*Huhtikuun Helmet 2012 * HUHTIKUUSSA* MEIDÄN KUU!!*

Alaselkä on ollut eilisestä lähtien kipeämpi kuin aikaisemmin. :| Viime yönä kärsin myös epämiellyttävistä sukkapuikoista, mihin ei enää grammanen Para-tabsikaan auttanut. Kivut kuitenkin helpottivat tuttuun tapaan aamuyön tunteina ja sain nukuttua 4 tuntia.

Ylihuomenna viimeinen neuvola, missä sitten varataan aika kontrollikäynnille PHKS:aan. Hyviä "ennakko-oireita" on riittänyt, mutta minun kohdallani ne eivät ilmeisesti tarkoita yhtään mitään - turhauttavaa! :stick:

Onko kenelläkään tietoa mikä on PHKS:ssa käytäntö käynnistyksien suhteen? Yrittävätkö pitkittää viimeiseen asti vai ajattelevatko myös äidin henkistä hyvinvointia? Oma henkinen hyvinvointi alkaa nimittäin olla hyvin lopussa. :'(

RV 40+5
 
Huomenta kaikille ja onnea taas vauvan saaneille! :flower:

Miten tuntuukin siltä, että huhtikuisista suurin osa syntyi etuajassa ja meitä mattimyöhäisiä on aika vähän... :D

Eilen oli vika neuvola ilman vauvaa, (40+5) ja nyt ei sitten enää meikäläistä tästä eteenpän punnita vaan sitä pienempää asiakasta =) Kaikki oli kunnossa, turvotustakaan ei ole ja olo on muutenkin nyt paljon parempi kuin silloin kun jäi äitiyslomalle. On näköjään lepäily ja ulkoilu tehnyt tehtävänsä kun virtaa riittää verrattuna siihen kun joutui istumaan konttorilla.

Nyt sitten odotellaan. Neuvolasta ohjeistettiin, että Kätilöopistolle saa soitella 41+3, mikä on mulla maanantaina ja siitä sitten kuulemma aikaisintaan saa ajan kontrolliin 41+5, jolloin ei vielä välttämättä tehdä mitään. Isohan tää tyyppi jo on, 3 viikkoa sitten 3,7kg ja arvio oli että laskettuna yli nelikiloinen, mutta ei kuulemma vaikuta käynnistysaikatauluihin. Ja toisaalta, en siitä kokoasiasta stressaa niin pajon, muutama sata grammaa ei varmaan sitä mahtumista tai mahtumattomuutta muuta miksikään. Enemmän jännittää myös se, että jos ihan epäkypsästä tilanteesta joudutaan käynnistämään... kun mulla ei paikat ole yhtään kypsyneet. En tiedä miten "kertarytinällä" se synnytys sitten voi itsekseen alkaa?

Se olis noin viikko jäljellä kaikilla, tsemppiä!! :wave:

Vappuvaavi ja tulokas 40+6, huomenna jälleen poksutaan, huhhuijaa :O
 
Huomenta vaan :)

Ja ekaks jaksamista kaikille, jotka vielä odottaa nyyttiä syliin, kohta on teidän vuoro :)

Tulin vaan kirjoittelemaan kun tänään ikää pienellä jo 2 viikkoa :O :) Aika menee niiiiin äkkiä..

Monestiko vauvautuneilla vauvat syö yössä? Vai joko on jollain niin, että yöt nukutaan putkeen? Meillä mennään kahdella syötöllä, mitään kaavaa noihin syöttöihin ei ole, syö klo. 00- 06 välisellä ajalla sen pari kertaa..

Josefia ja pikku mies 2 vko :heart:
 
Huomenta! Aika menee kuin siivillä tuon pikkuisen ihanan nyytterön kanssa :heart: meilläkin yli kolmeviikkoinen ihanuus jo. Tuo on päättänyt syödä itensä sumopainijaksi. Syö nimittäin koko ajan yötä päivää. Ja ei ole kiinni maidontuotannosta, sitä kyllä piisaa, tykkää vaan olla rinnalla. Tuttia syö vähän. Eka syöttöväli illan tankkauksen jälkeen saattaa olla jopa yli kolme tuntia ja päivällä ehkä toinen pitempi väli. Muuten syö tunnin, puolentoista välein. Huomenna toka neuvola niin saadaan tietää miten kasvaa.

