Ruokakuvaketju

"vieras"
[QUOTE="vieras";24964499]vierailin joskus Eskoossa ( keh.vam.lait.) Ja siellä oli jälkkärinä piimävelli tai piimäpuuro. olisiko ollu rusinoita joukossa myös.[/QUOTE]

meidän seudulla tuota ruokaa on kutsuttu huituvelliksi. alue on keskipohjanmaa.
 
[QUOTE="vieras";25005787]Mukava nähdä että lapsille maistuu ruoka! Onko toi muuten lapskoita tms, mitä pohojanmaalla tuli lapsena syötyä? Muussia ja jauhelihaa sekasin, ja uuniin. En muista tuliko muutakin[/QUOTE]

Juuh.Perunamössöksi muksut sitä meillä sanoo.
:)
 
"vieras"
Mitä, pitkästä aikaa googlasin tämän ketjun, mutta ei taida enää kukaan jaksaa päivittää. Vai onko joku uusi ketju jossain???
(Joo, en itse jaksa osallistua muuten kuin lukemalla ja ihastelemalla...)
 
"harmaa"
Ihan huippu ihania kuvia Mummeliisa:)
Nam!
Oisko tuohon kalahommaan ohjetta?

Tyttäreni sanoi haluavansa vaaleanpunaista kastiketta, onkohan kuvissasi näkyvä juttu nyt sitten sitä, mikä meiltä jäi puuttumaan.
Kysymys kuuluu; mitä se on?:)
 
[QUOTE="harmaa";25293431]Ihan huippu ihania kuvia Mummeliisa:)
Nam!
Oisko tuohon kalahommaan ohjetta?

Tyttäreni sanoi haluavansa vaaleanpunaista kastiketta, onkohan kuvissasi näkyvä juttu nyt sitten sitä, mikä meiltä jäi puuttumaan.
Kysymys kuuluu; mitä se on?:)[/QUOTE]

Kalahomma oli anopin tekemisiä eli graavilohisuikaleista "matto" jonka sisään tuorejuustosta , katkaravuista, mädistä ja mausteista tehtyä mössöä ja sitten rullaksi.

Vaaleanpunainen on rosollin kastiketta eli etikkapunajuurien liemellä värjättyä kermavaahtoa.

:)
 
"harmaa"
Kalahomma oli anopin tekemisiä eli graavilohisuikaleista "matto" jonka sisään tuorejuustosta , katkaravuista, mädistä ja mausteista tehtyä mössöä ja sitten rullaksi.

Vaaleanpunainen on rosollin kastiketta eli etikkapunajuurien liemellä värjättyä kermavaahtoa.

:)
Oi, kuulostaa hyvältä:)
Pitää kokeilla.

Onpas nyt tyhmä olo tuon "kastikkeen" suhteen.
Mutta huomenna sitten kerman värjyyseen.
 

Yhteistyössä