Pittbullit kylvävät pelkoa Helsingissä

  • Viestiketjun aloittaja "Oops"
  • Ensimmäinen viesti
"Oops"
Minun puolestani ns. vaaralliset koirarodut saisi vaikka kieltää kokonaan kun hyvin usein ne tuntuu olevan vääränlaisten omistajien käsissä!


Iltalehti ja Helsingin Sanomat:

Viikissä kaksi pitbullia on piinannut paikallisia koiranomistajia jo yli puoli vuotta. Ne ovat käyneet ainakin kolmen eri koiran kimppuun. Tapauksista on tehty useita rikosilmoituksia ja valituksia, mutta toistaiseksi koirat ovat pysyneet omistajillaan, HS kertoo. Asukkaat ovat turhautuneita viranomaisten saamattomuuteen.

Kalliossa oli hiljattain samankaltainen tilanne, kun kahden pitbullin omistaja päästi koiransa toisten koirien kimppuun ja uhkaili muita koiranomistajia. Poliisi on sittemmin takavarikoinut koirat, ja niiden omistajaa syytetään järjestysrikkomuksesta ja vahingonteosta.

Komisario Jere Roimu kehottaa HS:ssa viikkiläisiä jatkamaan rikosilmoitusten tekoa, jotta poliisi voi puuttua tapauksiin.

Koira-ajokortti pakolliseksi?

Helsingin eläinsuojeluyhdistys on ehdottanut , että yli 15-kiloisten koirien omistajien täytyisi suorittaa pakollinen koiranpitokoe tai -kurssi, "koira-ajokortti". Ehdotus on saanut tukea muun muassa väistyvältä maa- ja metsätalousministeriltä Sirkka-Liisa Anttilalta (kesk).

Helsingin rikospoliisin tietoon tuli viime vuonna 80 koiriin liittyvää tapausta, HS kertoo.

Lähde: HS
 
Sairasta menoa
"Yksi koiranulkoiluttaja kertoo miehen pitäneen muita kerran käytännössä vankina puistossa. Mies oli uhannut päästää koiransa irti, mikäli joku uskaltaisi poistua.

- Se oli ihan hirveää, haastateltu muistelee Helsingin Sanomille.

Miehelle vaaditaan ehdollista vankeusrangaistusta tai tuntuvaa sakkoa, ja lisäksi miestä uhkaa kolmen vuoden eläintenpitokielto sekä koirien menettäminen valtiolle, Vartti kertoo.

Rikosnimikkeitä ovat lehden mukaan muun muassa järjestysrikkomus, vahingonteko ja eläinsuojelurikos.

Helsingin Sanomien mukaan mies on jo nähty liikkeellä uuden pitbullpennun kanssa. "
 
"plop"
Ei se vika tuossakaan ole noiden koirien. Vai ihan itsekö koirat kotoaan lähtevät (avaavat ovet jne) ja kiusallaan terrorisoivat naapurustoa?

Kyllä syy on omistajassa, joka on ottanut itselleen munanjatke-koiran ja saa ilmeisesti jonkinlaista tyydytystä koiriensa aiheuttamasta pelosta. Oikeissa käsissä pittbullit on leppoisia koiria, nuo koirat eivät ole kenenkään hallinnassa. Omistaja luulee olevansa kovatyyppi, mutta taitaa oikeasti olla vain tosi epävarma, kun ei edes perustottelevaisuutta ole koirilleen saanut opetettua.
 
ahajaha
Vika on tuossa ensinnä juuri koirien ja toiseksi omistajan. Syy on verikoirissa, jotka mielellään syövät vaikka lapsia. Oikeissakin käsissä pittbullit ovat tunnottomia tappajia, jotka saavat tyydytystä raatelusta.
 
"Pauliina"
Kaikilla koirilla on alkukantaisia vaistoja ; toisilla koirilla se on esim. kimppuun käyminen ja raateleminen ja toisilla sienten etsiminen.

Koskaan ei saa täysin kitkettyä pois koiran ominaista vaistoa vaikka olis millanen omistaja. Hullun käsissä tuollaisista tappamisvaiston omaavista koirista tulee arvaamattomia sekopäitä.
 
Joo-o, ihan toivottavaa olisi, että rotuvalinnan motiivina olisi muukin kuin katu-uskottavuus ja varsinkin ensimmäistä koiraa hankittaessa mietittäisiin, mihin ne rahkeet oikeasti riittää eikä sitä, millainen piski näyttää parhaalta hihnan päässä tempoilemassa.
 
