Mikähän vaivaa 6-vuotiasta poikaa?

olennaista
Kiitos vastauksesta:)
En tiedä tuosta kalproktiiniarvosta...

Kannattaa muuten lukea pari kirjaa, kuten Petoksen siemenet:
Kemikaalicocktail: geenimuuntelu
Hei, nyt tiedän:
HUSlab kertoo: "Ulosteen kalprotektiini on pääosin neutrofiileistä peräisin oleva proteiini, jonka pitoisuus ulosteessa kohoaa suoliston inflamaation seurauksena. Kalprotektiini säilyy ulosteessa melko hyvin. Se on tasaisesti jakautunut ulosteeseen. Kertanäytteen ja ulostekeräyksen luotettavuus on yhtä hyvä."
 
"vielä"
Ei ole poika syönyt muistaakseni aikaisemmin ikinä antibiootteja, paitsi nyt siihen streptokokkiin joku Kefexin tai vastaava. Ja itse olen ollut aina sitä mieltä, mitä vähemmän antibiootteja sitä parempi. Mieluummin ei ollenkaan, mutta joskus ei vaan ole vaihtoehtoja. Ja lääkärithän noita määrää ihan mielinmäärin, tuntuu jo siltä että joka vaivaan. Joten eipä ole ihme ettei suurimmalla osalla ihmisistä ole enää minkäänlaista vastustuskykyä.
Eläimillehän kyllä syötetään antibiootteja, joten luomulihat ja -munat kannattaa valita aina, kun niitä nyt on saatavana kaikkialla - muutama vuosi sitten piti rahdata kaukaa pakkaseen... MUTTA jätä viljat pois, kun se kuitukin on aivan liian karkeaa herkälle suolistolle. Katsos:
Crohn ja Colitis ry - CCAFIN - Vehnä lisää terveilläkin suoliston läpäisevyyttä
 
olennaista
Televisiossa oli ohjelma e-pillereistä: ensimmäisenä markkinoille tuli SEARLEN valmiste, jonka nimeä en muista. MUTTA niiden jäämiä ei saada pois vedenpuhdistuslaitoksissa, joten jos ei ole maitoallergiaa, kannattaa juoda janoon luomumaitoa.

Searle mainitaan muuten tuollakin:
http://www.crohnsforum.com/showthread.php?t=13723
 
olennaista
Televisiossa oli ohjelma e-pillereistä: ensimmäisenä markkinoille tuli SEARLEN valmiste, jonka nimeä en muista. MUTTA niiden jäämiä ei saada pois vedenpuhdistuslaitoksissa, joten jos ei ole maitoallergiaa, kannattaa juoda janoon luomumaitoa.

Searle mainitaan muuten tuollakin:
Who's Really Looking After Your Health II? - Crohn's Disease Forum - Support group and forum for IBD, Ulcerative Colitis and Crohn's Disease
Ethän anna lapsen juoda tai syödä mitään, missä on maltodekstriiniä tai maissia? Tai soijaa,

Searle onkin tuttu myös kirjasta Petoksen siemenet:
"...The Atlantic Monthly- lehden mukaan "rahan mukana tulee yhä useammin myös ehtoja. -- Yritykset eivät nykyään tyydy vain rahoittamaan yliopistotutkimusta vaan sanelevat myös usein sen ehdot."

Otetaan esimerkiksi Kalifornian Berkeleyn yliopisto. Marraskuussa 1998 biotekniikkayritys Novartis lahjoitti 25 miljoonaa dollaria yliopiston kasvi- ja mikrobiologian laitoksella tehtävään tutkimustyöhön. Vastineeksi Novartis sai etuoikeuden neuvotella itselleen lisenssin noin joka kolmanteen laitoksella tehtävään keksintöön. Oikeus koskee yhtä lailla Novartiksen rahoituksella toteutettuja kuin liitto- tai osavaltionkin rahoittamia tutkimuksia. Yhtiö voi myös viivyttää tulosten julkaisua jopa neljällä kuukaudella, jotta sille jäisi aikaa patenttihakemusten jättämiseen ja saamiensa tutkimustietojensa hyödyntämiseen. Tämän lisäksi Novartikselle kuuluu kaksi paikkaa viisijäsenisessä neuvostossa, joka määrää laitoksen tutkimusrahoituksen käytöstä."

