Saako nykyään vaikeasta ruoka-aineallergiasta tai keliakiasta kärsivän lapsen kotihoidontukeen korotusta?

  • Viestiketjun aloittaja allergiini
  • Ensimmäinen viesti
allergiini
Meillä lapsella ilmeisesti vilja-allergia tai keliakia. Ennenvanhaan sisarellani todettiin vaikea vilja-allergia ja äitini sai korotusta kotihoidontukeen tms, koska erityisruoka on vilja-allergisilla tosi kallista (kuten nykyäänkin, herttinen mitä hintoja gluteenittomista kiskotaan). Vieläkö saa pientä rahallista helpotusta allergisen perhe?
 
"alkup"
[QUOTE="alli";23059046]kotihoidontukeen? no ei todella.

vammaisen hoitotukea voi saada.[/QUOTE]

No niin ajattelinkin. Ennenvanhaan tosiaan sai jotain, tokkopa paljon silloinkaan. Vammaishoidon tuki ei ihan allergioihin päde :)
 
"vieras"
Alle 16 vuotiaan vammaistukea pitäisi saada yhdellä hakemuksella 16 vuotiaaksi saakka, jos keliakia on asianmukaisesti todettu. Kotimaisten viljojen allergiallakin voi saada vammaistukea yli vuoden vanhalle http://www.kela.fi/in/internet/liite.nsf/NET/300905212853ML/$File/2luku_2.pdf?openElement
 
Ee
Keliaakikko saa Kelalta jonkun parikymppiä kuussa tilille ihan riippumatta siitä, onko lapsi vai aikuinen (ei siis liity mitenkään kotihoidontukeen). En tiedä, millä nimellä se raha on, mutta tarkoitettu juuri niiden gluteenittomien ruokien kuluja kattamaan.
 
oivariini
Me saadaan vilja-allergiaan sitä vammaistukea. Sitä tulee reilut 80 euroa kuussa :) Lääkäri kirjoitti allergiapolilta todistuksen ja siihen piti liittää se netistä tulostettava hakemus. Kannattaa kirjoittaa vielä lisäliite miten allergia hankaloittaa elämää, silloin saa sen tuen takuuvarmasti.
 

Yhteistyössä