Kaksplussan virallinen ja asiallinen maahanmuuttoketju

[QUOTE="Hanna";26114911]Vaikea olla väheksymättä ja ottamatta tosissaan ihmisiä, jotka puhuvat neekereistä ja mutiaisista ja kaipailevat jotain Suomi-filmien maailmaa ja suljettuja rajoja. Heillä ei ole mitään käsitystä siitä, mikä on realistista eikä heillä myöskään selvästi ole moraalisesti samaa ihmisarvon käsitystä kuin itselläni.[/QUOTE]

Nyt olisi hyvä muistaa, että meitä on ihan normaalejakin ihmisiä, joilla on pelkoja ja ajatuksia maahanmuuttoon liittyen. Henkilökohtaisesti en tunne ainuttakaan ihmistä, joka "puhuu neekereistä ja mutiaisista ja kaipailee suljettuja rajoja". Silti kaikki joilla on jotain mietityttävää/kritisoitavaa maahanmuuttopolitiikkaan liittyen, on niputettu samaan kastiin.

Toisekseen on hyvä miettiä, mikä on sen oman asian ajamiseen hedelmällisin keino. Se ei useinkaan ole vastapuolen väheksyntä ja ivaaminen, oli toisen mielipiteistä mitä mieltä hyvänsä.
 
  • Tykkää
Reactions: Millenia
"trolli"
Tämä oli hyvin sanottu persujen nuivassa vaalimanifestissa: jos turvapaikanhakija lomailee tai lähettää lapsensa kotimaahan, on hän vapaaehtoisesti luopunut turvapaikasta tjsn. Näitähän on. Tullaan hakemaan turHapaikkaa ja seuraavaksi lähdetään samaan maahan serkun kaiman häihin tai lähetetään lapset 'oppimaan kulttuuri'.
:flower:
Miten on mahdollista, että sotaa ja vainoa henkensä edestä paenneet kaiken jättäneet pääsevät kuitenkin lomailemaan samaan maahan mistä lähtivät? Missä se turvapaikantarve on?

"Minkälaisissa tapauksissa kielitaitoedellytyksestä voidaan poiketa?

Kielitaitoedellytyksestä voidaan poiketa esimerkiksi seuraavissa tilanteissa:

Jos olet vähintään 65-vuotias ja sinulla on Suomessa pakolaisasema tai oleskelulupa toissijaisen suojelun tai humanitaarisen suojelun perusteella.
Jos olet vähintään 65-vuotias ja oleskelet Suomessa muilla kuin edellä mainituilla perusteilla, riittää, että hallitset suomen tai ruotsin kielen ymmärtämisen ja puhumisen alkeet tai olet osallistunut säännöllisesti suomen tai ruotsin kielen opintoihin. Liitä hakemukseesi suomen tai ruotsin kielen opettajasi antama todistus kielitaidostasi ja osallistumisestasi kieliopintoihin.
Jos sinulla on sellainen vika, vamma tai sairaus, jonka vuoksi kielitaidon osoittaminen on mahdotonta tai kohtuutonta. Jos pyydät poikkeusta terveydentilasi perusteella, sinun täytyy liittää hakemukseesi lääkärintodistus, jossa selvitetään, miten sairaus juuri sinun kohdallasi estää kielen opiskelua tai oppimista.
Jos olet todistettavasti luku- ja kirjoitustaidoton, riittää, että hallitset suomen tai ruotsin kielen ymmärtämisen ja puhumisen alkeet tai olet osallistunut säännöllisesti suomen tai ruotsin kielen opintoihin. Liitä hakemukseesi suomen tai ruotsin kielen opettajasi antama todistus kielitaidostasi ja osallistumisestasi kieliopintoihin sekä todistus luku- ja kirjoitustaidottomuudestasi."
Ja tässähän selitys on, kielitaitoedellytystä ei ole kaikilla, kansalaisuus silti jaetaan kaikille.
 
ero
Mutta itse vastustan kyllä sitä, että mamuille riittää rahaa koulutuksiin, asuntoihin, koulutuspaikkoihin jne. kun suomalaisilta niitä vähennetään tai ei viitsitä edes homekouluja korjata. Eli päättäjillä usein mamujen asiat menee omien kansalaisten edelle.
Pitäähän maahanmuuttajienkin kouluttautua, vai? Tässä vielä mitä Kela on maksanut etuuksia, ks. sivuilta löytyvästä pdf-tiedostosta esim. maahanmuuttajien erityistuki:
Kela - Kela maksoi etuuksia 12,5 miljardia euroa
 