Tänään mun pitää ekaa kertaa lähteä testaamaan miten sujuu ulkoistuminen ja hienosti oleminen noiden kolmen nuorimman kanssa kun täytyy mennä lääkärille koska mulla ilmeisesti poskiontelontulehdus :( Toivottavasti isoille veljille lahjonta toimii ;)

Kättärillä muuten käytäntönä (ainakin n kolme vuotta sitten oli) yliaikaiskontrollit eka silloin 41+5 ja sitten käynnistysaika 42+1 jos kaikki kunnossa. Mun vitonenhan päätti tulla maailmaan tolloin 42+1 kun uhkailtiin käynnistyksellä :D
 
Meidän poika syö kerran yössä. Alkaa nukkumaan 22-23 ja herää syömään noin 4 aikaan. Sitten aamulla herätään 7-9 aikoihin. Mutta siihen yösyöttöön kuluukin aikaa joskus jopa kaks tuntia. Poika aina syö, röyhtäisee, nukahtaa. Nukkuu max 5 min, herää taas ja syö, röyhtäisee ja nukahtaa. Sama ralli jatkuu joskus ihan liian kauan.

Muuten täällä päin on menny ok.
 
Jaksamista vielä odotteleville!! :hug: Ei mene enää kauan (ja kuitenkin nämä ovat niitä kaikkein pisimpiä tunteja ja päiviä.) : /

Tuo neitokainen ei ole vielä sisäistänyt itselleen kunnon rytmiä mihinkään suuntaan. Toissa yönä söi kaksi kertaa, koska tankkasi edellisenä päivänä tuosta kello kolmesta alkaen ilta yhdeksään asti ihan urakalla. Eilen jätti sitten tankkailut väliin ja se tiesikin syöttöjä yölle tuollaiset viitisen kappaletta. :headwall: No, akka nukkuu ekasta yösyötöstä aamuun välissämme ja saatuani neitin tissille, nukun minakin eli ei nuo syötöt nyt hirvittävästi häiritse. Tissin vaihtoon on havahduttava. Muuten saa nukkua. =)

Tänään käytiin ekan kerran tuulettumassa eli kaupoilla. Huomasin tarvitsevani vaunuihin vielä hyttysverkon ja sadesuojan niin voitaisi alkaa harjoitella ulkona nukkumista jahka kelit hieman lämpenisi. Tai ei tuo kylmäkään muuten haittaisi, plussaahan se on, mutta tuohon tuuleen en ole pientä vielä viitsinyt työntää edes harjoitusmielessä. En ihan välttämättä tahtoisi sille mitään flunssantynkää nyt heti kättelyssä. Kauppareissu meni ihan hyvin: matkat ja kaupassa olo ajan nukkui. Niin sitä pitääkin! :D

Jaha, ja kutsu käy taas ravintoa antamaan.

Jatiska & Vaavi 6vrk
 
Meillä on yöunille nukahdettua nukuttu putkeen noin 8 tuntia, pakko ollut herättää kerran yössä syömään. Nyt kahtena viime yönä heräillyt itsekseen syömään sen kerran! :) eli tosi kivasti menee yöt. Nukkuu meän välissä tai minun kainalossa koko yön, siinä helppo pukata tissi suuhun. Viime yönä piti antaa korviketta lisäksi ja taas uni maitto :p yön aikana siis syö myös tissiä aina välillä kun hereillä käy, mut siis kerran syö kunnolla. No olipa taas sekava selostus...
Vatsavaivoja ollut jonkin verran. Aina hereillä ollessa tissitellään, mut päivä päivältä enemmän jaksaa oleskella ilman tissiä. Maito ei varsinaisesti ole noussu vielä ja saa nähä nouseekokaan, mutta sentäs jonkin verran saa äidinmaitoa. Tyhjää parempi ja en luovuta vielä, sieltä kumminki maitoa tulee.

