Mitä saa laittaa lasten poskiin suojaksi...

  • Viestiketjun aloittaja "vieras"
  • Ensimmäinen viesti
"aapee"
[QUOTE="kuu";25396378]Mitään rasvaa ei saa laittaa ennen ulkoilua. Vaatteilla suojelee minkä suojelee. Jos ahavoituu, niin sitten yöksi vaikka bepanthen.[/QUOTE]

No näin mä muistelinkin mut tos yhes ketjussa joku kerto laittavansa tummelia...Mietin et taasko suositukset/ohjeet on muuttunu?!?!
 
"vera"
meille ainakin sanottiin neuvolassa,että vauvalle voi laittaa tavallista perusvoidetta paria tuntia ennen ulkoilua,jotta se ehtii imeytyä ihoon ja voiteen kosteus haihtuu pois.
 
"vieras"
Madaran suojavoidetta olen käyttänyt. Se on siis ihan tarkoitettu suojaksi pakkaselta ja viimalta lapsille. Voide vain pitää laittaa riittävän aikaisin, ei juuri ennen ulosmenoa eteisessä.
 
"viivi"
Miksi ihmeessä poskiin pitää laittaa jotain? Miten olisi kypärälakki ja kunnollinen karvareunainen huppu.

Rasvat vaan altistavat kylmettymiselle
Meillä ei kypärälakki suojaa poskia eikä kauheasti leukaakaan eikä se karvareunainen huppukaan pysy juoksevalla lapsella päässä. Juostessa, kelkkamäessä ja pyöräillessäpakkasilma ottaa poskiin ja kuivattaa rajusti ihoa, siksi siis rasvaa. Me olemme myös käyttäneet tuota madaran suojavoidetta. Tosi hyvä voide, joka sopii ihan pienimmillekin ja on vielä luomua.
 
[QUOTE="viivi";25396435]Meillä ei kypärälakki suojaa poskia eikä kauheasti leukaakaan eikä se karvareunainen huppukaan pysy juoksevalla lapsella päässä. Juostessa, kelkkamäessä ja pyöräillessäpakkasilma ottaa poskiin ja kuivattaa rajusti ihoa, siksi siis rasvaa. Me olemme myös käyttäneet tuota madaran suojavoidetta. Tosi hyvä voide, joka sopii ihan pienimmillekin ja on vielä luomua.[/QUOTE]

Rasvaa ei saa laittaa. Toki muuten kyllä kannattaa rasvata vaikkapa illalla, mutta sinun rasvasi ei auta paleltumiin.
 
"vieras"
Ei missään nimessä rasvaa, koska se estää kylmän tuntemista (sen lisäksi, että sen alla naama hikoilee). Iho paleltuu paljon herkemmin näin. Tämä on tutkimuksin todettu.
 
"essi"
[QUOTE="vieras";25396538]Ei missään nimessä rasvaa, koska se estää kylmän tuntemista (sen lisäksi, että sen alla naama hikoilee). Iho paleltuu paljon herkemmin näin. Tämä on tutkimuksin todettu.[/QUOTE]

näin neuvotaan vaseliinin kanssa koska se ei imeydy ihoon vaan jää ihon pintaan.
 
"vieras"
http://www.hallinto.oulu.fi/viestin/vaitost/Lehmuskallio.htm

Pakkasvoiteiden käyttö lisää paleltumavaaraa!

Puolustusvoimien laajassa paleltumatutkimuksessa 1976-1989 ilmeni yllättäen, että pakkasvoiteiden käyttöön näytti liittyvän merkittävästi kohonnut kasvojen ja korvien paleltumien vaara. Kun pakkasvoiteiden suojaavaa vaikutusta ei ollut aiemmin tutkittu, puolustusvoimien, Oulun ihotautiklinikan ja Oulun aluetyöterveyslaitoksen yhteistyönä aloitettiin pakkasvoiteiden käyttöä ja vaikutuksia selvittävä tutkimussarja 1990-luvun alussa.

