Keskenmenoja ja kemiallisia mahtuu minun historiaani 2+3. Esikoinen tuli kerrasta, mutta pari kertaa oli uhkaava km ennen rv 12. Sitten vuorossa oli projekti pikkukakkonen. Ekasta kierrosta raskaaksi -> km 6+2. Syke näkyi vuodon jo alettua, mutta tuli muutaman tunnin päästä ulos. Taukokierto, hutikierto ja raskaaksi -> kemiallinen, raskaaksi -> keskeytynyt km, koko oli 6+, ulos tuli kolmen viikon odottelun jälkeen 12+0, taukokierto, hutikierto, raskaaksi -> kemiallinen, Lääkärin määräämä paussi 2 kiertoa, raskaaksi -> kemiallinen, raskaaksi -> vauva.
Tekikö kipeää nähdä vauvamahoja? Kyllä. Ja pienet vauvat. Meillekin piti tulla lapset noin kahden vuoden ikäerolla, mutta tulihan tytöt hyvin tarkkaan kolmen vuoden välillä. En valita, pääasia, että tuli. Kotiin en jäänyt, mutta ehkä en ihan jokaisen raskautta osannut kunnolla riemuita. Tai kaikkia vastasyntyneitä. Toivottavasti asianosaiset ymmärtävät sen nyt jälkeenpäin, kun ovat saaneet tietää, missä siperiassa meillä oltiin (ekan ja vimpan km välillä oli 364 päivää...). Jossain vaiheessa keskenmenoja ja siis laskettuja päiviä oli niin paljon, ettei niitä enää vaan muistanut. Sen ihan ensimmäisen kyllä muistan, samoin sen pisimmälle ehtineen, mutta paljon aiemmin kuolleen. Muistan myös ikuisesti sen, miltä tuntui kantaa kuollutta, kun lääkäri vielä antoi toivoa (niin kaunis ja tasainen ruskuaispussi), mutta sydän tiesi kuolleeksi.
Omalla kokemuspohjallani en osaa enää nimittää oviksen jälkeisiä päiviä piinapäiviksi. Minulle piinaviikot alkavat plussasta, raskaustestiplussasta. Tämänkertainen vauvahaave menee edellisen kokemuspohjan kautta. Jalat hyvin tiukasti maassa. Kauheasti en osaa iloita, toivoa vaan parasta. Ja varautuen hyvin tiukasti siihen, että pikkusisko jää pikkusiskoksi. Koska meillä on jo kaksi lasta, emme enää hoitoihin lähde. Jos Luget yms. hyvin kevyt riitä, olkoon keskenmenot ehkäisymenetelmämme.
Ja nyt suunnataan kohti ovis-viikkoa. Oikealla nipistelee jo tärinässä.