Ruokahaaste vol. 25

  • Viestiketjun aloittaja Sateenkaaren väärässä päässä
  • Ensimmäinen viesti

En ehdi tällä viikolla väsätä uutta, joten osallistun tällä mikä on jo ruokakuvaketjussa. Eli:
HELPPO SPAGETTI BOLOGNESE
Paista pannulla jauhelihaa ja sipulia, lisää mausteita maun mukaan.
Lisää joukkoon sekaan valmis pastakastikepurkki, esim. Dolmio.
Kuumenna, lisää yrttejä.
Tarjoile haluamasi pastan kanssa. Kuvassa tagliatelle.
Päälle voi ripotella juustoraastetta, esim. Parmesan
 
  • Tykkää
Reactions: Scarlett O Harava
Sateenkaaren väärässä päässä
Nyt täytyy laittaa ajoissa. Viikonloppuna on tulossa vieraita. Äitini ja anoppi samalla kertaa kylään koko viikonlopuksi. :headwall:

Pinaatti-tatti-ravioleja ja paistettuja mustatorvisieniä



Tämä ruokahaaste mennään nyt niillä aineksilla mitä kaapista löytyy. Sieniä tässä huushollissa on yllin kyllin. Sienestys on sairaus - yhä kymmeniä litroja sieniä syömättä viime satokaudelta… Niitä oli nyt hyvä käyttää, italialaisethan ovat sienten ystäviä.

Pastataikina:
200 g durum-jauhoja
2 munaa
pari ruokalusikallista vettä
pari tl ruokäöljyä
noin puoli tl suolaa

Sekoitin jauhot ja suolan. Tein jauhoista keon ja sen keskelle kolon. Sitten siihen rikoin munat. Aloin pikkuhiljaa tuomaan jauhoja keskelle. Sekoitin taikinan ja lisäsin öljyn ja tarpeen mukaan vettä. Vaivasin taikinaa noin 10 minuuttia. Oli hyvä purkaa kaikki patoumat ja jännitykset hartioista. Helpommin taikinan teko kävisi yleiskoneella. Mikä siinä muuten on, että konetta ei viitsi ottaa kaapista vaikka se nopeuttaisi hommia huomattavasti? Taikina lepäsi jääkaapissa tunnin verran kelmuun käärittynä.

Taikinan teosta vaihekuvia:




Täyte:
250 g raejuustoa (Ricotta olisi autenttisempaa)
2 rkl creme fraichea
2 rkl Pecorino-raastetta
paketti tuoretta pinaattia
valkopippuria, muskottia
voita
oliiviöljyä
salottisipulia
reilu kourallinen kuivattuja tatteja (pari tuntia liotetaan vedessä)
suolaa, mustapippuria maun mukaan

Laitoin kulhoon raejuuston, creme fraichen ja Pecorinon. Hienonsin pienemmäksi lusikalla painellen. Paistoin kuumalla pannulla voissa ja oliiviöljyssä, hyvin pestyn ja valutetun pinaatin. Maustoin muskotilla ja valkopippurilla. Paistamisen jälkeen valutin pinaattia vielä hetken paperin päällä, jotta sain ylimääräiset rasvat pois. Hienonsin pinaattia hieman ja laitoin sen juustoseokseen. Sitten paistoin sipulin oliiviöljyssä ja voissa. Hetken päästä lisäsin tatit (vähän hienonnettuna.) Sipuli-tattiseos juustoseokseen. Sitten hyvä sekoitus ja maustaminen suolalla ja pippurilla.

Kaulitsin pastan isoksi levyksi ja voitelin sen munalla. Laitoin lusikallisen täytettä säännöllisin välein puoleen levystä. Sitten käänsin toisen puolen kanneksi ja painelin sen tiukasti kiinni täytteen ympärille niin, ettei täytteeseen jäänyt kauhiasti ilmaa. Leikkasin palat taikinapyörällä ravioileiksi. Jätin odottamaan keittämistä leivinpaperin päälle ja muovipussin sisälle. (Keittämiseen vettä ja suolaa, kypsennysaika 3 min. Keitetään 4-5 kerrallaan.)