Meille tuli kuusi vuotta sitten ensin hoitoon ja lopulta jäi asumaan amstaffi...
Se oli kanssa otettu ns munanjatkeeksi...
Ensin meitä arvellutti rotu,mutta hyvin lapsiperheeseen sopeutui karvanaama :heart:
Kyllä pienestä puudelistakin sekopään saa väärän omistajan käsissä...
 
"vesimeloni"
Mun mielestä rotu ei ole näissä asioissa se pääpointti. Kyllä se on se kasvatus. Ainoa minua kohtaan aggressiivisesti käyttäytynyt koira oli "pieni ja suloinen" kiinanpalatsikoira. Ja sitä koiraa pelkäsin ihan tosissani. Perhepiirissä on (ja on ollut) useita "hirmuisen pelottavia ja suuria" rotikoita ja dobermanneja, joista kaikki ovat olleet kilttejä lällyköitä. Siskoni valtavan suuri rotikkauros esim. rakastaa yli kaiken tunkea itsensä syliin ja nautiskelee kovasti kaikesta hellimisestä. Tulee toimeen myös loistavasti pienten lasten kanssa. Kun taas tuo aiemmin mainitsemani kiinanpalatsikoira ei voi sietää lapsia, vaan hyökkää heti kimppuun ja puree.
Kaikissa näissä tapauksissa on kiittäminen omistajaa/kouluttajaa. Rotikat ja dobberit on kaikki hyvin koulutettuja ja totutettu kaikenlaisiin ja kaikenkokoisiin ihmisiin ja tilanteisiin. Kun taas tuo pikkuhauva on saanut aina olla omistajansa "vauva", jota ruokitaan ihmisten kanssa ruokapöydässä (istuu siis omalla tuolillaan) ja joka saa talossa määrätä kaapin paikan. Jos koira tahtoo sohvalle, jossa kylässä olevan lapset istuu, niin lapset ajetaan lattialle. Jos lapsilla on käsissä jotain herkkuja ja koira ne tahtoo, niin ne on koiralle annettava. Koira on siinä perheessä täysin pomo. Ja pienestä koostaan ja suloisesta ulkonäöstään huolimatta terrorisoi kaikkea ja kaikkia.

"Koira-ajokortti" olisi mielestäni oikein hyvä ratkaisu kaikille, jotka ovat koiraa hankkimassa. Tosin taitaa käytännössä olla aika hankala toteuttaa.
 
"alma"
Tämä on kyllä kauhea juttu, ja ihmeellistä on se, että on saanut jatkua noin pitkään. Miten niitä koiria ei saada pois omistajaltaan!
Noissa rotukielto ja koira-ajokorttijutuissa on kyllä sellainen suuri ongelma, että niiden valvominen on mahdotonta. Pahoin pelkään, että ne sekopäisimmät eivät nykyäänkään osta koiraa miltään oikealta kasvattajalta, saati sitten käy koirakouluissa. Eli ei se natsin pitbulli missään rekisterissä ole.
 
Minäkin olen kyllä sitä mieltä ettei kyseisenlaisissa tilanteissa vika ole koiran vaan sen omistajan, joka on jättänyt koiran ilman oikeanlaista koulutusta ja kasvatusta. Toki joillakin ns. "vaarallisilla" roduilla on suurempi riski väärissä käsissä muuttua ongelmakoiriksi kuin leppoisemmilla roduilla.

Koira-ajokortti olisi ihan hyvä idea, jos sen valvonta ja toteutus saadaan organisoitua mahdollisimman helpoksi, eikä siitä tule samanlaista bisnestä kuin auton ajokortista. Kortti saisi myös kattaa KAIKEN kokoiset koirat. Useimmiten koirapuisto konflikteissa ja puremisen kärkitilastoissa on pienet koirarodut ja niiden edustajat.
 
geg
Kun pitbull puree ihmistä, se on lööpissä ja koirarotu pitäisi kieltää kun ne on kaikki tappajia. Kun tiibetinspanieli puree ihmistä, se on vain vahinko hupsista ei haittaa kun se on niin söpö. Pienet koirat ovat paljon arvaamattomampia koska ne harvemmin on yhtä hyvin koulutettuja kuin isot koirat. Jos vetoatte siihen että iso koira saa pahempaa tuhoa aikaiseksi, niin saa se tiibetinspanielikin pahaa jälkeä aikaan lasta raadellessaan. Koira-ajokortti KAIKILLE pakolliseksi!
 

Yhteistyössä