Millä raskausviikolla sydänäänet kuuluu?

  • Viestiketjun aloittaja vauva2011
  • Ensimmäinen viesti
vauva2011
Pitäisikö rv 5+6 kuulua sydänäänet? Onko epätavallista jos ei vielä näillä viikoilla kuulu?
Rusehtavaa vuotoa, ei kipuja olenko vaarassa menettää vauvani?
Ja mitä riskejä 35v ensiodottajalla raskaudessa?

Neuvola vasta parin viikon päästä
 
"pöö"
Niin siis pientä vuotoa voi olla. Ei 35-vee mikään ikäloppu ole. Kohonneita riskejä voi olla jossakin, mutta ihan turhaa huolehdit. Odota kaikessa rauhassa ekaa neuvolaa jne. Hyvin se menee!
 
valitettavasti
Tarkoitat varmaan että milloin kuuuluvat neuvolan doblerilla! Riippuu monesta asiasta, mihin suuntaan kohtusi on kallellaan (eteen, taakse), kuinka paljon rasvaa sinulla on vatsan seudulla, laitteesta jolla kuunnellaan. Terkkarina en ikinä edes kuuntele ekalla käynnillä kun eivät yleensä kuulu ( h 8-9). Ihan joskus harvoin on kuulunut jopa alle 10 raskausviikon ja yleensä vasta h10-13. Rusehtava vuoto aika yleistä eikä tarkoita että mitään olisi vialla välttämättä.
 
"eve"
6+ viikolla voi tarkalla ultrakoneella nähdä. eri asia on sitten milloin on hedelmöittynyt vaikka laskurin mukaan olis 6+ niin voi todellisuudessa olla 5+

kannattaa odottaa 7-8+ viikolle. ruskea vuoto voi olla valekuukautiset, onko nyt normikierron kuukautispäivien aika
 
Sydänäänet kuuluu vasta n. 12 r-viikoilla. Vuotoja pitää aina tarkkailla, mut ei ne välttämättä aina keskenmenoa tarkoita. Jos vuoto jatkuu, yhteys neuvolaan ja varsinkin, jos alkaa tulla kirkasta verta. Älä stressaa liikoja vaan nauti odotuksesta. Jos huonosti käy ja odotus menee kesken, niin ei sille minkään voi vaikka onkin kamalaa. Tsemppiä odotukseen!
 
Viimeksi muokattu:
Viides raskaus minulla. Eilen kävin neuvolassa ja raskausviikkoja 7+5 kuukautisten mukaan. Kokeilimme sydänäänien kuulumista,niin kyllä kahdesti saatiin kuulumaan nopea tykytys. tänään on kuitenki ultra ja katsaus olisiko sittenkin pidemmällä, kun kohtukin oli jo kokeiltavissa. Aikaisemmissa raskauksissa äänet kuuluneet 8+ jälkeen.
 

Yhteistyössä