L ja Neiti 1 viikko :heart:
 
Maanantaina yliaikaiskontrolli ja liikelaskentaa täytyy tehä, jos ei liiku tarpeeksi ni sit sairaalaan käyrälle. Ei supistuksia, vauva liikkuu mut rauhoittunut selvästi. Saa nähdä syntyykö viikonlopun aikana, nyt ois anoppikin vapaana hoitamaan esikoista, eli vauva tilaukseen! Toisaalta jännää koska ei tässä tosiaan mee enää kuin muutama päivä niin vauva on tavalla tai toisella maailmassa, ihana nähdä miltä vaavi näyttää ja pääsee tuoksuttelemaan vauvan tuoksua :)

Ingeri 41+2 ja jääräpäinen härkäpoika
 
  • Tykkää
Reactions: Jatiska
Neuvolassa käyty! Kaikki tuttuun tapaan kunnossa niin vauvalla kuin mullakin. Ensi keskiviikkona yliaikakontrolliin PHKS:aan. Jos silloin vointi on hyvä, uusi käynti perjantaina. Käynnistys viimeistään sunnuntaina 13. päivä - äitienpäivänä. :)

RV 41+0
 
Neitin ensimmäinen neuvola takana eli tätsy kävi kotona pistäytymässä. Kaikki oli kunnossa, mitä nyt napa oli sen verran kostea vielä, että se laapistettiin. Painossa ollaan päästy tasan 100g yli syntymäpainon ja muu olisi ollutkin ihmettä, kun ottaa huomioon paljonko akka roikkuu tissillä. ;)
 
  • Tykkää
Reactions: Löllöttelijä
Meille syntyi vappuaattona 30.4. poika raskausviikolla 40+5. Paino 4260g, pituus 55cm ja pipo 38cm. Synnytys oli todella pitkä ja raskas, suoraan sanottuna helvetillinen kokemus. Mutta palkinto on tietysti sitäkin ihanampi! :heart:

Toissapäivänä kotiuduttiin ja olikin ihanaa päästä laitokselta omaan rauhaan tutustumaan pikkuherran kanssa. Imetys aiheuttaa jonkin verran stressiä. Poika saisi imeä enemmän, mutta mullakin on alkanut maito nousta nyt vasta pikkuhiljaa. Paino putosi laitoksella sen verran, että saatiin ohjeeksi antaa lisämaitoa 4h välein. Nyt kyttäillään kelloa ja imemishaluja.. Yritän kuitenkin imettää aina ensin, kun vaan poika näyttää siltä, että ruoka maistuu. Jokseenkin kivuliastakin on ja nännit jo jonkun verran ruvella. Enpä arvannut imetyksen olevan näin hankalaa.. Lisäksi pelkään pulloruokinnan pilaavan imetyksen, näinkin kun olen monesta paikasta kuullut. :( Kertokaa viisaammat? Pakkohan hänen on ruokaakin saada. Maanantaina tulevat neuvolasta kotiin punnitsemaan, toivotaan, että paino on lähtenyt kunnolla nousuun ja tisseistäkin tulisi kunnolla maitoa siinä vaiheessa!
 
Onnea mammal83! Nyt on ihana poikanen maailmassa :) :flower:

Ihan ensimmäiseksi tietysti pitäisi lopettaa stressaaminen ;) helpommin sanottu kuin tehty...Meidän sairaalan imetysoppaassa ja siinä mikä saatiin jonkun laatikon mukana sairaalasta neuvottiin antamaan lisämaito vauvalle hörppyyttämällä. Oletko saanut sellaista Imetys -nimistä kirjasta joko Pampers tai Liberolaatikon mukana? Vaikutti oivalliselta neuvokirjalta näin "konkarinkin" näkökulmasta :) Ja sitten suosittelen sitä Lansinoh rasvaa niihin nänneihin. Onko jo käytössä? Mulla menee aina aluksi rinnanpäät kipeiksi mutta sekin helpottaa ja siihenkin auttaa vain se että imettää. Myös omaa maitoa kannattaa puristaa ja levittää imetyksen jälkeen. Mä pärjäsin tällä kertaa vain sillä konstilla. Oikein paljon tsemppiä teille imetyksen onnistumiseen :)
 
Onnea pienestä pojasta mammaI83!! :flower:

Meitin esikoinen oli kanssa iso poika tullessaan eli ei saanut alkuun riittävästi sapuskaa pelkästään tissistä, kun ei se maito kerennyt nousta. Eli samat oli ohjeet antaa sitä lisämaitoa. Sitä annettiinkin joka imetyksen jälkeen ja pullosta (meille ei sillon edes kerrottu tuosta hörppyyttämisestä, joka voi ollakin parempi homma), mutta ei se lopulta häirinnyt varsinasita tissiruokintaa. Sen kun vaan ensin sekä äiti että poika oppi ja toisaalta ne maidot sai nousemaan niin homma toimi ihan hyvin. Lisäruokaa tuo kyllä tarvitsi aina, mutta se taasen johtui ihan oman maidon riittämättömyydestä. :$
 
