukana. Vaikka ei koskaan pääsekkään toteuttamaan sitä "alkuperäistä tarkoitustaan", niin ihan onnellinen sohvakoira se on.[/QUOTE]

No se siinä onkin, saa kuitenkin aktiviteettia, eikä sille vain pueta nättejä röyhelöitä päälle kuvauksiin (ne rotannäköiset mukamaskoirat). Turhautuminen ja kouluttamattomuus ja omistajan totaalinen pihallaolo koirista ja niitten pitämisestä aiheuttaa suurimmat ongelmat.
 
"huh"
Dogo argentino on edelleenkin metsästyskoira, vaikka sen jalostukseen onkin käytetty mm. cordobantaistelukoiraa ja bullterrieriä.
Voihan sen noinkin hienosti muotoilla mutta miksi hankkia koko petoa ensimmäiseksi koiraksi jos jo pulassa sen vuoks kun rapussa muitakin liikkuu :(
Ollaan oltu yli 10vuotta naapureina ja ikinä ennen heillä ei siis ole ollut koiraa, edes toista rotua.
 
[QUOTE="huh";26345943]Voihan sen noinkin hienosti muotoilla mutta miksi hankkia koko petoa ensimmäiseksi koiraksi jos jo pulassa sen vuoks kun rapussa muitakin liikkuu :(
Ollaan oltu yli 10vuotta naapureina ja ikinä ennen heillä ei siis ole ollut koiraa, edes toista rotua.[/QUOTE]

Ou jee..... otetaan siis 'tosimakee koira', sellanen mitä kaikilla ei oo, ollaan erikoisia.
:O
 
491999
MIKÄÄN rotu itsessään ei ole vaarallinen. Ihmiset kyllä ovat, ja voivat sosiaalistaa/kouluttaa koiransa huonosti ja ottaa vaan mulkunjatkeeksi ja egonkohottajaksi, että "katsokaa kun meillä on tällainen iso koira". Dogot ovat suuria, vieraita kohtaan varautuneita vahtiviettisiä koiria, ja vahvoja kuin härät. Metsästyskoiriksihan ne on alunperin tarkoitettu mutta koiratappelukäyttö on tehnyt sen että useimmat yksilöt ei muista koirista pidä. Ja tässä ap:n tapauksessa, on ehkä mahdollista että koira luuli että se postilaatikko jne oli senkin reviiriä? Ja koiran täytynyt olla irti, mikä on myös tosi väärin.

Tuo koirarotu on jalostettu tappamaan jotain villisikoja yms isoja otuksia, ja onpa sitä tappelukehässäkin nähty paljon. Lisäksi monilla on kova vahtivietti. KUKA tuollaista koiraa täällä Suomessa lemmikikseen tarvitsee? Tuskin täällä kukaan koiransa kanssa villisianmetsästystä harrastaa ja oikeasti tarvii jonkun vahtikoiran suojaa. Ei tuollainen koira ainakaan taajamaan jne kuulu vaan jonnekin maaseudulle.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree;26345918:
No se siinä onkin, saa kuitenkin aktiviteettia, eikä sille vain pueta nättejä röyhelöitä päälle kuvauksiin (ne rotannäköiset mukamaskoirat). Turhautuminen ja kouluttamattomuus ja omistajan totaalinen pihallaolo koirista ja niitten pitämisestä aiheuttaa suurimmat ongelmat.
Jep. Tosin kyllä meidän chihu ihan aito koira on eikä mikään mukamaskoira, vaikka jonkun mielestä rotalta näyttäiskin. Ihan samalla lailla se käyttäytyy kuin muutkin koirat ja sillä on samanlaiset vietit.
 
[QUOTE="vieras";26346112]Jep. Tosin kyllä meidän chihu ihan aito koira on eikä mikään mukamaskoira, vaikka jonkun mielestä rotalta näyttäiskin. Ihan samalla lailla se käyttäytyy kuin muutkin koirat ja sillä on samanlaiset vietit.[/QUOTE]

Juu juu :D
Mutta on ne silti.... jotenkin epäkoiramaisia MUN mielestäni :D
Mutta koira. Kyllä.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Aamuäree;26346134:
Juu juu :D
Mutta on ne silti.... jotenkin epäkoiramaisia MUN mielestäni :D
Mutta koira. Kyllä.
Sitten on toinen ääripää, oliko se vuosi sitten varoitus karhusta jossain Rovaniemen lähettyvillä. Nalle paljastuikin newfoundlandinkoiraksi. :popcorn:
 
Metsästyskoiriksihan ne on alunperin tarkoitettu mutta koiratappelukäyttö on tehnyt sen että useimmat yksilöt ei muista koirista pidä.
Häh? Dogoja on kyllä yritetty käyttää tappeluissa, mutta siitä on luovuttu samantien, koska täysin epäsopiva koira moiseen. Niiltä kun puuttuu aggressiivisuus toisia koiria kohtaan.

Cordobantaistelukoiran perimän aggressiivisuus on jalostettu täysin pois, sillä dogon täytyy kyetä työskentelemään laumassa.
 
jhsdtrj
[QUOTE="vieras";26340383]Se ei ole kylläkään sen koiran vika eikä rodunkaan vika. Typerät ihmiset ottavat koiria joitten erityispiirteitä eivät tunne ja joita eivät osaa hallita. Dogo argentino ei ole missään tilanteessa ihmiselle aggressiivinen, oikein pidettynä ja oikein koulutettuna. Ihmettelen kasvattajaakin joka myy pentuja ihan kenelle hyvänsä.
Mua on purrut cockerspanieli ja novascotiannoutaja.
En tee silti sellaisia johtopäätöksiä, että kaikki tämän rotuiset koirat ovat hulluja.[/QUOTE]

no kyllä se kuule on nimenomaan rodun vika! Mihinkähän tämän tyyppinen rotu on tarkoitettu? mutta totta on, että vatipäät näitä koiria ottavat munanjatkeekseen ja vuoden/puolentoista päästä huomataanettä hupsis, siitähän tuli ihan kauhea peto...
 
"aloittaja"
Tänään taas osuin samaan aikaa menemään pihalle tuon pedon kanssa; odottelin siis käytävän oven takana, että menivät kauemmaksi. Mulle tuli ihan kamala koirapelko tuosta tapauksesta :(
 
S+
Aika pahasti on kyllä saanut napattua, kun 30 tikkiä. Tuliko ihan lihas- tai hermovaurioita? Miksi se koira saa vielä hengittää? Mä pelkään toisten koiria, vaikka mulla on oma. Meen ihan paniikkiin, kun näen irtokoiran tuolla ulkoilessa.
 
"Noh"
[QUOTE="vieras";26343145]Varmasti oli tuttuni, tosin vaan tuttu :) mutta en mä ole mikään käärmeihminen, ehkä se veti höplästä. Mä en ole koskaan kuullut tarinaa mistään muualta, 50 on kyllä aika paljon. :D[/QUOTE]


Täällä meidän kulmilla pari teiniäkin tuntee sitten sun tuttus.. ;) Sun tutulla on aika monta tuttua...
 
"aloittaja"
Aika pahasti on kyllä saanut napattua, kun 30 tikkiä. Tuliko ihan lihas- tai hermovaurioita? Miksi se koira saa vielä hengittää? Mä pelkään toisten koiria, vaikka mulla on oma. Meen ihan paniikkiin, kun näen irtokoiran tuolla ulkoilessa.
Joku joskus ehdotti jotain korvausvaatimustakin, mutta kun tuo mieskin (koiran omistaja) on jotenkin niin pelottavan oloinen, etten moista uskalla edes vaatia.
 

Yhteistyössä