saako teillä lapset myllätä ulkona ja samoilla kuteilla tulla sisälle?

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
Saa, mutta jos on oikein hiekkainen/mutainen/märkä, voi vaihtaa kuivaa/puhdasta ensin päälle. Iltaisin peseydytään, joten jalatkin tulee sitten puhtaaksi.

jatkokysymys kaikille muillekin: teettekö punkkitarkastuksia lapsillenne?
 
"vieras"
Meillä saa myllätä. ovi on oikeastaa kesäisin koko ajan auki ja lapset menee edestakaisin. Jos on kovin likainen niin vaihdetaan vaatteet sisälle tultaessa. meillä lapset kulkee paljain jaloin ulkona ja jalat pestään iltaisin. Meillä ei kotona tehdä punkkitarkastusta, mutta mökillä tehdään iltaisin. Täällä kaupungissa en ole punkkeihin törmännyt vielä.
 
  • Tykkää
Reactions: lissukka.
"Memma"
Vähän riippuu siitä miten likaiseksi vaatteet ovat ulkona menneet. Jos on vain hiekkaa, jonka saa tyhjennettyä taskuista ja puisteltua pois, voi tulla ulkovaatteissa sisälle. Jos vaatteissa on kuraa tms. kunnon tahrivaa likaa niin sisälle tultaessa on vaihdettava toiset vaatteet. Likaiset jalat pestään viimeistään sitten kun lapset jäävät päivän päätteeksi kokonaan sisälle. Jos käyvät välissä syömässä tms. lyhytaikaista, saavat tulla likaisin jaloin. Mahdolliset punkit yritän havaita lasten iltasuihkun yhteydessä.
 
Saa. En tosiaankaan jaksaisi huolehtia noille uusia vaatteita päälle joka välissä. Itse moisesta ei suoriudu yksikään... Yllättävän vähän sitä sotkua sisään kantautuu.

Oikein huvitti silloin, kun keskimmäinen oli viikon päiväkodissa. Siellä pidettiin ihan ehdottomana, että eri vaatteet on oltava ulkona ja sisällä. No, ei se minua haitannut, ihan sama, mitä siellä tekevät. Mutta kun minä hain lapsen ulkoa, menimme kotiin ja lapsi saattoi jopa nukkua niissä "ulkovaatteissaan". :) Ja sitten aamulla samoissa sinne päiväkotiin sisälle. En tiedä, vaihdattivatko lapsella heti sisällä vaatteet, vai päätyikö loppujen lopuksi kuitenkin sisätiloihin niillä "ulkovaatteillaan". :)
 
"vieras"
Meillä ainakin rampataan sisälle ja ulos kaikenaikaa, ei siinä ehtivinkään äitee ehtis vaatteita vaihtaa joka välissä, kunhan edes kätensä pesisivät ennen kuin syövät. Ja illalla pesut. P.s Miten usein pesette tyttölasten pitkät hiukset? Mä yritän pitää kiinni, leteillä ettei olis niin helposti pää täynnä hiekkaa yms.
 
"heluna"
Saa, tottakai. Lapset lähes asuvat ulkona hyvällä kelillä, sisällä vaan syömässä ja vessassa, toki kengät ottavat pois ja kädet pesevet, mutta ei vaatteita vaihdeta. Illalla sitten käy suihkussa ja pesee mustat varpaat.
 
"vieras"
[QUOTE="...";26328225]Te, joilla vaihdetaan vaatteet aina sisään tullessa, niin miten lasten kaverit? Saako ne tulla ollenkaan sisälle kesäisin vai pitääkö olla vaihtovaatteet mukana?[/QUOTE]
Jos ovat kunnolla likaisia, niin käännytän kotiin ja sanon, että voivat tulla sitten, kun ovat siistimmässä kunnossa.
 
häh
Siis miten oikeasti näin kesällä onnistuu tuo vaatteiden vaihtelu?? Siis onko teillä joilla vaattet pitää olla erit aina ulkona ja sisällä, niin tietyt ulkoilukerrat vai kuinka? Itsekin tykkään siististä kodista, mutta eihän vaatteita oikeasti pysty vaihtamaan tuota vauhtia! Ja aika stressaavaakin luulisi olevan lapsille!?! Kurakelit asia erikseen, kyse siis kuivista päivistä.
 
"vieras"
Alkuperäinen kirjoittaja häh;26328728:
Siis miten oikeasti näin kesällä onnistuu tuo vaatteiden vaihtelu?? Siis onko teillä joilla vaattet pitää olla erit aina ulkona ja sisällä, niin tietyt ulkoilukerrat vai kuinka? Itsekin tykkään siististä kodista, mutta eihän vaatteita oikeasti pysty vaihtamaan tuota vauhtia! Ja aika stressaavaakin luulisi olevan lapsille!?! Kurakelit asia erikseen, kyse siis kuivista päivistä.
Viikonloppuisin aamupalan jälkeen ulkohousut ja ulos. Sisälle, sisähousut ja käsienpesu ja syömään. Sen jälkeen taas ulkohousut ja ulos. Välipala syödään terassilla, ja aika usein kyllä ruokakin. Klo 17 yleensä syödään ulkona ja arkisin jäädään suoraan ulos (iskä tekee ruuan). Illalla klo 20 sisälle, suihkuun, yöpuku, iltapala, hampaidenpesu jne.

Jos tarvii keittiöstä tms. jotain, niin äiti hakee. Vessassa saa tietysti käydä ulkovaatteet päällä ja kengät jalassa. Vessa on ulko-oven vieressä. Pihalla on myös uima-allas ja vati missä pestä jalat.
 
  • Tykkää
Reactions: sinisulka

Yhteistyössä