[QUOTE="vieras";26114920]Erittäin paljon on maahanmuuttajia jotka eivät ole saaneet senttiäkään valtiolta rahaa. Eli tuolla yleistetään että ikäänkuin kaikki maahanmuuttajat saisivat/olisivat saaneet jotain tukea/rahaa tms. Näinhän ei ole. Päinvastoin, moni maksaa varmasti paljon enemmän veroja kuin SINÄ.

Tuo on kuitenkin tosiallinen ongelma mutta ei voi yleistää. Ethän yleistä samalla tavalla suomalaistenkaan asioita.[/QUOTE]

Kiitos että kirjoitat isolla ja oikein korostat tekstiäsi. Lukea et kumminkaan nähtävästi ITSE osaa. Yleistystähän se pitää tällaisissa asioissa aina olla, ei voida puhua että "Meijän Risto maksaa veroja sata tonnia vuodessa ja se naapurin Muhammad vetää sossusta parikyt donaa". En puhunut että kaikki maahanmuuttajat enkä puhunutr myöskään että KAIKKI suomalaiset. Yleistäen yleistäen, mutta se ei siis kosketa kaikkia.

Ja kyllä suomalaistenkin asioista puhutaan yleistäen. Enkä todellakaan yleistänyt, että kaikki mamut ovat saaneet tukia. Tosiaan sitä koulutusta pitäisi myös suoda lukihäiriöisille/ymmärtämisvajaille suomalaisillekin.
 
Viimeksi muokattu:
Pitäähän maahanmuuttajienkin kouluttautua, vai? Tässä vielä mitä Kela on maksanut etuuksia, ks. sivuilta löytyvästä pdf-tiedostosta esim. maahanmuuttajien erityistuki:
Kela - Kela maksoi etuuksia 12,5 miljardia euroa
Toki pitää. Lukihäiriöisiä mammoja - teidänkin olisi ehkä pitänyt. Mutta joo tarkoitin sitä, jos oikein viännetään rautalangasta että ennemmin sitä rahhaa pistetään uusiin kouluihin ynnä muihin mamuille kuin korjattaisiin niitä homekouluja. Tämä esimerkkinä. En ole missään vaiheessa sanonunt, että ei olisi mamuja jotka tienaavat paljon tai jotka eivät tekisi töitä tai eivät kouluttautuisi jne. Vaan sitä että Suomessa täytyy panostaa myös suomalaisiin.

Ja nuo Kelan etuudet nyt ei liittyneet aiheeseen yhtään. Voi luoja. :D
 
Viimeksi muokattu:
ero
Yhden-siisYHDEN turvapaikanhakijan ylläpito maksaa Suomelle 57000e vuodessa. Samalla rahalla saa yhden KOKONAISEN KOULUVUODEN 4750 Nepalilaiselle lapselle.

Kumpi on kannattavampaa?
Tämähän on juuri sitä talouspolitiikkaa mitä yleensäkin noudatetaan. Karsitaan pois menoja, jotka sitten maksetaan kovemmalla hinnalla muualla. Tietääkseni monikaan esim. perussuomalaisista ei olisi valmis maksamaan edes nykyistä kehitysapua, niin miten tilanne sitten paranee?
 
Yhden-siisYHDEN turvapaikanhakijan ylläpito maksaa Suomelle 57000e vuodessa. Samalla rahalla saa yhden KOKONAISEN KOULUVUODEN 4750 Nepalilaiselle lapselle.

Kumpi on kannattavampaa?
Tämä on myös iso asia, oikeasti. Pitäisi ihan vakavissaan miettiä, mikä on pitkällä aikavälillä oikeaa auttamista. Yhtään en vähättele kotinsa jättämään joutuneiden kärsimyksiä, mutta kun kaikkia emme tänne voi ottaa. Paljonko lähtömaiden oloja voitaisiin kohentaa niillä rahoilla, jotka kuluvat muutaman (tässä mittakaavassa) yksilön täällä auttamiseen? En tiedä, olisi mukava nähdä laskelmia.
 
