Ollaan matkustamassa ensi viikolla Ouluun, otanko lapsille toppaa vai välikautta matkaan,entä auton renkaat?

  • Viestiketjun aloittaja "Apuva"
  • Ensimmäinen viesti
"Apuva"
te oulun seudulla asuvat, pitäiskö olla jo toppaa matkassa lapsille ja pärjääkö siellä kesärenkailla vai pitäiskö laittaa talvirenkaat ennen sinne lähtöä`??
Kiitos jos joku vastaa. T etelän immeinen joka tulis sinne pohjoiseen :D
 
"aapee"
Ok, eniten oo arponu noiden auton renkaiden kanssa. Mutta ehkä sitä sitte uskaltaa lähteä kesäkumeilla tulemaan. taidan ottaa vk vaatteet ja alle villavaatteet ulkoilua varten (ulkoillaan yleensä siellä paljon). vauvalle taidan kuitenkin ottaa toppavaatteet kun se on kuitenkin paikoillaan rattaissa, tarvii enemmän lämpöä kuin isommat.
 
Ite kyllä heittäisin jo talvirengasta alle jos menisin pohjoisiin ja jos vielä joutus illalla/aikaisin aamulla tai yöllä ajelee..E-P:llä tälläkin hetkellä mittari nollassa, auto ihan jäässä ja viime yönä on jo suolattu teitä.
 
"xyz"
Jos päivällä ajatte niin kesärenkaat riittänee, mut kyllä täällä on jo ollut yöpakkasia (leijailipa sunnuntaina jo luntakin) ja monet meidänkin taloyhtiöstä ovat jo talvirenkaat vaihtaneet.
 
sadetta piisaa
Lokakuussa on taidettu joka vuosi talvirenkaat alle vaihtaa. Lumi tulee kyllä yleensä ylllättäen mutta olemme kuitenkin rannalla niin ei se lumi ole vielään tässä vaiheessa pysyvää. Lapsi on ihan tuuulipuvulla ja villapuvulla ulkona. Päiväkodissa osalla lapsilla on jo toppapukukin päällä.
 
no oulu
Son luvannu satteista ja noin +5 viikonlopulle. Jos sattaa, niin ei oo pakkasta. Joten ette tarvi talvirenkaita. Ja ihan vielä välikausivaatteilla tääläki mennään, vähän fleeceä alle. Ite kyllä oon ottanu jo kevyttoppatakin käyttöön, sen verran viluinen ihminen oon.
 
Son luvannu satteista ja noin +5 viikonlopulle. Jos sattaa, niin ei oo pakkasta. Joten ette tarvi talvirenkaita. Ja ihan vielä välikausivaatteilla tääläki mennään, vähän fleeceä alle. Ite kyllä oon ottanu jo kevyttoppatakin käyttöön, sen verran viluinen ihminen oon.
*PIIIP* Väärin, eilen oli täälläkin "lämmin" päivä ja aamusta iltaan tuli vettä, kas kummaa kun 23.00 kuu möllötti tähtikirkkaalta taivaalta ja paukahti pakkaselle.. :D Eli edelleen, jos joutuu yöllä tms. ajamaan niin talvikiekot alle, ihan vaan varmuuden välttämiseks..Eipähä tartte lukia taas kuinka talvi yllätti.. ;)
 
  • Tykkää
Reactions: ruutiukko
"aapee"
Me ajetaan päiväaikana kyllä eikä sielä paikan päällä hirveesti käytetä autoa. Aamusta lähdetään ajelemaan, en toki tiiä että minkälaiset kelit täällä etelässä ( :D) sitte on silloin.
 
"tinde"
Oulu ei todellakaan ole Lapissa

Täällä on samanlainen ilma kuin Helsingissä +9 asettta ja sataa vettä.

Normaalisti ensilumi tulee marraskuun puolessa välissä ( viimeiset 15 vuotta, tiedän siitä kun tyttäreni synttärit on silloin ja muistan ettei koskaan ole ollut lunta)
 
niinpä niin
Alkuperäinen kirjoittaja isoäiti mölykylästä;24808025:
ja susia, ja karhuja ja porot ne vasta vaarallisia onkin. ja ilveskin voi tulla vastaan hirvistä puhumattakaan. ja harakoita on aika paljon
Oulussa ei kyllä ole poroja, tai en ainakaan koskaan ole niitä siellä nähnyt.
 
"aapee"
[QUOTE="niinniin";24810677]Ota joku järeä pyssykin. Jääkarhut ovat arvaamattomia.[/QUOTE]

:D heh heh.

vaikuttaa siltä että osa vastaajista kuvittelee että mennään eka kertaa elämässämme sinne. Mieheni on sieltä kotoisin ja käydään sielä useampi kerta vuodessa. Ikinä ei oo vaan tähän vuodenaikaan menty että sen takia kyselen että minkälaista säätä sielä on luvassa ja mitä ottaa matkaan. On kuitenki eri ulkoilla sielä meren läheisyydessä kun täälä sisämaassa.
 
niinpä niin
Alkuperäinen kirjoittaja isoäiti mölykylästä;24810686:
ei sitä koskaan tiedä. mää tiedän muutaman poron joka asuu lähellä olua, ja nehän on voinu vaikka karata
No joo, onhan ne periaatteessa jostakin voinu karata, Oulu ei kyllä tosiaankaan kuulu poronhoitoalueeseen....
 

Yhteistyössä