Miten teen hyvää hernekeittoa?

  • Viestiketjun aloittaja Viestiketjun aloittaja apee
  • Ensimmäinen viesti Ensimmäinen viesti
ota 500 g kuivattuja herneitä, pieni selleri, porkkana ja vähän sipulia, valkosipulin kynsi. Liota herneet ja lisää muut lohkoina. Lisää kinkunlientä/vettä+kasvisliemikuutiota/lihalientä. Myös liperiä, meiramia ja laakerinlehti sopii tähän väliin laittaa mukaan. Työnnä uuniin moneksi tunniksi, toivottavasti astiassa on kansi.

Soseuta pehmenneet kasvikset, lisää sinappia ja kermaa, halutessasi savukinkkukuutioita, tarkista suola.
 
jos papusoppaa pitää syödä torstaina, se tehdään maanantaina. Ja sitä lämmitetään joka päivä siinä välissä. Parasta toki on viikon vanha soppa. Vaan harvoin se riittää sinne asti...
 
Käytä savukylkeä lihana. Koulussa tehtiin savustetuista siansorkista, nam! Tosiaan, keitä vaikka sunnuntaina. laita osa pakkaseen, "juureksi". Keitä keskiviikkona uusi soppa, jäähdytä ja lämmitä torstaina ja lisää "juuri" sekaan.
 
[QUOTE="äiti";25412043]Käytä savukylkeä lihana. Koulussa tehtiin savustetuista siansorkista, nam! Tosiaan, keitä vaikka sunnuntaina. laita osa pakkaseen, "juureksi". Keitä keskiviikkona uusi soppa, jäähdytä ja lämmitä torstaina ja lisää "juuri" sekaan.[/QUOTE]

:laugh: Ikinä kuullutkaan hernekeiton juuresta..
 
[QUOTE="kokki";25412279]:laugh: Ikinä kuullutkaan hernekeiton juuresta..[/QUOTE]

Itse käytän tuota sanaa. Pakastetaanhan leivän juurikin. Antaa täyteläisemmän maun kun lisää vanhaa keittoa.
 
Meillä pannaan ylikypsää. Sinappia ja raakaa sipulihaketta lautaselle, soppa päälle. On aivan eri makusta, kun jos panee sinapin jo valmistusvaiheessa. Lusikallinen sipulia, merimiesten tapaan.
 
savupotkaa kiehumaan kattilaan herneiden kanssa, pikkasen sipulia ja keitä 5-6 tuntia. sitä parempaa mitä kauemmin kiehuttaa. lopussa voi lisätä meiramia ja sinappia.

pannari tulee hyvä kun tekee sen juustomaitoon, kananmunaakaan ei välttämättä tarvi kun tulee "juustoista"
 

Yhteistyössä