Onnea mammal83 isosta pikkupojasta :)

Tuo imetys voi olla kyllä pirullinen juttu, itsekin sen tiedän kamppaillessani esikoisen imetyksen kanssa! Stressaaminenhan vaikuttaa maidontuloon, mutta tiedän myös sen että se on helpommin sanottu kuin tehty kun pitäisi olla ressaamatta silloin kun ressaa. Itellä maidontulo hiipui kuuden viikon jälkeen ja koko imetyksen ajan vauva sai lisämaitoa eli korviketta pullosta. Itsellä maito ei noussut aluksi kunnolla johtuen varmasti muutamista syistä kuten synnytystä edeltävä valvominen, ressaaminen vauvan terveydestä, vauvan pieni koko (ja kaikkien siitä hokeminen) jne.. mitäköhän vielä...

Alku oli kyllä sellanen että en usko että enempää olisin voinut siinä tilassa yrittää mutta monet tekijät lopettivat imetyksen ja ehkä yksi suuri ressin aiheuttaja oli liian kova paine haluta imettää sen 6kk täysimetyksenä! Jos ajattelen itseäni niin tekisin muutaman asian toisin, yrittäisin olla stressaamatta imetyksen onnistumisesta, 6 kk täysimetys ei ole ainoa oikea tapa "onnistua" imetyksessä, luottaisin enemmän oman maidon riittävyyteen, pyytäisin päästä neuvolaan punnitukseen useammin jos vauvan painonnousu mietityttää, olisin ihan alusta asti paljon vauvan kanssa ihokontaktissa jotta maitoa heruisi enemmän ja antaisin vauvan rauhassa roikkua rinnalla niin paljon kuin haluaa ja viimeisimpänä olisin itselleni armollinen. Jotenkin itelle kulminoitui hyvä-äiti sana paljolti imetyksen "onnistumiseen" ja voi, näin jälkikäteen se on niin paljon muutakin, toki tärkeä asia mutta ei kaikki kaikessa, imetyksiä on erilaisia ja pituisia.

Terveydenjoitajalta voi saada hyviä imetys asento ja ote neuvoja. Myös tuota nännien rasvausta kannattaa tehdä, itelläni on iso lansinoh purkki sairaalakassissa odottamassa :) Tulipa paljon sekalaista juttua :)

Niin ja tuo lisämaidon antaminen, pakkohan sitä on antaa jos omaa maitoa ei tule vielä tarpeeksi, luulisin että kun rintamaitoa alkaa tulla enemmän voi lisämaidosta luopua. Kannattaa omalta terkalta vaik kysyä käytännön neuvoja siihen hommaan, varmaankin vaan pitäis rohkeesti luopua lisämaidosta ja luottaa siihen et maitoa tulee (punnitukset avuksi?) ? Hörpyttämistä meillekin aikanaan suosittelivat, mutta sen kun sairaalassa kätilöt nopeasti näyttivät vuosien kokemuksella ni ei se itellä ainakaan samalla tavalla onnistunut kotona, meni hirveesti ilmaa mukana kun vauvaa hörpyytti, mut voi olla et jotkut oppii tekniikan paremmin kuin toiset eli kannattaahan sitä ehdottomasti kokeilla, pyytää vaan kunnon neuvot siihen hommaan :) Ja itelläni ei ainakaan koskaan maito noussut niin että tissit tuntuu kovilta tai et ne "räjähtäis" aina olivat pehmeet lötteröt, ehkä oli vähän kovempaa kohtaa jossain päin rintaa välillä.
 
Viimeksi muokattu:
Elynalle tsemppiä odotukseen, jos et pääse ennen käynnistystä jo hommiin! Ja toki kaikille muillekin, jotka vielä oottelevat. :)

