Särkylääkekuuri ja raskautuminen

Vauvanyritys käynnissä, ovulaatio pian ja nyt särkylääkekuurilla (Burana 600) kovien nivelkipujen vuoksi. Kannattaisiko lykätä yritystä ensi kuuhun vai uskaltaako yrittää nyt? Tarkoitushan olisi lopettaa lääkkeet viikon sisällä mutta kuitenkin, ainakin ilmeisesti lääkeet "heikentää" ovulaatiota? Alkiollehan niistä ei pitäisi olla haittaa vielä tässä vaiheessa, vai?
 
Asiantuntija ei näköjään enää vastaa kysymyksiin. Itselleni on sanottu, että tulehduskipulääkkeitä ei ole suositeltavaa käyttää raskautta yrittäessä. Ne vaikuttavat ovulaatioon, mutta mitään vaaraa niistä ei käsittääkseni ole. Voit siis ymmärtääkseni jatkaa huoletta kuurin loppuun ja silti olla ilman ehkäisyä. Ovis vaan lykkääntyy, jää pois tai muuten raskautuminen vaikeutuu. Jos nyt sitten ovuloitkin kuurin aikana ja tärppää, niin ymmärtääkseni kuuri ei vahingoita alkiota. Toivottavasti saat jostain varmistuksen asialle, jos kysymys jää painamaan mieltäsi. Plussatuulta! =)
 
"..."
Nimenomaan ensimmäisellä kolmanneksella ei suositella buranan tai muiden tulehduskipulääkkeiden käyttöä. Tulehduskipulääkkeet saattavat aiheuttaa ongelmia kehittyvälle verenkiertoelimistölle. Samasta syystä buranaa tai vastaavia lääkkeitä ei suositella viimeisen kolmanneksen aikana, sillä ne saattavat estää sydämen kammioiden välisten reiän umpeutumisen lähellä syntymää.
 

Yhteistyössä