Jatko kannattaa lukea kirjasta, sivulta 53 löytyy tuo.

Sivulla 167 toinen mielenkiintoinen seikka:

"Samoihin aikoihin, sen jälkeen, kun Aldactone- ja Flagyl- nimisillä lääkkeillä oli "havaittu yhteys syöpään koe-eläimillä -- Ralph Moss kirjoitti: "Tapausta koskeneissa tutkimuksissa paljastui, että Searle oli tiennyt valmisteiden saattavan edistää kasvainten syntyä, mutta oli yksinkertaisesti vääristellyt FDA:lle antamiaan tietoja`" Searle oli tuolloin kymmenenneksi suurin lääkevalmistaja. Myöhemmin se siirtyi kokonaisuudessaan Monsanton hallintaan."

Ja sivulla 168 jatkuu:

"Ainakin avokätisillä vaaliavustuksilla on ollut osuutta asiaan. Bioalan neljän suurimman - Monsanto, Dow, DuPont ja Novartis (nykyään Syngenta) - lahjoitukset puolueille suunnattuna ns. pehmeänä rahana, eri intressiryhmiä edustavien toimikuntien (PAC) kautta ja huomattavina henkilökohtaisina lahjoituksina nousivat vuosina 1995 - 2000 yli 3,5 miljoonaan dollariin."

Sivulla 204 on lyhyt juttu:

"KANOJA HUKASSA
Britannian yleisradioyhtiö BBC kertoi 27.huhtikuuta 2002:

"Britanniassa tällä hetkellä viljelyssä olevan muuntogeenisen maissin turvallisuustutkimuksissa on ilmennyt puutteita. Gm-maissia T-25 testattiin laboratoriossa kanoilla. Kokeissa T-25- maissia saaneesta ryhmästä kuoli kaksi kertaa enemmän kanoja tavanomaista maissia syöneeseen ryhmään nähden. Tätä tutkimusta ei nähtävästi huomioitu, kun lajike sai markkinointiluvan vuonna 1996"

Uutinen koski kenttäkokeita. Mutta sama maissi, joka tunnetaan myös nimellä Chardon LL, hyväksyttiin Britanniassa ensimmäisenä gm-kasvina kaupalliseen viljelyyn 10.maaliskuuta 2004."
 
olennaista
Maissitärkkelystä on muuten siinä Flagylissakin, ja monissa muissa sitä markkinoivan firman tuotteissa... Apuainelistassa ekana mainitaan se, mitä on eniten. Flagylissa esimerkiksi on, mutta onko siinä D-vitamiinivalmisteessa, mitä olet antanut, maissia?

Onhan tämä mielenkiintoista:
http://www.google.fi/search?q=maissit%C3%A4rkkelys+sanofi-aventis+&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:en-US:eek:fficial&client=firefox-a
 
juomista
Eräs asia. D-vitamiinipillerit aiheuttavat itselleni Colitis Ulcerosa taudin pahanemista, maksa-arvojen nousua ja lisäävät verenvuotoa. Vältän nyt myös suomalaisia maitotuotteita tämän takia.
Paljonkohan niiden jäämiä on meidän juomavesissä, kun ei niitä lääkejäämiä saa millään pois vedestä, kerrottiin vasta telkkariohjelmassakin, en muista mikä oli ohjelman nimi. MUTTA siksi just janojuomaksi kannattaa ottaa luomumaitoa. JOS ei ole paha laktoosi-intoleranssi. Kaikki ilma suolistossa repii mahdollisia haavoja auki, esim myös hiivatuotteet ja hiivauutteet ym.
Arla Ingman
 
Unicat
Alkuperäinen kirjoittaja ole hyvä!;25750342:
Karkeat kuidut täytyy jättää nyt kokonaan syömättä, omilla eväillä pärjää:
luomulihapullia tietysti

