Keskustelua jonottamisesta

Tänään työpäivän aikana mielessäni heräsi muutamia kysymyksiä, joihin mieluusti kuulisin vastauksia perusteluineen...


Kaksi kassaa, kassojen välissä seisoo jonossa yksi ihminen. Tulisiko jonoon saapuvan asettua:

a) Jonossa seisovan taakse -> yksi jono molemmille kassoille.
b) Jonossa seisovan viereen -> oma jono kullekin kassalle.


Kaksi kassaa, joista ainoastaan toinen on käytössä. Toinen kassa aukeaa vieressä. Tulisiko jonottajien:

a) Kiirehtiä viereiselle kassalle välittämättä siitä missä järjestyksessä he olivat aiemmassa jonossa, ts. "nopeat syövät hitaat" -> kummallekin kassalle oma jononsa, jonottajien järjestys vaihtuu.
b) Päästää jonossa seuraavana ollut avautuvalle kassalle ensimmäisenä, jonka jälkeen "nopeat syövät hitaat" -> kummallekin kassalle oma jononsa, jonottajien järjestys vaihtuu.
c) Jonossa seuraavana ollut avautuvalle kassalle ensimmäisenä, muut pysyvät paikoillaan -> yksi jono molemmille kassoille, jonottajien järjestys vaihtuu.
 
Viimeksi muokattu:
minun mielestäni
tänään työpäivän aikana mielessäni heräsi muutamia kysymyksiä, joihin mieluusti kuulisin vastauksia perusteluineen...


Kaksi kassaa, kassojen välissä seisoo jonossa yksi ihminen. Tulisiko jonoon saapuvan asettua:

A) jonossa seisovan taakse -> yksi jono molemmille kassoille.
B) jonossa seisovan viereen -> oma jono kullekin kassalle.
a

kaksi kassaa, joista ainoastaan toinen on käytössä. Toinen kassa aukeaa vieressä. Tulisiko jonottajien:

A) kiirehtiä viereiselle kassalle välittämättä siitä missä järjestyksessä he olivat aiemmassa jonossa, ts. "nopeat syövät hitaat" -> kummallekin kassalle oma jononsa, jonottajien järjestys vaihtuu.
B) päästää jonossa seuraavana ollut avautuvalle kassalle ensimmäisenä, jonka jälkeen "nopeat syövät hitaat" -> kummallekin kassalle oma jononsa, jonottajien järjestys vaihtuu.
C) jonossa seuraavana ollut avautuvalle kassalle ensimmäisenä, muut pysyvät paikoillaan -> yksi jono molemmille kassoille, jonottajien järjestys vaihtuu.
c
 
Omasta mielestäni a ja c ovat "oikeat" tavat toimia, mutta huvittaa välillä miten nämäkin asiat ovat toisille niin vaikeita. Olen mm. useaan otteeseen kuullut, että yksi jono kaikille kassoille on epäreilua. Mitä en itse ymmärrä lainkaan, koska mielestäni sen reilummaksi ei jonottamista voi enää tehdä.

Muoks. joku kirjoitushärö, oli tarkoitus vastata a eikä b tohon ekaan. :)
 
Viimeksi muokattu:
"rrr"
Hups, en tajunnut että tossa ekassa kohtaa onkin kaksi kassaa auki! Joo, silloin menen toki itsekin vapaalle kassalle. :) Ajattelin ensin että yksi kassa (vaikka jossain mäkkärissä) on auki, jolloin kyllä menen sen ensimmäisen jonottajan taakse. Silloinkin sit kyllä ärsyttää jos joku tuleekin siihen viereen tyhjälle kassalle, koska usein se myyjä sitten palvelee sitä ensin.
 
[QUOTE="rrr";25951770]Hups, en tajunnut että tossa ekassa kohtaa onkin kaksi kassaa auki! Joo, silloin menen toki itsekin vapaalle kassalle. :) Ajattelin ensin että yksi kassa (vaikka jossain mäkkärissä) on auki, jolloin kyllä menen sen ensimmäisen jonottajan taakse. Silloinkin sit kyllä ärsyttää jos joku tuleekin siihen viereen tyhjälle kassalle, koska usein se myyjä sitten palvelee sitä ensin.[/QUOTE]

Tarkoitin siis, että kaksi kassaa auki, molemmilla asiakkaat ja näiden lisäksi se yksi ihminen jonossa kassojen välissä.
 
"rrr"
Tarkoitin siis, että kaksi kassaa auki, molemmilla asiakkaat ja näiden lisäksi se yksi ihminen jonossa kassojen välissä.
No niin, kiitos kun väänsit rautalangasta, ei jostain syystä tunnu enää tähän aikaan illasta ihan sujuvan tuo luetunymmärtäminen. :D

Joo, tossa tapauksessa asettuisin sen yhden jonottajan taakse muodostaen yhden jonon. Jos se taas olisi selkeästi jommalle kummalle kassalle menossa niin sitten menisin siihen toiseen jonoon.
 

Yhteistyössä