Osataan me takkaa lämmittää. Tämä on varaava takka ja lämmitetään hyvillä puilla, jotka on ollu vähintään 24 h sisätiloissa ennen takkaan laittoa. Takka välillä oikein hehkuu kuumana, se on tässä olkkarissa. No, kyllähän nuo olohuoneen patterit silti tuntuu menevän päälle, eli kylmä pukkaa täältä olkkarista, siis ikkunoista tai jostain.Muuten jos on huonoja puita ja ei osaa lämmittää takkaa niin se voi syödä enemmän sähköä kuin antaa lämpöä.
No kokeilette mitkä patterit on eniten kuumia. Siellä eniten kuluu sähköä.
ok...eli pidänpä nyt sit noi päällä, katsotaan mitä tapahtuu.Se kivi siinä kyllä ehtii kylmetä (siis se mihin lämmityskaapelit on valettu) ja sen myötä lämmität teidän talon perustuksia ensin ja sitten vasta kotinne sisuksia... On tärkeää pitää se lämpötila mihin pyritään niin matalalla kuin hyvältä tuntuu ja sitten antaa sen olla. Mä voisin vaikka vannoa, että tuolla meidän taloyhtiön kansiossa lukee, että lämpötilan muutokset vie eniten energiaa. Asumme siis 2007 valmistuneessa rivarin päätyasunnossa, jossa kon.ilmanvaihto lämmöntalteenotolla ja joka huoneessa lattialämmitys (suorasähkö + kiertoilmatakka).
Nykyään vaan nuo lattialämmitykset ei ole kunnolla varaavia, koska lattiabetonoinnista tehdään niin ohkasia. Jos halutaan tehdä varaava lattialämmitys niin lattiabetonoinnin paksuus saisi olla ainakin 10cm ja mielummin enemmän. Nykytaloissa ne on 5-7 cm.Lämpöhäviöt on riippuvaisia lämpötilaeroista. Tästä seuraa, että sähköä kuluu enemmän jos varaa yöllä reippaasti ja antaa purkaantua päivällä. Jos yön ja päivän hintaero on riittävä, varaaminen saattaa rahallisesti kannattaa.
Kiitos tiedoista. Tätä harkitaan. Noi patterit kaikki on samanlaisia ja taitaa olla tuhatwattisia.Patteriessa on tehot lueteltuna ja voit mitata kulutuksen jos ne on irroitettavalla pistokkeella. Silloin näet mikä patteri on "aina päällä". Ja näet tietty kuinka paljon patterit kuluttavat kokonaisenergiasta.
Mutta ehkä se lämpökuvaus olisi järkevää tässä tilanteessa.
Ei meillä tosiaan ole mitään tuollaisia hienouksia. Mutta ois kiva, jos olisi tuollainen systeemi!Kysyn/sanon vielä, että onko teillä seinässä sellaiset säätimet, joissa palaa välillä vihreä valo, välillä punainen valo? Seuraa niitä - jos on usein vihreää olet oikeilla jäljillä. Se vihreä tarkoittaa, että lämmitys ei ole aktiivinen sillä hetkellä huoneessa, eli se säästää energiaa. Jos se on punainen, tarkoittaa ettei ole vielä saavuttanut oikeaa lämpötilaa ja tekee töitä sen saavuttamiseksi = sähköä palaa. Jos teillä on ollut valot punaisella aina öisin kun olet lämmöt napsauttanut päälle, kertoo se sinulle, että päivän säästötoimenpiteet eivät ole olleet hyviä.
Meillä on se säädetty noin 70-75 asteeseen ihan sen takia, kun ei lämmin vesi tunnu riittävän koko päiväksi. Ennen säätöä se oli vain noin 55 astetta ja lämmin vesi loppui hetkessä. Mä olen siis kotona vauvan ja lapsen kanssa. Vauvan kakkapeppua pitää pestä juoksevan hanan alla noin 6 kertaa päivässä. Vauva kakkaa älytöntä tahtia. Sit pulloja pesen joka päivä. Täällä käydään suihkussa joka päivä. Ja avot, siinä se 20 min käyttöä, jonka jälkeen tulee vain jääkylmää vettä.Ei varmaan vesilaskukaan oo pieni mut joo jo ton 300l lämmittämiseen menee ihan h.....i energiaa ja se lämpiää sähköllä, 1 asia mikä kannattaa tarkistaa on se ttä mihin se varaja on lämpösäädetty pitäs olla +50 voi tosin olla +90 teillä ja se imee sitten ihan riittävästi sähköä..