Lisää vaihekuvia:




Kastike:
voita
oliiviöljyä
salottisipulia
mustatorvisieniä (kuivattuja liotettuna)
persiljaa
pippuria, suolaa
lisää voita…

Kattilaan voita ja oliiviöljyä. Siihen salottisipulisilppu ja mustatorvisienet paistumaan. Kun ne olivat kypsiä, lisäsin persiljan ja pippurin sekä suolan. Sitten vielä reilusti voita ja se sai sulaa ”kastikkeeksi”. Sitten keitin raviolit ja kasasin annoksen. 4-5 raviolia, pari lusikallista torvisieniä, sitten Pecorino-raastetta ja nam! Hyvää tuli. Voi oli Se juttu. Ilman sitä maku ei ole yhtä hyvä. (olis sen kuvankin voinut ottaa muualla kuin leikkuupöydällä, noh, toivottavasti tausta ei häiritse. :D )
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Sateenkaaren väärässä päässä
Mä meen tänään naapurikuntaan kattomaan josko sieltä löytyys kaupasta sitä mitä tarvitten. Ei luulisi yhden potkan saaminen olevan näin vaikiaa. :kieh:
Siis kyllähän kaikkia valmiiksi marinoituja paisteja ja suikaleita löytyy pilvin pimein, mutta auta armias, jos tahtoo jotain halvempaa ruhon osaa, niin ei sitten mistään saa. Me tykätään kesäisin grillata naudan rintaa, niin sen joutuu aina erikseen tilaamaan. Ei täällä vissiin enää ihmiset halua laittaa kauemman aikaa vaativia lihoja.
 
Alkuperäinen kirjoittaja Sateenkaaren väärässä päässä;25929150:
Siis kyllähän kaikkia valmiiksi marinoituja paisteja ja suikaleita löytyy pilvin pimein, mutta auta armias, jos tahtoo jotain halvempaa ruhon osaa, niin ei sitten mistään saa. Me tykätään kesäisin grillata naudan rintaa, niin sen joutuu aina erikseen tilaamaan. Ei täällä vissiin enää ihmiset halua laittaa kauemman aikaa vaativia lihoja.
No niinpä! Täällä on vain kolme ruokakauppaa ja yhdestä en edes viittiny käydä kattomas onko potkaa vai ei koska kyse kaikkein pienimmästä kaupasta. Yhdes kaupas vain on varsinaanen lihatiski, mutta ei siäkään ollu.
 
Keittiönoita
Alkuperäinen kirjoittaja Scarlett O Harava:
Mä meen tänään naapurikuntaan kattomaan josko sieltä löytyys kaupasta sitä
Arvaa mitä? Ei täältä pk-seudultakaan marketeista juuri muuta saa kuin paisteja, fileitä ja jauhelihaa. Pitää mennä kauppahalliin tai johonkin erikoisliikkeeseen, jos muita lihoja haluaa. Joskus harvoin saattaa Cittarissa olla naudan etuselkää. Eikä auta, vaikka olisi lihatiskikin: samoja paisteja ja fileitä niissä on, erilaisissa marinadeissa vaan.
 
Viimeksi muokannut ylläpidon jäsen:
Sateenkaaren väärässä päässä
Meillä on lähikaupassa säännöllisesti naudan etuselkää. Pikkuinen kauppa, mutta lihatiski on paljon parempi kuin isoissa Cittareissa tai Prismassa. Sokosherkusta saa t-luupihvejä aika usein, mutta ne nyt menevätkin siihen file-luokkaan.

Kerran viikossa täällä lähistöllä käy Roinilan liikkuva lihatiski. Sieltä saa hyvää lihaa. Ja on muutakin kuin vaan sitä marinadihöttöä.
 
