Jos vanhemman elimistöstä löytyy huumetestissä kannabista, seuraako automaattisesti lasten huostaanotto?

  • Viestiketjun aloittaja kysyn
  • Ensimmäinen viesti
"jaa"
En valitettavasti tiedä, mutta kannabiksesta jos seuraisi heti huostaanotto niin sietäisi heti välittömästi sijoittaa myös juoppojen kakarat jonnekin muualle kuin antaa olla juoppojen perheittensä parissa.
 
Non compos mentis
Jos joutuisin huumetestiin, näyttäisi se positiivista kokaiinille tai ehkä amfetamiinille, eikä noita kukaan olisi huostaan ottamassa. Kuka sitä näytettä vaatii?
 
Non compos mentis
Siis tarkoitukseni oli tuoda ilmi, että vääriä hälytyksiä noissa kuitenkin aika paljon. Toisaalta, onko yksi jointti lasten poissaollessa pahempi kuin kapakkailta seuraavan päivän krapuloineen?
 
An
Enpä usko että pelkän testin perusteella huostaanotetaan. Pitäisi sitä nyt selvittää, onko vanhempi jatkuvasti pöllyssä (vrt. alkoholisoitunut vanhempi, joka kokoajan/ suuren osan ajasta humalassa) vaiko vain hieman vapaailtanaan polttanut (vrt. vapaailtanaan muutaman oluen ottava vanhempi).

Tiedetään, kannabis on laiton aine, mutta samoin perustein pitäisi laittomaksi määrittää myös alkoholi, kahvikin kenties.
 
Non compos mentis
[QUOTE="tiina";22287895]missä tilanteessa sulta otetaan tommoisia testejä? onko teillä jo ls-asiakkuus?[/QUOTE]

Työhönottotilanne ja äitiysneuvola tulevat mieleen, missä voitaisiin testejä ns. tavikselta ottaa.
 
"vieras"
Jos sulla on lapsia ja jossaki yhteydessä saat positiivisen thc tuloksen niin lastensuojelu-asiakkaaksi pääset ainaki seurantaan - takuulla. Tuskin kuitenkaan huostaanottoa seuraa automaattisesti. Riippuu tietty tilanteesta.
 
Ei tietenkään, jos lapset ovat muualla hoidossa tai kotona heillä on selvä hoitaja. Olettaen siis, että kyse on normaalista viihteellä käynnistä, eikä mistään juoppolallivanhemmista.
Lapset nimenomaan ovat hoidossa kun vanhempi rilluttelee. Miksi ne lapset pitäis ottaa huostaan, jos vanhemman verestä löytyy kannabista tälläsen rillutteluillan päätteeksi?
 
  • Tykkää
Reactions: fortunate
kahvista ei tule psykoosia
eikä se ole laitonta,kannabis on ja siitä voi seurata psykoosi.Se on huumausaine,se on vaarallinen aine ja kaikki jotka sitä polttelee ja on lapsia,sellaisilta lapset pois.Välittömästi.
 
bud
Lapset nimenomaan ovat hoidossa kun vanhempi rilluttelee. Miksi ne lapset pitäis ottaa huostaan, jos vanhemman verestä löytyy kannabista tälläsen rillutteluillan päätteeksi?
Et ole tosissas?! Huumeiden käyttö, vaikkakin olis satunnaista, on ensinnäkin laitonta ja toiseksi erittäin tuomittavaa. Ja näkyy pitkään verikokeissa ja siihen voi jäädä kerrasta koukkuun. Ai susta todellakin on ok pössytellä vaikka kerran kuussa, kunhan on muuten "kunnon ihminen?"
 
"alkup."
Elikä neuvolassa ollaan tietoisia miehen lääkkeiden väärinkäytöstä (ja sen hoidosta), ja minun äitiyskortissa on rasti kyllä- kohdassa missä kysytään huumeidenkäyttöä ennen raskautta. Minulla kyse oli siis vaan kannabiksesta.

Niin ajattelin voiko ne vaikka neuvolasta käskeä tänne jonkun yllätysvierailulle ottamaan testit? Pilveä en ole siis polttanut yli kahteen vuoteen ja mietin onko tuo miehen ongelma ja se, että neuvola siitä tietää, este minun satunnaiselle polttelulle...

Jes, antakaa tulla haukkuja...
 

Yhteistyössä