Sikarokote ja ykköstyypin diabetes

  • Viestiketjun aloittaja lai-ne harmaana
  • Ensimmäinen viesti
lai-ne harmaana
Minua kiinnostaisi onko palstalaisten joukossa perheitä, joiden lapsella on puhjennut diabetes pandemrix-rokotteen oton jälkeen?

Eli en väitä nyt yhtään mitään niiden yhteydestä, mutta kiinnostaa kun ympärillä useita lapsia, joilla sairaus puhjennut. Eli toistan, en kuvittele niillä olevan yhteyttä kunhan vain kysyn.
 
"kesis"
Mielummin kysyisin ovatko antaneet D-vitamiinia tarpeeksi lapsilleen, sillä puutos 8-kertaistaa diabetesriskin! Mulla on tuttavapiirissä puhjennut diabetes 2 lapsella viimeisen vuoden aikana ja olisin melkein voinut ennustaa nämä. On vahva sukurasite ja laiminlyödään vitamiinit.
 
lai-ne harmaana
[QUOTE="kesis";24241618]Mielummin kysyisin ovatko antaneet D-vitamiinia tarpeeksi lapsilleen, sillä puutos 8-kertaistaa diabetesriskin! Mulla on tuttavapiirissä puhjennut diabetes 2 lapsella viimeisen vuoden aikana ja olisin melkein voinut ennustaa nämä. On vahva sukurasite ja laiminlyödään vitamiinit.[/QUOTE]

Tuli tuosta sukurasitteesta mieleen, että vain yhdellä näistä mun tietämistä löytyy suvusta ennestään diabeetikko, mutta sielläkään ei lähisukulainen eikä ykköstyypin tauti.

D-vitamiinia suosittelen tosiaan minäkin kaikille isoja määriä! Suositukset on ihan liian pienet.
 
diabeetikon äiti
Oma lapseni sairastui vuoden vanhana ykköstyypin diabetekseen neljän kuukauden jälkeen, kun oli saanut sikainfluenssarokotteen. Meillä ei suvussa diabetesta kummallakaan vanhemmalla. Sairastuminen tuli täysin aiemmin terveelle lapselle yhtäkkiä. Sairaalassa kyseltiin oliko meillä ollut flunssaa/influenssaa/korvatulehduksia jne. ennen sairastumista, koska diabetes voi puhjeta edellä mainittujen sairauksien niinsanouttuna jälkitautina. Mutta ei meillä ollut näitäkään, eikä sukurasituksia tai mitään d-vitämiinin puutoksia. Mainitsin sairaalassa pandemrix-rokotteen, että onko sillä asiaan merkitystä. Lääkäri totesi, ettei mitään kohonnutta sairastuneisuutta ole ollut havaittavissa tai tullut ilmi. Mutta sanoi, ettei yksittäisen lapsen kohdalla voi sanoa, onko rokotteella ollut merkitys diabetekseen sairastumiseen, sillä kaikki lapset ovat yksilöllisiä. Tähän vastaukseen minun oli tyytyminen. Olen edelleen sitä mieltä, että juuri Pandemrix-rokote aiheutti lapselleni diabeteksen puhkeamisen. Asian omakohtaisesti kokenut.
 
Lortsy
En olisi huollissani, Suomessa tuskin nykyään on yhtään sukua missä diabeetes ei kulkisi geeneissä taustalla... Ja ei se nyt kuoleman tuomio ole vaikka diagnoosin saakin, oma veli sairastu 20 vuotta sitten ja vieläkin hengissä vaikka ei teininä aina hoitanutkaan itseään niin kuin olisi pitänyt..
 
lai-ne harmaana
hei vastaajat nro 4 ja 5!

Olisi vielä jatkokysymys teille: reagoiko lapsi voimakkaasti kun sai rokotteen?
Mietiskelen näitä kun on ihan varma juttu että narkolepsia ei ole ainoa vakava haitta mitä pandemrix aiheutti ja aiheuttaa :(
 
varo!
hei vastaajat nro 4 ja 5!

