Kokemuksenne englannin-ja ranskanbulldogeista?

  • Viestiketjun aloittaja "nila"
  • Ensimmäinen viesti
"nila"
Me ollaan jo useampi vuosi mietitty oman koiran ottamista. Meillä on ollut aina välillä kyllä rescuekoiria kotihoidossa mut nyt omakotitalossa olis omakin koira kiva ja noita kahta rotua ollaan mietitty. Mutta meillä ei oo ketään tuttuja joilla kumpaakaan koiraa olisi että olis kiva kuulla onko kenelläkään jotain tuntemusta näistä koiraroduista? Kesän jälkeen vasta ryhdytään tositoimiin asian kanssa ja otetaan kasvattajiin yhteyttä.
Kotikoiraksi olisi tarkoitus siis hankkia ja tärkeintä oliskin löytää mahdollisimman terve yksilö, eli terveistä vanhemmista jne Kasvattajaakin saa suositella jos sellaisen tietää.
 
"mira"
no yhdellä kaverilla on "ranskis" ja se on ainaki lapsivieraista ihan innoissaan kun käydään mutta ku en oo itte eläinihmisiä niin en sen kummemmin oo kiinnittäny huomiota. ruman näkönen se musta on.
 
"mii"
Meillä on ranskis narttu, ja ihanampaa kotikoiraa saa etsiä!
Oppinu perus käskyt, hetkessä, ja muutenkin todella fiksu tyttö. Pihareviiristä on tarkka, ja kukaan ei pihalle tule ilmoittamati, ei ole kylläkään vihainen, vaan haukunnalla ilmoittaa.
Tyttö tahtoisi olla myös joka paikassa mukana, missä mekin, ja autosta löytyy aina ensimmäisenä.
Suosittelen!
 
"mii"
[QUOTE="nila";23743314]hyväksyykö muut eläimet hyvin? mulla on sellanen tunne et toi ranskiksen luonne on melkein liian hyvä ollakseen totta =)[/QUOTE]

Minun vanhemmillani on kultainennoutaja, uros, jonka kanssa tulee todella hyvin toimeen. Saman kokoisten narttukoirien kanssa, on todella älee kyllä, mutta yleensähän narttukoirilla voi olla vaikeuksia tulla toimeen.

Ja kuten ranskiksesta sanotaan, että viihtyy sohvalla, pitää paikkaansa :D, mutta myöskin ahkera lenkkeilemään.
 
"nila"
me ollaan melko vakuuttuneita kyllä että toi ranskis olis meille sopiva koira. vielä tässä kesä katsellaan ja valmistaudutaan koiran tuloon (pihaa vois aitailla hiukan jne) Kiitos sulle vastauksista!
 
"mii"
[QUOTE="nila";23743424]me ollaan melko vakuuttuneita kyllä että toi ranskis olis meille sopiva koira. vielä tässä kesä katsellaan ja valmistaudutaan koiran tuloon (pihaa vois aitailla hiukan jne) Kiitos sulle vastauksista![/QUOTE]

Kyllä, sydämmen vienyt koko koiruus tältä perheeltä <3, ette tule pettymään.
 
Meillä on vuoden ikäinen ranskisuros. Erittäin ihmisrakas. Pitää sohvalla makaamisesta. Ei varsinaisesti mikään sylikoira, eli ei siis pidä sylissä istumisesta, mutta vieressä kulkee koko ajan. On leikkisä tyyppi. Rakastaa pitkiä lenkkejä, mutta näin kesäkuumalla vähempikin lenkkeily riittää. Osaa ja tottelee käskyjä hyvin. Ainoina huonoina puolina sanottakoon kuorsaaminen. :D

Niin ja tulee yleisesti ottaen kaikien koirien kanssa toimeen. Tosin oma piha on omaa reviiriä ja sitä puolustetaan haukkumalla. Ei niinkään perusta pienistä koirista laisinkaan, mutta isoihin koiriin lenkillä ollessamme haluaisi mennä tutustumaan ja leikkimään niiden kanssa.
 
Viimeksi muokattu:
[QUOTE="nila";23743314]hyväksyykö muut eläimet hyvin? mulla on sellanen tunne et toi ranskiksen luonne on melkein liian hyvä ollakseen totta =)[/QUOTE]

Tuo vanhempien ranskis on uros ja ei tuu muitten koirien kans toimeen. Pieni koira, mutta iso ego :D muutaman kerran on saanut köniinsä kun isommille uhittelee :D
 
Ai, no sitten ei oo varmaan mikään ongelma. :D Meillä isäntä myöskin kuorsaa, mutta koira kyllä vetää pohjat. Ja jos kerran päästät sen sänkyysi nukkumaan, voit olla varma, että se myöskin siellä pysyy.. Ja vähitellen alkaa viemään sitä sänkytilaa...:)
 
..
Kannattaa lähteä käymään erilaisissa koiratapahtumissa tapaamassa kasvattajia. Varmaan Suomessa toimii rotuyhdistys josta löytyy ranskiksien kasvattajia. Heille siis soittelemaan ja kenties myös käymään kylässä katsomassa kyseistä rotua.
 
"nila"
Kannattaa lähteä käymään erilaisissa koiratapahtumissa tapaamassa kasvattajia. Varmaan Suomessa toimii rotuyhdistys josta löytyy ranskiksien kasvattajia. Heille siis soittelemaan ja kenties myös käymään kylässä katsomassa kyseistä rotua.
Joo kesän jälkeen alkaa aktiivisesti tää koiraan tutustuminen että mieskin pääsee mukaan tutustumaan kasvattajiin että nähdään koirat ihan livenäkin. Meille on tärkeetä että löytyy hyvä kasvattaja johon voi pitää yhteyttä jos tulee kysyttävää ja se koiran terveys on kyl ykkösenä tässä koiran hankinnassa.
 

Yhteistyössä