Ruoan kanssa erityisen nirso lapsi - oletteko käyneet ravitsemusterapeutilla?

Enpä ole käynyt enkä käy. :whistle: No ei, me ollaan joskus pari vuotta sitten osallistuttu sellaiseen ravitsemustutkimukseen, jossa pidettiin 7 päivän ajan ruokapäiväkirjaa ja saatiin siitä analyysi. Olin aika huolissani vanhemmasta lapsestani, joka oli silloin reilusti yli kolmevuotias eikä tosiaan syönyt eikä syö mitään kasviksia tai vihanneksia ja vain harvoja hedelmiä. Hedelmiä menee ehkä kerran viikossa. Ja tuon ruokapäiväkirjan analyysin mukaan lapsi sai kaikki tarvitsemansa vitamiinit ja hivenaineet. Niin en ole sitten huolehtinut. :)

On todella nirso. Kasviksista ei mene mitään, hedelmistä omena (joskus) ja päärynä. Piltttiä syö, mutta sitä en usein osta, samoin täysmehuja juo. Joitain laatuja. Hirveän vaihtelevaa on tuo, mitä syö, mutta siis mun mielestä ainakaan ei käytännössä katsoen mitään. :whistle:
 
"vieras"
Meillä ensin vähennettiin kaikki herkut ( jäätelöt,mehut,karkit ym ),vaalea leipä ja maitomäärä puoleen niin rupes ruoka maistumaan.
Yllättävän paljon vei tilaa esim maidon juonti jota joi liki litran päivässä.
 
thvaan
miten lapsesi kasvaa? JOs kasvu on edes jotenkuten ok niin yrittäisin (helpommin sanottu kuin tehty) vaan unohtaa koko syömisasian. Tarjoaisin sen mitä on sinä päivänä tarjottavana ja lapsi syö mitä syö. YRITTÄISIN KOVASTI olla kommentoimatta lapsen syöntiä millään tavalla.

Jos taas kasvu on selvästi hidastunut ja lapsi on väsähtänyt niin vaatisin päästä ravitsemusterapeutille.
 
HOH HOIJAA...
Lapsi syö sitä mitä on edessä..ei pentu kuole ruokalautasen äärellä nälkään

oletteko mahdollisesti lähteneet siihen leikkiin mukaan,että lapsi itse saa päättää mitä syö????
 
"tööt"
Jospa vuokraat mökin jostain korvesta viikoksi - ideana on päästä kontrolloimaan lapsen kaikki syömiset. Teet ihan normiruokaa, karkit ja herkut jää kauppaan.

Tarjoat ihan sitä normiruokaa aikataulun mukaan, kattaus kestää 30 min. Sen jälkeen ruuat pois ja ruoka tarjolle seuraavalla kattauksella. Ei välipaloja, ylenmääräisesti juomaa ja aamu- sekä iltapalalla sovelias määrä leipää(ei siis korvata väliin jääneitä aterioita niillä).

Jos vielä viikon jälkeen ruoka ei maistu, niin sitten lääkäriin.
 
HippuTAR
Me oltiin pojan kans ravitsemusterapeutilla kun poika oli 3. Pidettiin ruokapäiväkirjaa jonkun aikaa. Ravitsemusterapeutti suositteli lisäämään jokaiseen ruokaan ruokalusikallisen rasvaa. Ja syöttämään keksejä yms. jos suostuu niitä syömään. Siis ruokalusikallinen rasvaa siihen pieneen ruokanokkoon... Vähän aikaa lisäsin rasvaa n. teelusikallisen mutta lopetin sitten senkin.

Lisäksi ei saanut ruasta tarpeeksi hivenaineita ja vitamiineja, mutta ton puutteen riitti korvaamaan monivitamiini jota söi jo muutenkin.

Poika menee reippaasti miinuskäyrillä mutta seuraa kuitenkin niitä käyriä joilla on ollut syntymästä asti. Virtaa pojalla riittää liiankin kanssa joten en jaksa olla huolissani tosta syömisestä. Syö minkä syö.

Mä tunnen yhden tytön joka oli pienenä lyhyt ja laiha. Sille aina kaikki huomautteli sittä syömisestä ja yritettiin pakottaa syömään. Nykyään toi tyttö on pitkä ja lihava teini-ikäinen.
 
ä
Joo niitä kokemuksia ravitsemusterapeutilla käynnistä edelleen kaipailen.
Olemme käyneet. Tänään viimeksi.
Ihan hyviä vinkkejä ollaan saatu, mutta eipä se ruoka ole paremmin alkanut maistumaan. Lapsi syö ja juo tosi huonosti ja on huomattavan alipainoinen. Aloitinkin ketjun tuossa light-limsoihin liittyen ja sitten huomasin tämän ketjun.

Eipä siinä kait mitää ainakaan menetä, jos siellä käy juttelemassa.
 

Yhteistyössä