EI ravintola-alalle!
Tuli vaan mieleen tuosta yhdestä ketjusta, kun mulla on just sellaine tilanne kuin siellä kommentoitiin. Opiskelen siis toista vuotta tarjoilijaksi yo-pohjalta, ikää 24v. Nyt on saliharjoittelu menossa ja tajusin, että mä vaan tuhlaan aikaani tässä touhussa.
Harjoittelun ohjaaja on ensinnäkin alalle kouluttautumaton, opiskelee it-alaa, mutta on tehnyt tarjoilijan hommia ilman koulutusta opintojen ohessa, on kyllä pätevä. Suurin osa muistakin työntekijöistä on ihan eri alojen opiskelijoita. Ovat kyllä tosi hyviä työssään ja osa näistä opiskelijoista ihan jopa miltei esimiesasemassa ja vuorovastaavia. Eivät siis ole missään vaiheessa kouluttaneet itseään alalle, tietty hankkineet anniskelu/hygieniapassin ja päässeet töihin.
Tunne itseni aika luuseriksi, kun opiskelen täysipäiväisesti alaa , jolle ei edes tarvitse tätä täysin turhaa koulusta. Ja teen palkatonta täysipäiväistä harjoittelua!! Kun muut tekevät tätä vain opiskeluajan duuninaan ja ovat päteviä vielä ja saavat palkkaa...TUnnen itseni tosi tyhmäksi, kun tää on mulle päätoimista. Koulussa meitä pidetään ihan avuttomina ja miltei kaikki oppiaineet läsnäolovelvollisuuksineen ovat aivan turhia. Oppituntien sisällöt omaksuisi apinakin. On pakko olla paikalla koko päivä 8-15, vaikka samat asiat oppisi noin tunnissa itseopiskeluna.
Haaveena olisi päästä yliopistoon tai ammattikorkeaan jossain vaiheessa, toistaiseksi pitää kitua tämän koulun kanssa, kun ei viitsi enää keskenkään jättää. Mut joo, tämä "koulutus" on 99 prosenttisesti täysin turha, nöyryyttävä ja ihan liian pitkä. Ainoa hyvä puoli tässä on opintotuki. En suosittele kenellekään.
Tulee aikamoinen alemmuudentunne, kun tauolla juttelee jollekin toiselle työntekijälle ja aina tulee ilmi, että kukaan ei oikeastaan tee näitä hommia päätoimisesti, vaan opiskelevat jotain muuta fiksua.
Miksi ihmeessä meidän sitten pitää käydä kaksi vuotta koulua ja olla palkattomana töissä pitkiä jaksoja, kun alalle pääsee muutenkin? Ja ei sitä tutkintoa kukaan oikein katso. Työkokemus ja vaadittavat hygienia jne. todistukset riittävät.
Harjoittelun ohjaaja on ensinnäkin alalle kouluttautumaton, opiskelee it-alaa, mutta on tehnyt tarjoilijan hommia ilman koulutusta opintojen ohessa, on kyllä pätevä. Suurin osa muistakin työntekijöistä on ihan eri alojen opiskelijoita. Ovat kyllä tosi hyviä työssään ja osa näistä opiskelijoista ihan jopa miltei esimiesasemassa ja vuorovastaavia. Eivät siis ole missään vaiheessa kouluttaneet itseään alalle, tietty hankkineet anniskelu/hygieniapassin ja päässeet töihin.
Tunne itseni aika luuseriksi, kun opiskelen täysipäiväisesti alaa , jolle ei edes tarvitse tätä täysin turhaa koulusta. Ja teen palkatonta täysipäiväistä harjoittelua!! Kun muut tekevät tätä vain opiskeluajan duuninaan ja ovat päteviä vielä ja saavat palkkaa...TUnnen itseni tosi tyhmäksi, kun tää on mulle päätoimista. Koulussa meitä pidetään ihan avuttomina ja miltei kaikki oppiaineet läsnäolovelvollisuuksineen ovat aivan turhia. Oppituntien sisällöt omaksuisi apinakin. On pakko olla paikalla koko päivä 8-15, vaikka samat asiat oppisi noin tunnissa itseopiskeluna.
Haaveena olisi päästä yliopistoon tai ammattikorkeaan jossain vaiheessa, toistaiseksi pitää kitua tämän koulun kanssa, kun ei viitsi enää keskenkään jättää. Mut joo, tämä "koulutus" on 99 prosenttisesti täysin turha, nöyryyttävä ja ihan liian pitkä. Ainoa hyvä puoli tässä on opintotuki. En suosittele kenellekään.
Tulee aikamoinen alemmuudentunne, kun tauolla juttelee jollekin toiselle työntekijälle ja aina tulee ilmi, että kukaan ei oikeastaan tee näitä hommia päätoimisesti, vaan opiskelevat jotain muuta fiksua.
Miksi ihmeessä meidän sitten pitää käydä kaksi vuotta koulua ja olla palkattomana töissä pitkiä jaksoja, kun alalle pääsee muutenkin? Ja ei sitä tutkintoa kukaan oikein katso. Työkokemus ja vaadittavat hygienia jne. todistukset riittävät.