Olisi vielä jatkokysymys teille: reagoiko lapsi voimakkaasti kun sai rokotteen?
Mietiskelen näitä kun on ihan varma juttu että narkolepsia ei ole ainoa vakava haitta mitä pandemrix aiheutti ja aiheuttaa :(
Niin että mitä kaikkea hysteriaa voisikaan vielä keksiä sikainfluenssarokotteen tiimoilta? Onko suvussanne migreeniä, korkeaa verenpainetta, syöpää tai sydän- ja verisuonisairauksia? Kannattaa tarkkailla lasta teininä ja vanhempana, koska sikapiikki on todistettavasti aiheuttanut myös näitä sairauksia, niiden puhkeamista ja pahenemista.
 
Minttuu
Se, ettei lähisuvussa ole diabeetikoita, ei tarkoita, etteikö lapsella voisi olla diabetekselle altistavaa geeniä. Mä en tiedä meidän suvusta yhtään diabeetikkoa, eikä mieskään omastaan, ja silti meidän lapsella tuo geeni on. Tällä hetkellä ilmeisesti epäillään enteroviruksia mahdollisina diabeteksen laukaisijoina, mutta eihän sitä koskaan tiedä, voihan siihen vaikuttaa muutkin sairaudet.

Tällaisen jutun löysin: ( http://www.novodiabetespalvelu.fi/WebSite/Pages/ask-the-experts.aspx?acategory=Lasten+diabetes+(T1)&lapage=12&nq=5 )
"Vanha yleinen ”totuus” on se, että diabeteksen puhkeaminen näyttää liittyvän tulehdussairauksiin. Tämä ajallinen yhteys johtunee kuitenkin siitä, että tulehdussairauden ja kuumeilun yhteydessä aineenvaihdunta kiihtyy ja insuliinin tarve elimistössä kasvaa. Ehkä sairastuvalla on ollut rajapintainen insuliinin tuottamisen kyky ennen tulehdustautia ja lisääntyneen tarpeen yhteydessä tuotto ei enää riitäkään. Insuliinin vajaatuoton vuoksi diabeteksen oireet tulevat sitten esiin. Rokotuksen jälkeen elimistöllä on myös stressitila ja moniin rokotuksiin liittyy kuumeilua. Ehkä sama ilmiö pätee rokotustenkin jälkeen."

Kyllä mua vähän jännittää rokotuttaa lasta, kun tuo perinnöllinen alttius löytyy. Esikoisen kohdalla en ole niin huolehtinut, eikä hänellä tuota geeniäkään ole. Mistään rokotteesta (ei siis Pandemrixistäkään) ei ole tullut mitään oireita.
 
diabeetikon äiti
Meillä ei ole ollut muita oheissairauksia tai oireita kuin tämä puhjennut diabetes rokotteen jälkeen. Tosin lapsi on nykyisin alttiimpi saamaan erilaisia virustauteja ja sairastuminen on jo ennakoitavissa muutamaa päivää ennen kohonneina sokeriarvoina. Ei diabetes ole meidän elämää kaatanut, vaan arki eletetään arkena. Nuorempi lapseni ei ole saanut rokotetta, enkä sitä hänelle ottaisikaan. Hän on perusterve eikä ole sairastellut muutenkaan.
Kuten lääkäri sanoi ettei yksittäisen lapsen kohdalla voida pois sulkea sitä, mikä vaikutus rokotteella on ollut diabtekseen sairastumiseen. Diabetes on autoimmuuni sairaus, haima lakkaa erittämästä insuliinia elimistöön ja rokotehan vaikuttaa ihmisen puolustusjärjestelmään ja lapsella se on vielä varsin kehittymätön, joten tällaiset keinotekoiset "piikit" voivat hyvin sekoittaa lapsen luonnollisen puolustusjärjestelmän. Lapsellani ei ole todettu perinnöllistä alttiutta diabetekseen. Meillä lapsen oman haiman insuliinituotanto lakkasi kokonanaan ja insuliini on nykyisin täysin pumpun kautta. Joskushan diabetekseen sairastuneen oma haima erittää vielä jonkun verran insuliinia tai ainakin yrittää sitä.
 
D-1
Lapseni sairastui 1-tyypin diabetekseen noin vuosi rokotteen jälkeen. Ei ole tullut edes mieleen yhdistää rokotetta ja sairastumista.