Ja 1 kysymys jos 300l varaja riitä päiväksi niin mitä helvettiä?
Meillä on portaat eikä mitään ovia portaiden yläpäässä tai alapäässä. avointa tilaa.Ensimmäinen juttu on, että seuraatte sitä miten ne patterit lämpenee. Ja mitä vaikuttaa jos pidätte oven yläkertaan kiinni.
Se varmaan lämpiää yösähköllä kun aapeen yösähkölaskut oli niin isot. Ei tule ihan pelkästä lämmityksestä se ero. Silloin lämmitetään iso vesimäärä ja päiväksi sen on riitettävä eli lämmitetään myös koviin lukemiin. Esim meillä taas on pienempi varaaja mutta sitä lämmitetään jatkuvasti.Ei varmaan vesilaskukaan oo pieni mut joo jo ton 300l lämmittämiseen menee ihan h.....i energiaa ja se lämpiää sähköllä, 1 asia mikä kannattaa tarkistaa on se ttä mihin se varaja on lämpösäädetty pitäs olla +50 voi tosin olla +90 teillä ja se imee sitten ihan riittävästi sähköä..
Ja 1 kysymys jos 300l varaja riitä päiväksi niin mitä helvettiä?
Ei varmaan vesilaskukaan oo pieni mut joo jo ton 300l lämmittämiseen menee ihan h.....i energiaa ja se lämpiää sähköllä, 1 asia mikä kannattaa tarkistaa on se ttä mihin se varaja on lämpösäädetty pitäs olla +50 voi tosin olla +90 teillä ja se imee sitten ihan riittävästi sähköä..
Ja 1 kysymys jos 300l varaja riitä päiväksi niin mitä helvettiä?
Niinpä! Varaaja on tossa meidän yläkerran kylpyhuoneessa pesutornin vieressä. Siis ihan tässä sisätiloissa. Se on tuollainen valkoinen jääkaapin näköinen iso möhkäle. Ei sitä sen kummemmin tarvi eristää? Mutta joo, soitin huoltoonkin ku oltiin muutettu ja valitin sitä, ku ei vettä riitä kun 20 min per päivä, niin ukot tuli vääntää sen kovemmalle, ei silti riitä, ne väitti sit toisella kerralla, että on ihan normaalia, että vesi riittää vain 20 min per päivä, kun se on lämmitetty vain yösähköllä.No meitä on 5 henkeä nuorin 2v ja joo emäntä o kotona mut ei ikinä oo loppunu 300l vesi -> ja on täälläkin pelkkä yösähkölämmitys, onko varaja kunnolla eristetty?
Ei helvetti :headwall: Taas joku älypäämamma loistaa tyhmyydellään :headwall:
Varaajan lämpötila pitää olla yli 70 astetta ja syynä on se, että alemmissa lämpötiloissa alkaa siellä esiintymään bakteerikasvustoa.
jep, edellinen asukas piti alhaisena, mutta mä halusin kovemmaks myös tosta syystä.Ei helvetti :headwall: Taas joku älypäämamma loistaa tyhmyydellään :headwall:
Varaajan lämpötila pitää olla yli 70 astetta ja syynä on se, että alemmissa lämpötiloissa alkaa siellä esiintymään bakteerikasvustoa.
On on. Portaikko on avoin, ei siinä kohtaa ole mitään omaa patteria. Sen lämpötila on mikä on, eli ihan sama kuin olkkarissakin.Kai yläkerran makkareissa on omat patterit? Ei kai sen portaikon tarvitse olla yhtä lämmin kuin muu talo?
Niin ei ole rikkinäisiä kodinkoneita. Makuuhuoneita on 4.Se varmaan lämpiää yösähköllä kun aapeen yösähkölaskut oli niin isot. Ei tule ihan pelkästä lämmityksestä se ero. Silloin lämmitetään iso vesimäärä ja päiväksi sen on riitettävä eli lämmitetään myös koviin lukemiin. Esim meillä taas on pienempi varaaja mutta sitä lämmitetään jatkuvasti.
Mutta aapeen pattereista. 1000Wh on pahimmillaan 24kWh päivässä eli 720kWh kuukaudessa. Jos vaikka pattereita on 4h+K eli 5 niin sillä voi saada kulutettua 3600kWh kuukaudessa sähköä... jos siis patterit ovat aina päällä. Kannattaa siis mitata kuinka kuormitettuja ne ovat vai onko teillä joku rikkinäinenn kodinkone, tms.