Magneettikuvauksissa käytetään juomia, joita herkimmät eivät siedä ollenkaan (terveetkin voi sairastua, tarkoitan) enkä ikinä tule edes itselleni sellaista sallimaan: siinä yhdessäkin on ksantaanikumia ja karrageenia, (molemmat ihan turhia aineita kyseisessä juomassa!), mutta annas kun olet saanut ensin sen diagnoosin, ei kukaan usko et verenvuoto johtui siitä myrkkyjuomasta, vaikka ennen sitä ei olisi vuotoa ollut:-(

Niissä tutkimuksissa on kans paljon tullut reikiä suolistoon, joten ensin pitää kokeilla muita konsteja.
Eräs, missä on karrageenia, on Unicat aine, josta tuleva myrkytys ohitetaan kokonaan silloin kommentoimalla "Bariumsulfaatin intravasaatio, joka johtuu olemassa olevasta suolisairaudesta..."

Siis vaikka ne herkimmät ihmiset saavat myrkytystilan aineesta, ks aina kohdassa 6 apuaineet, tuossa on kirjoitettu natrium-karrageeni (E407). Todellisuudessa ne ovat siis hengenvaarallisia toimituksia, kun luet sen koko luettelon. Ja karrageenia on useissa valmisteissa, mitä nielemisvaikeuksissa tarjotaan:-(
http://spc.nam.fi/indox/nam/html/nam/humspc/9/10508539.pdf
 
olennaista
Alkuperäinen kirjoittaja kysy ihmeessä tuolta;26108831:
Tuolla keskustelussa ei kukaan kai mainitse sitä, kuinka samaa ainetta sodiumlaurylsulfat eli natriumlauryylisulfaatti on myös monissa apteekkivalmisteissa, siis näissä ainakin ON sitä:
Fimea
seassahan on siis myös vitamiinivalmisteitakin... Keinotekoisena ne voi olla tosi paha jjuttu! Kyllä ne kunnollisesta ruoasta saa, luonnollisessa muodossa aina.
 
ksantaanikumi ?
Ksantaanikumi sapuskoissa on jo tosi yleistä, vaikka niin moni tulee siitä kipeäksi. Sitäkin on monissa lääkkeissä, eikä mahakipuun ainakaan pidä ikinä antaa mitään kipulääkettä. Oleko käyttänyt jotain näistä:
http://spc.nam.fi/indox/nam/humspc.jsp?query=ksantaanikumi+&start=31
 
toksisuusoireita ei tunneta?
Ksantaanikumi sapuskoissa on jo tosi yleistä, vaikka niin moni tulee siitä kipeäksi. Sitäkin on monissa lääkkeissä, eikä mahakipuun ainakaan pidä ikinä antaa mitään kipulääkettä. Oleko käyttänyt jotain näistä:
Fimea
Foolihappo mainittiin jo tuolla aikaisemmin, se teollinen, jota on monissa apteekissa myytävässä tuotteessa,
Fimea

ärsyttää suolistoa. Aika ärhäkkää ainetta on, kun kirjassa Ravitsemustiede siv. 177 sanotaan:

"Foolihapon kliinisiä toksisuusoireita ei tunneta. Koe-eläimille 1000- kertainen annos fysiologiseen tarpeeseen nähden aiheuttaa epileptisiä kohtauksia ja munuaisten hypetrofiaa."

