minkä ikäisenä lapsi turvaistuimeen kasvot menosuuntaan

vgfd
Kolmesta vuodesta mäkin olen kuullut. Tosin meillä jouduttiin kääntämään jo 2 vuotiaana, kun ponnisti jaloillaan takapenkistä aina vastaan, kun laitettiin istumaan. Väsyttiin siihen vääntämiseen. Nyt lapsi on melkein neljä vuotta ja odotellaan, että 18 kiloa tulee täyteen. Silloin meidän istumisessa aletaan käyttämään auton turvavöitä.
 
riippuu varmaan istuimesta. Tutulla kolme lasta 8v istui 4-vuotiaax, pienemmät (kohta 3v ja reilu 4v) istuvat edelleen selkä menosuuntaan. On kuitenkin turvallisin (Ei haittaa vai jalat olis koukussa...).
 
Kyllä se suositus täällä Suomessa on 3-4-vuotiaaksi selkä menosuuntaan, koska kolarit on yleensä "törmays"kolareja, eikä esim. peräänajoja. Pienen lapsen niska ei kestä sitä valtavaa heilahdusta isossa törmäyksessä jos istuu kasvet menosuuntaan. Ja tähän ei vaikuta istuimen merkki tai malli millään tavoin, mutta tietysti istuinta tulee käyttää sen omien ohjeiden mukaan. Kannattaa vaan miettiä millaisen istuimen ostaa.
 
MilloinVaan!
Ei ole mitään lakisääteistä juttua asiasta. Voi laittaa milloin vaan, mutta Suomessa suositellaan, että matkustaisi selkä menosuuntaan 3 v asti. Muualla maailmassa ei tällaista suositusta ole. 3 vuotiaasta eteenpäin voi matkustaa jo korokeistuimellakin. Monen tutun lapset on matkustaneet heti kaukalosta päästyään nenä menosuuntaan. Meillä siirrytään korokkeelle 3 vuotiaasta eteenpäin.
 
Alkuperäinen kirjoittaja ihmettelee miten pää sidottu;22166783:
Siis siinä kun mikään ei pidä ylävartaloa paikoillaan, pelkkää pää ei tule kolaritilanteessa kauheaa vahtia eteenpäin vaan koko kroppa liikkuu. Silloin se voima jakautuu koko ylävartalolle eikä vain niskan tarvitse sitä kestää.
 
autoliiton sivuilta:
Turvaistuin selkä ajosuuntaan
Turvalaitteen kiinnitysohjeista selviää, onko istuin hyväksytty kiinnitettäväksi selkä menosuuntaan. Selkä ajosuuntaan kiinnitettävää turvaistuinta ei saa kiinnittää istuinpaikalle, joka on varustettu turvatyynyllä, jota ei voida kytkeä pois päältä. Lapsen tulee istua mieluiten takapenkillä selkä menosuuntaan mahdollisimman kauan, noin 3–4-vuotiaaksi. Lapsen pituuden kasvaessa hän voi istua myös jalat koukussa. Nokkakolarissa törmäys on voimakkain ja selkä ajosuuntaan -kiinnitys tukee lapsen niskaa ja kaulaa parhaiten törmäyksen sattuessa. Takaistuin on noin 20 prosenttia turvallisempi onnettomuudessa kuin etupenkki edellyttäen, että istuimen kallistuskulma ei ole yli 45 astetta, mikä kohdistaa rasitusta niskaan ja päähän. Selkä ajosuuntaan asennettava istuin tarvitsee usein autossa enemmän tilaa pituussuunnassa, mikä voi hankaloittaa asentamista pienempiin automalleihin.


Vaara: Lapsen ja turvavyön väliin tulisi mahtua kaksi sormea sopivan kireyden varmistamiseksi, jotta lapsi pysyy istuimessa kolaritilanteessa. 50 km/h -nopeudessa Karen 20 kilon paino kasvaa törmäyksessä 25-kertaiseksi eli 500 kiloon. Selkä menosuuntaan –istuin voi ratkaisevasti vaimentaa pään painoa kolarissa.

linkki: Turvaistuin selkä ajosuuntaan - Autoliitto
 
"vieras"
Meillä kuopus siirtyi 9kk iässä istumaan kasvot menosuuntaan ja meillä myös tuo Kiddy Comfort käytössä. Esikoinen istui 2v 9kk asti selkä menosuuntaan, kunnes vaihdoimme hänellekin tuon samaisen Kiddyn.
 
v ieras
kun ajattelin ostaa istuimen tuolta netanttilasta ja siel lukee et selkä menosuuntaa 0-10 kg ja 10-18kg kasvot menosuuntaan
Ei kannata ostaa noita vanhanaikaisia halpisistuimia. Ne eivät ole turvallisia ja tämä on paikka missä ei kannata muutamaa kymppiä säästää. kasvot menosuuntaan voi Suomen teiliikennelain mukaan laittaa yli 9 kg painavan näin hyvä'ksyttyyn turvaistuimeen. Mene asiantuntevaan liikkeeseen ostoksille,.
 
"vieras"
[QUOTE="minävaan";22167022]Turvavyökö pitää niskan suorassa? Päinvastoin niskat

Et näköjään ymmärrä lainkaan näiden Kiidyn ja Cybexin istuimien toimintaperiaatetta. Jos lapsi on viisipistevöissä kasvot menosuuntaan niin, kroppa pysyy paikallaan ja pää lähtee eteenpäin. Kiddyssä ja Cybexissä turvatyyny joustaa ja koko vartalo jakaa rasitusta. Siksi niissä on 30% pienempi rasitus lapsen päälle, niskalle ja rintakehälle. Ja siksi ne ovat parhaiten menestyneitä turvaistuimia viime vuosien törmäystesteissä. Lisäksi lapsi on erityisesti Cybex Pallaksessa mekaanisesti todella loistavasti suojattu ulkoapäin tulevilta iskuilta, joita kolarissa usein tulee.
 
korokeistuin on vaarallinen
Ei ole mitään lakisääteistä juttua asiasta. Voi laittaa milloin vaan, mutta Suomessa suositellaan, että matkustaisi selkä menosuuntaan 3 v asti. Muualla maailmassa ei tällaista suositusta ole. 3 vuotiaasta eteenpäin voi matkustaa jo korokeistuimellakin. Monen tutun lapset on matkustaneet heti kaukalosta päästyään nenä menosuuntaan. Meillä siirrytään korokkeelle 3 vuotiaasta eteenpäin.
Tällainen käytäntö ei ole lainkaan turvallista, eikä järkevää. Nykyisissä turvavyöistuimissa on pään sivusuojia parannettu juuri siksi, että korokesituimella ei ole mitään tekemistä turvallisuuden kanssa. Lyö vain kovemmin päänsä auton sivuikkunaan tai sivupilareihin, jollin seurauksena on poikkeuksetta aivovamma. Toivottavasti korokeistuimet tullaan todella kieltämään kokonaan seuraavassa turvallisuusstandardissa, joka on jo teikeillä.
 

Yhteistyössä