EI VIELÄ SAA SYÖDÄ PASHAA!!! Vasta pääsiäisenä. Pääsiäissunnuntaina, sitten kun paasto on ohi ja pitkäperjantai ja kärsimys ja kaikki sen sellainen. Ylösnousemuksen kunniaksi ja paaston tyhjentämien energiavarastojen täydentämiseksi sinne pashaan juurikin laitetaan kaikki hyvä ja nami ja ihana: maitorahka, voi, munat, kerma, sitruunamehu, mantelit ja sokerit....
En ole itse karjalainen mistään puolelta, eikä kotonani tehty pashaa. Mutta opiskeluaikana kun pääsin viimein keittiöön muutettuani pois äidin luota (äiti ei varsinaisesti katsonut hyvällä silmällä minua keittiössä) kiinnostuin kokeilemaan kaikenlaista, mm. pashaa. Ja kun ensimmäinen mieheni ja lasteni isä oli vahvasti karjalaisia juuria, pasha jäi perheeseen ja perinteeseen. (Ja huom. olen monelta karjalaissukuiselta saanut kehuja pashastani - on kuulemma parasta ever never, mukaan lukien äidin, isoäidin ja kaupan pashat!)
Mutta ei sitä montaa lusikallista jaksa eikä ympäri vuoden. Joten vasta pääsiäisenä.