Huh huh!
 
olennaista
Viimeinkin tuli kutsu sinne tähystykseen, joka on 4.5. Jokohan tähän nyt saatais jotain selvyyttä.
Olethan aloittanut tarkan päiväkirjan pidon noista ruokajutuista ja tutkimuksista, kaikki samaan kansioon. Niitä on mahdotonta selvittää myöhemmin, jos ei ole kukaan kirjannut mitään ylös. Lääkärihän sitä ei tee. Säästä KAIKKI laput, mitä saat ja pyydä kaikki kirjallisena, myös syyt toimenpiteisiin. Esimerkiksi itse en antaisi ottaa koepaloja ollenkaan. Siksi:
Biomedicum
 
Olethan aloittanut tarkan päiväkirjan pidon noista ruokajutuista ja tutkimuksista, kaikki samaan kansioon. Niitä on mahdotonta selvittää myöhemmin, jos ei ole kukaan kirjannut mitään ylös. Lääkärihän sitä ei tee. Säästä KAIKKI laput, mitä saat ja pyydä kaikki kirjallisena, myös syyt toimenpiteisiin. Esimerkiksi itse en antaisi ottaa koepaloja ollenkaan. Siksi:
Biomedicum
Luin linkin, enkä oikein ymmärtänyt mikset antaisi ottaa koepaloja?
 
"vieras"
Toivottavasti vaivaan tulee selvyyttä. Toivottavasti myös löydät/olet jo löytänyt lääkärin, johon voit luottaa lapsesi suhteen. Tämä ketju alkaa nimittäin olla jo niin täynnä muutaman nimimerkin hörhöilyä, että ehkä kannattaisi mieluummin pidättäytyä terveydenhoidon ammattilaisten mielipiteissä.
 
colin
Olethan aloittanut tarkan päiväkirjan pidon noista ruokajutuista ja tutkimuksista, kaikki samaan kansioon. Niitä on mahdotonta selvittää myöhemmin, jos ei ole kukaan kirjannut mitään ylös. Lääkärihän sitä ei tee. Säästä KAIKKI laput, mitä saat ja pyydä kaikki kirjallisena, myös syyt toimenpiteisiin. Esimerkiksi itse en antaisi ottaa koepaloja ollenkaan. Siksi:
Biomedicum
Jos kysymyksessä on vaikkapa colitis ulcerosa, sitä ei pystytä diagnostisoimaan ilman koepaloja, jotka menevät patologille tiutkimusta ja lausuntoa varten. Colitis ulcerosaa seurataan mm. tähystyksillä esim. 1-3 vuoden välein, jolloin otetaan koepaloja. Koepaloista nähdään tulehdusmuutokset ja mahdolliset solumuutokset. Tautia sairastavilla on jonkin verran kohonnut syöpäriski, joten säännöllinen seuranta ja koepalojen otto on tärkeää.
 
colin
Luin linkin, enkä oikein ymmärtänyt mikset antaisi ottaa koepaloja?
Hän tarkoittaa varmaankin sitä, että joissakin tutkimuksissa (banaanikärpäsillä ja soluviljelmillä tehdyillä testeillä), on saatu viitteitä siitä, että mekaaninen kudosvaurio (kuten koepalan otto), saattaisi lisätä syöpäriskiä. Koepalat ovat kuitenkin lääketieteessä tärkeä väline sairauksien tutkimisessa.
 
olennaista
[QUOTE="vieras";26145495]Toivottavasti vaivaan tulee selvyyttä. Toivottavasti myös löydät/olet jo löytänyt lääkärin, johon voit luottaa lapsesi suhteen. Tämä ketju alkaa nimittäin olla jo niin täynnä muutaman nimimerkin hörhöilyä, että ehkä kannattaisi mieluummin pidättäytyä terveydenhoidon ammattilaisten mielipiteissä.[/QUOTE]

Ai ketkä ammattilaiset? Jäisivät työttömiksi, jos ei ruoassakin olisi antibioottijäämiä? Tässä uutinen tänään - monihan on tiennyt jutun oleva noin jo ainakin 12 vuotta sitten, mutta nyt siitä on oikein tutkimuskin:


Helsingin yliopiston tutkijaryhmä teki havaintonsa tutkimalla potilasrekistereitä ja poimimalla niistä kaikki vuosina 1994-2008 syntyneet lapset, joilla oli todettu Crohnin tauti vuoden 2010 loppuun mennessä. Tällaisia lapsia löytyi 233. Lisäksi 362 lasta oli sairastunut haavaiseen paksusuolitulehdukseen.