Mulla tosiaan alkoi käynnistys torstaina, luulin, että se vauva sitten syntyy samana päivänä! Pyh ja pah! sain sitä Zyrtecciä (tai jotaki semmosta) 50mg kolmesti päivässä ja sitä ennen olin aina puol tuntia käyrässä ja puoli tuntia tabun jälkeen tunnin. Ekana päivänä ei tapahtunut mitään. Seuraavana päivänä lääkäri tutki ja kohdunsuulla ja kaulassa ei mitään muutosta, lääkettä nyt 100mg päivässä. No tänä aamuna sitten tutkittiin, niin ei mitään muutosta vieläkään, mutta vauva on laskeutunut vähäsen. :) Käyrä näytti aamulla supistuksia n. 5minuutin välein, mutta en tuntenut mitään kipua. Laitettiin sitten se ballonki, joka tuntu aivan hirveesti! se laitettiin kymmeneltä aamulla ja kahden aikaan jo "synnytin" sen pihalle. Sillon supistukset oli tosi kivuliaita ja oksensinkin vessassa käydessä. Kun pallo oli syntynyt, loppui supistukset taas. Käyrää otettiin vähän myöhemmin, siihen taas joitakin supistuksia piirty, mutta ei mitään mitä oisin tuntenut. Lääkäri meinas, että kannattaa lähtiä käymään kotona, kun sairaalassa olo on kuitenkin niin ressaavaa.. Joten nyt sitä ollaan kotona ja huomenaamuna viimeistään takasin laitokselle, jos ei yön aikana supistukset ala/lapsivesi mene. HUOH, olisin jo niin halunnut sen oman vauvan syliin <3

Mulla kuuma suihku autto tosi paljon nuihin supistuksiin ja ilmotinkin kätilölle, että tahtoisin sitten altaaseen. Tuolla kokkolassa varmaan yks allas on, toivotaan että se on sitten vapaana kun se synnytys joskus käynnistyy (toivottavasti huomenna!).. Mutta ompahan nyt ylhäällä siellä. :) tavarat jätin suosiolla huoneeseen, eipä niitä kannata kotiakkaan tuua kun kohta menee kuitenkin takasin..

Nyt on uuet perunat kiehumas ja saunoakkin sais tänään! Vähän on jomotusta alaseläsä ja välillä supistuksiakin, ei tosin kivuliaita. jospa se sieltä vielä syntyy.. :)

Papaya ja Hilma 41+1 :heart:
 
Tsemppiä Papaya! Toivottavasti saat oman nyytin pian syliin.

Ja kiitos kaikille onnitteluista sekä vertaistuesta imetyksen suhteen!

Tässä on ensimmäisen kanssa niin ihmeissään ja synnärilläkin jotenkin aika huonosti selitettiin, että mikä on normaalia, mitä riskejä missäkin tavoissa on ym. Jäi vähän sellainen olo, että :confused: Ja tosiaan hörpytyksestä ei mainittu mitään, pullo vaan tyrkättiin käteen. Senkin suhteen jouduin kysymään, että mites tämä oikein toimii. :wave:

Täytyy tosiaan vaan koittaa olla stressaamatta asiasta.. Ja keskustelen maanantaina neuvolan tädin kanssa huolesta. :)
 
Täällä syntyi viikko sitten 28.4 pieni tyttö. 3450g, 50 cm, pipo 34cm, rv oli 40+1.

Synnytys meni todella nopeasti, hyvä kun pysy itse perässä. Alle 3 tuntia ja pieni oli jo sylissä<3

Ihana fiilis synnytyksestä, en voi kuvitellakkaa miltä tuntuu kun synnytys kestää kauan.

Aika menee pienen kanssa ihan liian nopesti, voisi vaan katsoa ja ihmetellä pientä koko ajan.

Aurinkoista loppu odotusta kaikille odottaville! =)
 
Huomenta kaikille! Onnea vauvoista jälleen :) Antaa uskoa, että kyllä nämä ulos tulevat, vaikka omalla kohdalla vielä odotellaan :D

Tällä ei ole mitään merkkejä mistään, olo on niin normaali kun tämän jättivatsan kanssa voi olla. Sukkapuikkokipuja silloin tällöin ja taas vaihteeksi hiivatulehdus ja hiivakuuri meneillään poskiontelon tulehdukseen syödyn antibioottikuurin seurauksena. Nyt vaan toivon, että tuo hiiva ei jotenkin "tartu" synnytyksessä vauvaan. Onko kellään kokemuksia sammaksesta? Kaikkea tässä jo stressaa imetykseenkin liittyen...

Huomenna soitellaan Kätilöopistolle sitten yliaikakontrollia kun tulee 41+3 täyteen. Ajattelin samalla soitella jo seurakuntaankin ristiäisaikaa kun kesäviikonloput voi olla vähän hankalia papin saamisen suhteen. Ja nyt kun jo tietää, että viimeistään viikon päästä on jo pakko jotain tapahtua vauvan maailmaan tulon kanssa =)

Tänään varmaan vielä Ikeaan, se on mun kohdalla nyt se viimeinen käyttämätön käynnistyskeino kun ikkunat on pesty ja saunakin ja muutenkin siivoillu koko kämpän :D

Tsemppiä käynnistelyyn Papaya! Perästä tullaan!

