Jeesusta EI ristiinnaulittu!!

  • Viestiketjun aloittaja ?
  • Ensimmäinen viesti
?
http://www.uusisuomi.fi/kulttuuri/96066-%E2%80%9Djeesusta-ei-ristiinnaulittu%E2%80%9D?cmp=suosituimmat

"Göteborgin yliopiston tutkija Gunnar Samuelsson on tullut selvityksissään siihen johtopäätökseen, että vastoin yleistä uskoa Jeesus ei kuollutkaan ristillä. Asiasta kertoo brittilehti Daily Telegraph.

Samuelsson uskoo, että Jeesus kuoli muulla tavoin, sillä ristiinnaulitseminen ei Samuelssonin mukaan ollut yleinen rangaistus Jeesuksen aikana.

Samuelsson on kirjoittanut aiheesta väitöskirjan, jota varten hän on etsinyt todisteita ristiinnaulitsemisesta. Todisteita ei löytynyt juuri lainkaan, ei itse Raamatusta eikä muustakaan aikakauden alkuperäiskirjallisuudesta.

Samuelssonin mukaan Raamatussa ei suoraan puhuta ristiinnaulitsemisesta, rististä tai nauloista, joilla toimitus kertoman mukaan tehtiin. Jeesus on voinut kantaa selässään ristin sijasta jonkinlaista paalua. Samuelssonin mukaan aikakauden tekstejä on käännetty virheellisesti, ja esimerkiksi latinan kielen sanalla "crux" (risti) oli tuona aikana paljon laajempi merkitys kuin nykyään.

Samuelssonin mielestä kertomus Jeesuksen kuolemasta nimenomaan ristillä perustuu kristilliseen perinteeseen ja taiteeseen pikemminkin kuin varsinaisiin tapahtumiin."


...niin, ja onko sillä sitten edes väliä? Mutta onko kristillinen kirkko halukas muuttamaan oppiaan, kun saadaan uusia todisteita?
 
Muslimi
Samoin meillä islamissakin ajatellaan. Jeesus ei kuollut ristillä. Jännä juttu, mutta pikku hiljaa tiedemiehet ja tutkijat alkavat tulla samoihin tuloksiin kuin mitä islamissa kerrottiin jo yli 1400 vuotta sitten.
 
uskova
Alkuperäinen kirjoittaja Minerva McGarmiwa:
Eiköhän se ole ihan se ja sama miten ko. häiskä henkensä heitti?
Kirkolle toi voi olla vaikeempi paikka, varmaan asia pian selitetään vertauskuvana tms. E
ihän asialla loppujen lopuks ole uskon kannalta mitään merkitystä.
Uskoon tätä ei tosiaankaan vaikuta mitenkään. Se on vain pieni pala historian varrelta.

 
ano hampuusi
kerroppa sitten ,miksi jeesus on kuvattu aina jo v.700 jälkeen jumalan ristiin naulitsemisen on kuvattu seinä piirroksina sellaiseksi kun se on kidutuspuuna ei sanalla risti, vaan kansa huusi ,ristiin naulitkaa ja heittelivät kivillä,millä vain pystyi. Olen käynyt Jerusalemissa. Ja perheemme 4viikon matkalla Betlehemiin. Jo Iraelin tullissa huomasi olevansa Suomesta Isäni Jurrissa :D Teki historiaa.. ja sanoi ei tullatt. ja plexiä päin. Hävetti,en ollut vielä uskossa niin kiihkeästi kuin Äitini, tyttö ystäväni ja siskoni, Olin lähempänä isäni uskoa Viinalla lähtee jano ja leivällä nälkä. se huumorista Betlehem sanotaan - bayt lahm Mutta moni Suomi jässi ei ole Palestinan ilmatilassa lentänyt kun ei ollut Sota tila, mikä vuosi? Kuka muistaa... Jumala ristiin naulittiin ja kivitettiin. Mutta usko on oman aivon tuottama pakotie, kaikkea paskaa meitä vastaan, Moniko on hakannut uskovaisen joka lusinu 13v ja tappanut 2 ja haluaa olla vain rauhan mies,arvatkaa saako olla rauhan mies. Ei. niin savipäitä on savolaiset-Anteeksi yleistäminen. T:Muusa
 
"vierailija"
Tutkija on siis sitä mieltä, että Jeesus naulattiinkin paaluun eikä ristiin. No sepä muuttaa asiaa aivan kauheasti. Ja vaikkei nauloja Raamatussa suoraan mainita, mainitaan kuitenkin käsissä ja jaloissa olevat reiät ja kyljessä oleva pistohaava. Tuomaallehan niitä erityisesti esitettiin. Että eiköhän se naulitsemalla tapahtunut, siitä sensijaan ei voi täyttä varmuutta olla, oliko poikkipaalua siinä paalussa, johon Jeesus naulittiin. Tosin jos ajattelee, että Jeesuksen pään yläpuolelle laitettiin teloituksen syy, niin paremminhan se näkyisi jos kädet olisi sivulla poikkipaalussa kuin jos olisi pelkkä pystypaalu, jossa kädet naulitaan sinne ylös.
 
  • Tykkää
Reactions: Echo
drvierailija
Asialla ei ole mitään merkitystä. Uskonto ei ole riippuvainen faktoista. Vähäpäiset tarvivat isähahmon helpottamaan maailmanpelkoansa. Profeettojen ufo-havainnot, lapsivaimot, kidutuskuolemat ja taikakivet tekevät yhteisöllisestä larppaamisesta helpompaa, kun on jotain yhteistä ihmeteltävää. Jos yksityiskohdista tai painotuksista tulee tarpeeksi laaja eripurak, voidaan aina irroittautua pienemmiksi lahkoiksi.
 

Yhteistyössä