  • Tykkää
Reactions: Akaatti
-
Työperäinen maahanmuutto on hyväksi ja sitä kannatan ehdottomasti, on tarpeellista varsinkin nyt, kun suuret ikäluokat jäävät eläkkelle. Suomi tarvitsee työntekijöitä myös tulevaisuudessa ja tällä väestönkasvutahdilla heitä ei tule olemaan tarpeeksi vähään aikaan ilman maahanmuuttajia. Tosin toisaalta kannatan sitä, että ensin kaikille suomalaisille työttömille etsitään työtä ja vasta sen jälkeen aletaan turvautua maahanmuuttoon. Nykytilanne vaan on monelta osin sellainen, että pitkäaikaistyöttömiä ja työkyvyttömiä on niin paljon, että läheskään kaikki suomalaisia työttömiä ei edes huvita mennä töihin. Kannustinloukut syövät motivaation.
Humanitaarista maahanmuuttoa taas rajoittaisin. Olen samaa mieltä, kuin joku aikaisempi kirjoittaja; siitä on enemmän haittaa, kuin hyötyä.
Humanitaarista maahanmuuttoa voidaan jatkaa toki joissain määrin, mutta nykyisillä kiintiömäärillä heitä tulee liikaa, eikä heitä voida sopeuttaa suomalaiseen yhteiskuntaan sillä tavalla, kuin pitäisi. He ovat siis "rahareikiä". Mikäli järjestelmää saadaan kehitettyä toimivammaksi, muutan kantaani.
Sosiaalishoppareita sitten taas vastustan kaikessa määrin - ei Suomeen kenekään tarvitse kuitenkaan loisimaan tulla. Emme ole kuitenkaan mikään hyväntekeväisyystoimisto, vaan maa, jonka pitää pystyä toimimaan.
Ihonväri, uskonto ja kansalaisuus on minulle yhdentekeviä, eivätkä minusta edes suoranaisesti kytkeydy maahanmuuttokysymyksiin. Tai ainakaan niiden ei pitäisi.
 
ero
Toki pitää. Lukihäiriöisiä mammoja - teidänkin olisi ehkä pitänyt. Mutta joo tarkoitin sitä, jos oikein viännetään langasta että ennemmin sitä rahhaa pistetään uusiin kouluihin ynnä muihin mamuille kuin korjattaisiin niitä homekouluja. Tämä esimerkkinä. En ole missään vaiheessa sanonunt, että ei olisi mamuja jotka tienaavat paljon tai jotka eivät tekisi töitä tai eivät kouluttautuisi jne. Vaan sitä että Suomessa täytyy panostaa myös suomalaisiin.
Asiallinen keskustelu ei toimi, jos alkaa ivaamaan keskustelukumppaniaan. Jostain on saatava rahat maahanmuuttajien kouluttamiseen, mikäli heitä halutaan kouluttaa. Silloinhan se on pois jostain muusta.
 
jsdhgöahöi
Pitäähän maahanmuuttajienkin kouluttautua, vai? Tässä vielä mitä Kela on maksanut etuuksia, ks. sivuilta löytyvästä pdf-tiedostosta esim. maahanmuuttajien erityistuki:
Kela - Kela maksoi etuuksia 12,5 miljardia euroa
MUTTA luitko loppuun asti ja ihan koko jutun. Maahanmuuttajan erityistuen saajat siirtyivät 1.3.2011 takuueläkkeen saajiksi. Eli siitä tuo pieni määrä johtui... Saavat siis tilalle muita etuuksia.
 
Te jotka vastustatte maahanmuuttoa: Oletteko myös sitä mieltä, että suomalaiset eivät halutessaan saisi muuttaa toiseen maahan asumaan?
Saa muttaa, saa muutta ihan minne vaan, kunhan elättää itsensä ja perheensä. Jos suomalainen lähtee ulkomaille hän ei lähde hakemaan ilmaista elatusta, vaan menee tekemään töitä elantonsa eteen.