Kun tutkijat selvittivät lasten antibioottilääkitykset, he havaitsivat Crohnin taudin riskin kasvavan antibioottikuurien lisääntyessä. Verrattuna antibioottikuureilta välttyneisiin riski sairastua Crohnin tautiin oli yli kolminkertainen lapsilla, joita oli lääkitty 7-10 antibioottikuurilla. Yhteys oli jonkin verran vahvempi pojilla.

Yksittäisistä antibiooteista etenkin kefalosporiinit liittyivät riskiin sairastua Crohnin tautiin. Haavaisiin paksusuolitulehduksiin antibioottikuurien määrä ei liittynyt.

Tutkimus julkaistiin American Journal of Epidemiology -lehdessä"
 
Tuli tänään postitse ulostenäytteiden vastaukset. Ei poikkeavuutta, clostridiumia ei löydy ja kalproktiini matala (mitä sitten tarkoittaneekaan). Jokatapauksessa noissa ei siis mitään poikkeavaa.
Calpro on yleensä koholla jos on colitis tai crohn. Itsellä ainakin tarkistetaan arvo joka kerta labrojen yhteydessä (eli 6kk välein). Minulla siis colitis.
 
olennaista
tutkimuskin:

Helsingin yliopiston tutkijaryhmä teki havaintonsa tutkimalla potilasrekistereitä ja poimimalla niistä kaikki vuosina 1994-2008 syntyneet lapset, joilla oli todettu Crohnin tauti vuoden 2010 loppuun mennessä. Tällaisia lapsia löytyi 233. Lisäksi 362 lasta oli sairastunut haavaiseen paksusuolitulehdukseen.

Kun tutkijat selvittivät lasten antibioottilääkitykset, he havaitsivat Crohnin taudin riskin kasvavan antibioottikuurien lisääntyessä.

Yksittäisistä antibiooteista etenkin kefalosporiinit liittyivät riskiin sairastua Crohnin tautiin. "
Crohnissahan onkin aftoja suolistossa. Natriumlauryylisulfaatti eli sodiumlaurylsulfat a i h e u t t a a aftoja limakalvoille ja onpa ainakin yhdessä kefalosporiinivalmisteessa efalexin actacis just sitä apuainetta:

http://spc.nam.fi/indox/nam/html/nam/humspc/9/11719549.pdf
 
sori, mutta
Crohnissahan onkin aftoja suolistossa. Natriumlauryylisulfaatti eli sodiumlaurylsulfat a i h e u t t a a aftoja limakalvoille ja onpa ainakin yhdessä kefalosporiinivalmisteessa efalexin actacis just sitä apuainetta:

http://spc.nam.fi/indox/nam/html/nam/humspc/9/11719549.pdf
Cefalexin Actavis oli tuon valmisteen nimi, sori kun en tarkistanut kirjoitusta.

Toinen valmiste, jota en ainakaan itse huolisi ikinä, on Kefolor rakeet:
http://spc.nam.fi/indox/nam/html/nam/humspc/1/89251.pdf

Niissä näyttää olevan natriumlauryylisulfaattia ja ksantaanikumia sekä maissitärkkelystä, kaikki tosi paha juttu terveillekin:-(
Sitä on ollut myynnissä vuodesta 1983... Eikä muka syitä tunneta!
 
M.O.T.
Tosiaan, noita spc- sivuja selatessa huomaa, että suuri osa lääkkeistä on eläimille ja kun niiden käyttöä ei kukaan valvo (kun tai jos?), jää helposti lihaan ja varsinkin maksaan lääkejäämiä niin paljon, että herkimmät saavat niistä myrkytysoireita. Maksa varsinkin kerää kaikki myrkyt... siis luomuliha ei todellakaan ole liian kallista, jos tai kun sitä vielä jostakin saa rahalla, eikä tarvitse itse tuottaa. Luomukananmunia kasvaakin jo monella eikä niitä sit millään soija/maissirehulla ruokita - eikä myydä kenellekään, vaan syödään itse.
 

Yhteistyössä