Scarlett harmaana
Alkuperäinen kirjoittaja Keittiönoita;25929768:
Arvaa mitä? Ei täältä pk-seudultakaan marketeista juuri muuta saa kuin paisteja, fileitä ja jauhelihaa. Pitää mennä kauppahalliin tai johonkin erikoisliikkeeseen, jos muita lihoja haluaa. Joskus harvoin saattaa Cittarissa olla naudan etuselkää. Eikä auta, vaikka olisi lihatiskikin: samoja paisteja ja fileitä niissä on, erilaisissa marinadeissa vaan.
Ku oliski kauppahalli... Lähin cittari on tällä hetkellä 80km:n pääs, en muista koska naapurikuntaan avataan sellaanen.

Saa ny nähdä mitä Kauhajoen kaupoolla on mulle tarjota. :D
 
Keittiönoita
Ku oliski kauppahalli... Lähin cittari on tällä hetkellä 80km:n pääs, en muista koska naapurikuntaan avataan sellaanen.

Saa ny nähdä mitä Kauhajoen kaupoolla on mulle tarjota. :D
Toivottavasti löytyy :) Mä en pääse lähtemään merta edemmäs kalaan, mutta onneksi Cittarista löytyi pakkasesta luomukana. En vielä tiedä, teenkö siitä vai teenkö jonkun kasvisruuan.
 
Liharisotto
2sipulia
800g lihasuikaleita (käytin possua)
Paketillinen aurajuustoa
Riisiä (en osaa sanoa määrää ku huitelen niitä aina summissa :D
1l Lihalientä
1dl kermaa
Välimerenyrttisekoitusta
Kalamata oliiviöljyä (paistoon ja kuullotukseen)
paketti tuoreherkkusieniä

Tee lihaliemi
Pilko sipulit ja herkkusienet.
Kuullota sipuli ja lisää sen jälkeen riisit ja herkkusienet.
Lisää lihalientä ihan vähän ja heitä aurajuusto joukkoon.
Lisää lientä aina kun entinen liemi on imeytynyt lähes kokonaan riiseihin.
Kun liemi alkaa olemaan lopussa, paista lihat ja lisää joukkoon. Mausta ja kaada loppu liemi risottoon. Viimeiseksi lisää kerma ja anna hautua hetki.

Caprese-salaatti
Mozzarella juustoa
Basilikaa
Tomaattia
välimerenyrttejä
mustapippuria
kalamata oliiviöljyä

Grissinien ohje löytyy täältä :)
Reseptit > ruokaohje: GRISSINIT (suolatikut) - Kotikokki.net

 
Kävin yhdessä naapurikunnan kaupas ja siä lihatiskillä sanottiin, että potka menee enää lähinnä teollisuuteen, että sitä myydä kaupas. Eli ostin sitte kilon palan porsaan uunilihaa joka makso vain 3,20€. Eli mun ruoka on muunneltu alkuperääsestä ohjeesta, mutta ei voi mitään.

Sitte kävin kotipaikkakunnalla S-Marketis toteamas, ettei oo alkoholitonta valkoviiniä eikä sitä ollu alkoskaan. Että ei tämä yhtää vaikiaa oo. :LOL: Pitää huomenna viä käydä K-Kaupas jos siä olis. Jos ei oo niin, sitte ei laiteta. En mä rupia ostamaan vähillä rahoollani valkoviiniä alkosta yhden ruuan takia.

Muuten kyllä löytyi kaupasta mitä piti, ettei ollu paprikat, varsisellerit, porkkanat yms. loppu. :D
 
Keittiönoita
Kuopus käski kiittää aloittajaa aiheesta :D Olin äsken laittamassa ruokaa ja poika kysyi, mitä mä laitan. Vastasin, että ruokahaasteen aiheena on nyt Italia ja koko loppuviikko syödään italialaista ruokaa. Hihkaisi "JESSSSS!!!!" ja käski kiittämään viime viikon voittajaa. Italialainen ruoka on kuopuksen lempparia. Joten: kiitos :flower:
 

Yhteistyössä