Puhumme nyt ns. elintasopakolaisista. Hyvä ei ole omassa maassa, joten lähdetään hakemaan ilmainen elanto pohjolasta. Siellähän sitä rahaa riittää jaettavaksi kaikille. Keksitään draamatarina kotimaasta ja vainosta ja ei siellä kotimaassa voi olla, pakko päästä kylmään pohjolaan. Kun oleskelulupa 'humanitäärisin perustein myönnetty' ja Suomen valtio eli veronmaksajat maksavat kaiken, voikin kivasti mennä lomailemaan kotimaahan ja yhdistää 20-henkisen perheen, sekä että vielä lähettää ne liian suomalaistuneet lapsukaiset takaisin kotimaahan ja tytöt ehdottomasti ympärileikatuiksi kesäloman aikana.

Oletha tietoinen, että Suomesta katoaa vuosittain tyttöjä 'lomalle' kotimaahan. Ts. ympärileikattaviksi. Suomesta katoaa vuosittain poikia 'kotimaahan oppimaan kulttuuria'. Miksi näiden vanhemmilla olisi oikeus Suomessa asumiseen ja miksi heillä olisi oikeus yhtäkkiä riuhtiasta Suomessa asuneet ja kasvaneet lapset jonnekin Somaliaan?
 
Tosin toisaalta kannatan sitä, että ensin kaikille suomalaisille työttömille etsitään työtä ja vasta sen jälkeen aletaan turvautua maahanmuuttoon.
Mutta tämäkään ei ole niin yksinkertaista sillä esim. jos filippiiniläisiä hoitajia otetaan tänne töihin niin mistä se on pois? Filippiiniläisiltä tietysti. Nekin siellä tarvitsevat ammattitaitoista porukkaa.
 
"trolli"
Asiallinen keskustelu ei toimi, jos alkaa ivaamaan keskustelukumppaniaan. Jostain on saatava rahat maahanmuuttajien kouluttamiseen, mikäli heitä halutaan kouluttaa. Silloinhan se on pois jostain muusta.
Niinpä. Mutta pitää sitä suhteellisuuden tajua myös löytyä päättäjiltä. Ei voida rakentaa toisille samanlaista uutta, kun toiset saavat riesakseen homeisen rakennuksen ja vuosien päästä taudit. Tämähän näkyy sitten myös sairauskustannuksissa. Mutta joo ei kannata päättäjien miettiä asioita etiäpäin, kunhan nyt mennee jotenkuten. Ja anteeksi jos loukkaannuit, mutta kun yrittää tunkea jottain sellaista mun suuhun mitä sieltä ei ole tullut, niin kyllä pistää vihaksi. Voi opetella lukemaan ja ymmärtämään lukemansa, VAI?
 
"trolli"
Tällä hetkellä mielestäni kaikkein haitallisin maahanmuuton seuraus on sananvapauden menetys. Samalla voimme heittää hyvästit demokraattiselle oikeusvaltiolle.
Tämä on totta. Sananvapautta kavennetaan koko ajan, tuntuu että biaudetillä ja kavereilla joku p-Korea on ihannevaltio. Eipä kukaan ainakaan sano siellä asioita mitä ei saa sanoa.
 
ero
Alkuperäinen kirjoittaja jsdhgöahöi;26115110:
MUTTA luitko loppuun asti ja ihan koko jutun. Maahanmuuttajan erityistuen saajat siirtyivät 1.3.2011 takuueläkkeen saajiksi. Eli siitä tuo pieni määrä johtui... Saavat siis tilalle muita etuuksia.
Kyllä, siksipä siitä voi katsoa vaikka sitä aiempaa vuotta :)
 
"trolli"
Mutta tämäkään ei ole niin yksinkertaista sillä esim. jos filippiiniläisiä hoitajia otetaan tänne töihin niin mistä se on pois? Filippiiniläisiltä tietysti. Nekin siellä tarvitsevat ammattitaitoista porukkaa.
Niin, kun ne koulutetut ja fiksut jättävät kehitysmaansa, niin millainen porukka jää jäljelle? Ns. aivovuoto tapahtuu.

(ihan ot, suosittelisin oikeasti että ihmiset kävisivät lukemassa Halla-ahon scriptaa. Hän ei ole mikään demoni, eikä edes rasisti, vaan kirjoittaa juuri samoista asioista ja huolenaiheista mitä tässä ketjussa on tullut esille. Ja ihan asialliseen sävyyn.)
 

Yhteistyössä