Oho, taisin saada aidot helmet?

Äiti käski valita nipusta kaulakoruja jonkun ja nappasin helmikorun, minusta se on kovin painava ihan vain muovihelmiksi. :O Ei nuo ole symmetrisiä, pikemminkin erikokoisia kaikki, mutta kaunis se on. :D
 
Alkuperäinen kirjoittaja Lilii lisänimetön;24835676:
Kannattaa varmaan kuitenkin selvittää se aitous, eikös se vaikuta säilytykseen tms?
Ai niin tietty:snotty: enhän minä moukka moisia juttuja ymmärrä. :D Kehtaako sitä vaan mennä ja kysyä onko aito? (sitten nolottaa jos onkin joku Kinder-muna koru?)
 
tiuh
Alkuperäinen kirjoittaja Jätkä;24835688:
Ai niin tietty:snotty: enhän minä moukka moisia juttuja ymmärrä. :D Kehtaako sitä vaan mennä ja kysyä onko aito? (sitten nolottaa jos onkin joku Kinder-muna koru?)
Onko helmien välissä solmut? Feikkiketjuissakin on joskus, mutta ainakin aidoissa on. Aitoja helmiä ei lykätä nauhaan peräkanaa, etteivät ne kuluisi hieroutuessaan yhteen.
 
Ken guru
Alkuperäinen kirjoittaja Jätkä;24835708:
On solmut, mutta lukko on ihan tavis, ei mikään hieno ja ihmeellinen.
Mutta lukon nyt voi joutuakin joskus vaihtamaan, ja helmet punomaan uudestaan. Nuo eivät siis kerro vielä mitään. Helmien epäsymmetrisyys kyllä viittaa aitoihin helmiin, mutta on sitten olemassa vielä aitoja kasvatettuja ja luonnon helmiä. Näiden kahden välillä on suuri hintaero. Kasvatetut ovat usein pyöreämpiä, johtuen siitä, että simpukan sisään laitetaan palanen simpukkaa. Luonnossa tuo pala minkä ympärille simpukka alkaa muodostaa helmeä, voi olla ns. mikä tahansa, ja tästä johtuen helmien muoto ja koko vaihtelevat enemmän. Mutta aidot luonnon helmet ovat TYYYYYYYYriitä.

Vaikka ovatkin aidot helmet, on niissäkin valtavasti hintaeroja. Yleensä taitavasti tehdyt kalliit helmet pyritään valitsemaan suurin piirtein keskenään saman kokoisista helmistä.
 

Yhteistyössä