Faktahan on, että kukaan ei tiedä miksi joillekin sairaus puhkeaa ja toisille ei. Siksihän tiedemiehet sitä niin kovasti tutkivat ;) Enterovirus voi olla ykis laukaiseva tekijä ja sitähän nyt ilmeisesti vahvimmin epäillään. Mutta miksi se laukaisee sairauden vain joillakin, sitä ei vielä tiedetä.

Onko kukaan osallistunut tähän tutkimukseen?
DIPP | Diabetes

Muoks. Meillä ei ole suvussa 1-tyypin diabetestä.
 
Viimeksi muokattu:
Minttuu
Me ollaan mukana DIPP-tutkimuksessa, kun napaverestä se geeni tutkittiin ja löydettiin (täällä se siis tutkitaan kaikilta syntyneiltä vauvoilta, mikäli äiti suostuu). Tosin meillä tutkimukseen osallistuminen on toistaiseksi vain ollut sairaanhoitajalla käymistä, verikokeiden ottoa ja pitää kirjata ylös sairastelut ja milloin mitäkin ruoka-ainetta on alettu antaa.
 
Diabeetikon äiti
Meillä lapsi sairastui noin 3 kk rokokotteen antamisen jälkeen diabetekseen, eli nykyään annostellaan pumpun kautta elintärkeää insuliiniä. Epäilin välittömästi rokotetta. Meillä ei ole suvussa kummankaan puolelta diabeetikoita. Kovasti on mietityttänyt mahtaako olla yhteys rokotteen ja diabeteksen välillä. Olisi kiinnostavaa tietää onko sairaustuneiden määrä kasvanut verrattuna aikaisempiin vuosiin!? Kaduttaa että annoin rokottaa lapseni.
 
D-1 harmaana
Alkuperäinen kirjoittaja Diabeetikon äiti;24260755:
Olisi kiinnostavaa tietää onko sairaustuneiden määrä kasvanut verrattuna aikaisempiin vuosiin!? Kaduttaa että annoin rokottaa lapseni.
Meille sanottiin osastolla, ettei tapauksia ole ollut yhtään enempää kuin aiemminkaan (ei ollut puhetta rokotteesta, vaan ylipäänsä uusista diagnooseista) kun siinä alkuhässäkässä halusin tietää kuinka montaa perhettä tämä vuosittain kohtaa jne.

Meillä on kaikki lapset rokotettu ja vain yhdellä DM-diagnoosi, joten jokin muu (?) kuin pelkkä rokote sairauden laukaisi...
 
6kk rokotuksesta
Myös meillä 6kk rokotuksesta puhkesi 1-tyypin diabetes. Kummassakaan suvussa ei diabetesta. Kävi myös itsellä mielessä mikä yhteys on rokotteella ja sairastumisella. Samaan aikaan samassa koulussa sairastui 3 lasta.
 
noh noh
Niin että mitä kaikkea hysteriaa voisikaan vielä keksiä sikainfluenssarokotteen tiimoilta? Onko suvussanne migreeniä, korkeaa verenpainetta, syöpää tai sydän- ja verisuonisairauksia? Kannattaa tarkkailla lasta teininä ja vanhempana, koska sikapiikki on todistettavasti aiheuttanut myös näitä sairauksia, niiden puhkeamista ja pahenemista.
:D Eipäs innostuta jollet usko niin lastenreumaa se possuliiikki on ainakin lisännyt, näistä muista vakavista pitkäaikaisaisrauksistahan ei saa sitten mitään korvauksia narkolepsiasta vain, siittä kun oli kiistaton näyttö ja pitkin hampain sekin myönnettiin!!
Muistakaahan vanhemmat kun rokotteiden vastustajille aina huutelette että vastuu menee myös toisinpäin, SINÄ olet vastuussa jos lapsesi saa piikeistä jonkun sairauden!!
Onkohan nää narkolepsia perheet, katuneet päätöstään ja otetaanko siihen perheeseen vielä piikkejä lisää?
Neuvolassa kukaan ei pakota ottamaan rokotteita!
 

Yhteistyössä