Ensin selvitettiin pakkasvoiteiden käyttöä ja kasvojen ja korvien paleltumien yleisyyttä 830:n varusmiespalvelukseen saapuneen alokkaan kyselytutkimuksella. Toiseksi puolustusvoimien paleltumatutkimuksesta erotettiin otos, joka käsitti 913 kasvojen ja korvien paleltumatapausta ja näiden 2478 paleltumatonta verrokkia. Tutkimuskohteena olivat pään paleltumien eri riskitekijät, erityisesti pakkasvoiteiden vaikutus. Kolmannessa tutkimuksessa selvitettiin keinoiholaitteen avulla neljän koostumukseltaan erilaisen lääkkeettömän voiteen lämmöneristävyys sekä kuivalla että kostealla iholla. Neljänneksi verrattiin vapaaehtoisten koehenkilöiden kasvoilla voidellun ja voitelemattoman puolen lämpötilaa ja lämpötuntemuksia käyttäen samoja koevoiteita kuin keinoihotutkimuksessa.

21% alokkaista oli käyttänyt pakkasvoiteita. Suurin osa heistä oli saanut niistä myönteisiä käyttökokemuksia. Voidekäyttö oli merkittävästi yleisempää Etelä-Suomessa kuin Pohjois-Suomessa. 42%:lla alokkaista oli ollut korvapaleltuma ja 23%:lla kasvopaleltuma. Sekä kyselytutkimuksessa että puolustusvoimien paleltumatutkimuksessa todettiin merkittävä tilastollinen yhteys kasvojen ja korvien paleltumien ja pakkasvoiteiden käytön välillä. Pakkasvoiteiden käyttö muodosti erillisen riskitekijän, joka lisäsi paleltumavaaraa huomattavasti voiteita käyttämättömiin verrattuna.

Koevoiteiden lämmöneristävyys osoittautui minimaaliseksi keinoiholla. Koehenkilöiden voideltu kasvonpuoli oli kylmempi kuin voitelematon puoli valtaosassa puolivertailuja, vaikkakin ero oli keskimäärin melko pieni. Vetiset voiteet jäähdyttivät useammin kuin vedettömät voiteet, mutta viimemainitutkin aiheuttivat jäähtymistä useammin kuin lämmittämistä. Vedetön vaseliini aiheutti kuitenkin kasvoilla usein lämmittävän tunteen, vaikka objektiiviset mittarit osoittivat voidellun ihon olleen yleensä kylmemmän. Vaikuttaa siltä, että virheellisen ihoaistimuksen aiheuttama väärä turvallisuuden tunne on se syy, miksi pakkasvoiteiden käyttö johtaa paleltumavaaran lisääntymiseen. Jos kylmyyden aiheuttama tunne iholla jää vähäiseksi, välttämättömät suojautumistoimet lyödään helposti laimin. Myös muut vaikutusmekanismit voivat tulla kyseeseen.

Tässä tutkimussarjassa osoitettiin ensimmäistä kertaa pakkasvoiteiden haitallinen merkitys suojautumiskeinona paleltumia vastaan. Tutkimuksen tulokset ovat jo vaikuttaneet suomalaisten tietoisuuteen ja käytäntöön talviajan kylmäaltistuksissa. Mm. puolustusvoimat luopuivat pakkasvoiteiden valmistuksesta ja käytöstä tämän tutkimussarjan vaikutuksesta.
 
"vieras"
[QUOTE="nyyti";25396544]kosmetologini sanoi että puuteri on hyvä suoja pakkaselta...miksei sitä lapsenkin poskipäihin voisi vähän huiskulla tupsauttaa :)[/QUOTE]
Jos vähän järkeä käyttäisi ja ajattelisi, niin tajuaisi hyvin, että tässäkään ei ole mitään perää.
 
"vieras"
[QUOTE="essi";25396556]näin neuvotaan vaseliinin kanssa koska se ei imeydy ihoon vaan jää ihon pintaan.[/QUOTE]
Vetisen voitteet jäähdyttävät myös ja mitään suojaavaa vaikutusta niillä ei ole.
 
"vieras"
Jospa siellä ulkona ulkoiltaisiin ihan vaan niin kauan, kun se on normaalisuojauksella mahdollista ja unohdettaisiin naurettavat poppakonstit. Pakkanen on pakkasta. Se on ihan oikeasti fysikaalinen tosiasia, eikä mitään, mitä taikavarvulla taiotaan pois.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ko rasvan käyttäjä;25396647:
Vitalista saa laittaa
Ja mitenkä sinä pystyt se perustelemaan?

Siis käytetäänhän rasvaa talvella kosteuttamaan ihoa, mutta kuten yllä ihan linkitettiin se mielummin lisää paleltumariskiä kuin poistaa. Eli rasva kosteuttamaan ja mahdollisimman pitkä aika ennen ulkoilua kovalla pakkasella.
 

Yhteistyössä