Pikkulasten hautajaispukeutuminen

  • Viestiketjun aloittaja "musta"
  • Ensimmäinen viesti
Tönt
no meillä oli lapsilla päällä tummat simppelit vaatteet, ei siis mitään räikeitä kuvioita. mun mielestä lapsilla ei tarvii olla kokomustia vaatteita..ruskeeta, tummanvihreetä, harmaata..
 
"vieras"
Tytön voi pukea vaikka valkoisiin. Pojalle laittaisin kauluspaidan ja kravatin tai mirrin ja tummat housut, ei ole edes pakko olla mustat. Pääasia on, ettet mitään hirveän räikeää laita päälle. Tytölle vaikka vallkoinen paita ja valkoiset sukkahousut ja siihen päälle vaikka tumman violetti tai tummansininen mekko.
 
"vieras"
Ei tarvi pikkulapsilla olla mustaa päällä normaalit siistit vaatteet riittänee, meillä ei kyllä tyttö 10,5kk osallistunut hautajaisiin ollenkaan, vaikka kyseessä olikin rakas ja läheinen ihminen.
 
ei mustaan vaan lilaan
Kuopuksemme oli 2 kk kun isäni kuoli. Oli kova pakkanen ja ihan lilapuvussa oli, kun oli ainoa pakkaspuku.. Ei tullu mieleenkään pukea mustaan vauvaa. Eikä muutkaan lapseni mustissa olleet, mutta siisteissä tietenkin.
 
ap.
Pojalle löytyy mustat "suorat housut" eli siistimmät siis eli siihen voisi kehitellä yläosaa, tytöllä ei ole kuin vaaleanpunaisia eli hankittavaksi menee, ellei isoveljen vanhoista vaatteista löydy jotain tummaa ja siistiä, mitä epäilen...
 
meilläpäi
Meidän 1v8kk tytöllä oli tummansininen samettimekko ja valkoset sukkikset (oisin laittanut tummansiniset jos oisin löytänyt jostain siihen hätään...) viime kuussa hautajaisissa ja tukassa mustat rusetit.
 
"imppu"
Lapsilla 2v ja 3kk lin viime kesänä papan hautajaisissa molemmilla mustaa ja valkoista. Pienemmällä musta mekko h&m ja valkoset sukkahousut. Isommalla valkoinen kauluspaita, musta kravatti ja mustat housut. Ei kukaan valittanu. Muilla lapsilla oli siistiä vaaleaa esim. beigeä.
 
lasten pukeutuminen
Täällä on jotain: http://www.turunhautauspalvelu.fi/hautajaisiin_pukeutuminen
Ja täällä kans: http://www.hautajaiset.net/luterilaiset-hautajaiset/pukeutuminen.html
Ja täällä oli kans jotain: http://www.yhteishyva.fi/pukeutuminen/neuvoja_pukeutumiseen/perhejuhlien_pukeutumisetikett/fi_FI/hautajaiset_pukeutumisetiketti/
 
niin no
pienten lasten paikka ei ole hautajaisissa,surulliset ihmiset eivät halua kiljuvia ipanoita sinne todellakaan,pientä kunnioitusta myös muita kohtaan,puolivuotista ei sinne kannata raahata päivää pilaamaan..tuskin tuo tajuaa surra vaikka ei paikalle pääsisikään
 
pienten lasten paikka ei ole hautajaisissa,surulliset ihmiset eivät halua kiljuvia ipanoita sinne todellakaan,pientä kunnioitusta myös muita kohtaan,puolivuotista ei sinne kannata raahata päivää pilaamaan..tuskin tuo tajuaa surra vaikka ei paikalle pääsisikään
Onhan ne otettava mukaan, jos ei muutakaan vaihtoehtoa ei ole.

Aika nipo pitää olla, jos ei hyväksy lapsia hautajaisiin.
 
na
Lasten olo hautajaisissa voi tuoda monelle myös sen tunteen että elämä jatkuu... kuolemasta huolimatta. Tietty täytyy olla "nätisti". Mä olen kyllä kans kuullut tämän että pienet lapset voi pukea valkoiseen, mut kokovalkoinen kyllä mielestäni vähän hassu. Tytölle voi hyvin laittaa valkoisen bodyn ja sukkikset, tumma mekko sininen, lila, vihreä, ruskea tms. Ei ainakaan hellokittyä tms. Pojalle tummat housut ja kauluspaita. Mut siis siistit tummahkot vaatteet, ei mitään räikeää/kirkasta.
 

Yhteistyössä