Vappuvaavi (vai pitäiskö vaihtaa juhannusvaaviksi..) ja tulokas 41+3
 
Täälläkään ei mitään tuntemuksia että synnytys alkaisi...:/ hermo menee kun ei voi nukkuakaan kunnolla,tuo vauva on tuolla ihan mykkyrällä ja pyörii minne sattuun. Onneksi aamulla synnärillä käynti,minä kyllä olen tiukkana ja vaadin sen sektioajan. En ala synnyttämään tätä missään väärässä tarjonnassa. Poikittain tuo on tuolla edelleen. Huoh jospa se tästä....:mad:

41+0
 
Onnea Lintsalle tyttövauvasta!!

Huominen yliaikaiskontrolli alkaa häämöttää ja tuskin syntyy ennen sitä, jotenkin mulla on sellanen tutina puntissa et tää jätkä ei tuu ulos kuin pakotettuna. Ei tullu kysyttyä et mitä ne siellä huomenna tekee? Ronklaa tietty alapäätä et käynnistyis silleen..ultraakohan ne?

Jepjep, sunnuntain jatkot! Ingeri 103+76 :mad:
 
Ingeri: mulle sanottiin et yakontr. ois ultrattu ja tutkittu alapään tilanne. Sit päätetty käynnistyksestä et joko samantien osastolle vsi joku muu päivä. Tsempit huomiseen!! :)

Onnea vauvautuneille.! :flower: kohta kaikki babyt maailmassa :heart:

Tää painuu saunaan. Neidillä ois ohjelmassa kylpemistä vedessä ja ilmassa ennen unille menoa.
 
Ei tullu kysyttyä et mitä ne siellä huomenna tekee? Ronklaa tietty alapäätä et käynnistyis silleen..ultraakohan ne?
Mulla yliaikakontrolli ensi keskiviikkona (RV 41+5). Samat asiat tehdään kuin neuvolassakin, minkä lisäksi ultrataan sekä tehdään sisätutkimus. :) Mä en viitsi enää edes toivoa, että oma vauva syntyisi ilman käynnistystä, mutta mikäpä tässä on ollessa, kun mitään vaivaa tai kolotusta ei juurikaan ole. :) Vauva on sylissäni kuitenkin viimeistään 13. päivä, eli tasan viikon kuluttua äitienpäivänä. :heart:

Voimia loppuraskauteen meille kaikille mattimyöhäisille! :hug:

RV 41+2
 
Moi vaan! Tänään tuli täyteen 41+0. Jotenkin lohduttavaa, etten ole sentään ainoa, jolla ei ole nyyttiä vielä sylissä. Toki toivon samalla, että saatte vauvanne mahdollisimman pian. Mulla on ollut hieman sellaisia mahdollisia synnytykseen viittavia oireita jo muutamia päiviä; selkäkipua, maha sekaisin (tähän asti ummetusta), supistuksia (välillä kivuttomia, välillä sellaisia menkkakipumaisia), mutta homma ei ole silti lähtenyt etenemään. Siivoillut olen kotona ja tehnyt kävelylenkkejä ja niitten jälkeen tuleekin supistuksia, mutta eivät lähde voimistumaan eikä tulemaan säännölliseksi. Toisaalta en haluais itseäni liikaakaan rasittaa ennen synnytystä.

Sain lähetteen yliaikakontrolliin (meni sähköisesti eteenpäin) jo viime viikolla, mutta ei sieltä ainakaan vielä ole tullut aikaa. Postissa pitäis tulla lappu. Toivonpa tosiaan, että aika olis jo perjantaina. Jotenkin kuvittelen, ettei aikoja olis viikonloppuna, joten muuten menis ens viikon maanantaille ja sillon on jo 42+0. Aika tukala olo alkaa olemaan vaikka tähän asti oonkin voinut ihan hyvin. Viikonlopun aikana vauva laskeutui entisestään ja nyt tuntuu, ettei missään asennossa tunnu oikein hyvältä puhumattakaan kävelystä, joka alkaa olla jo aika tuskallista plus uutena ongelmana nämä selkäsäryt... :(

Lilie 41+0
 

Yhteistyössä