En tajua noita lentäjien palkkoja...

  • Viestiketjun aloittaja hoitaja
  • Ensimmäinen viesti
Alkuperäinen kirjoittaja Lentokonekuski:
Siis eihän lentäminen ole rakettitiedettä. Jokainen normi-ihminen oppii muutamassa kuukaudessa lentämään. Paljon vaativamman ja pidemmän koulutuksen saavat lentokonemekaanikott.
Juu, ainahan voidaan tapella siitä kenen työ on kaikkein vastuullisinta ja vaativinta ja kenen pitäisi saada eniten palkkaa :hug:
 
vierailija
Mistäköhän se johtuu? Kenties juuri siitä että lentäjiksi pääsee vain parhaimmat? Itse olisin pyrkinyt lentäjäksi mutta en täytä vaatimuksia.
Tämä on tietenkin ihan totta, mutta ei sen tarvitsisi olla niin. Ihan yhtä hyvin voisi olla sillä tavalla, että Finnair palkkaisi kurssin parhaimpien listalta sijaluvulla 1000-1030 olleet ja maksaisi heille 4000 euroa kuukaudessa. Lentokoneita ei putoaisi yhtään sen enempää. Mutta kyseessä on pieni erikoisala ja erittäin säädelty, mikä tekee kaikenlaisen jouston ja kilpailutuksen vaikeaksi. Ja niin kuin se vanha totuus kertoo, ei napinpainajalle makseta napin painamisesta, vaan siitä että se tietää mitä nappia painaa.
 
Hesarissa mukaan lentäjien keskipalkka on 11 000 ja kaukoliikenteessä 19 000 e/kk + kaikki mahdolliset edut... En ymmärrä miten sellaisesta työstä pitäisi maksaa niin paljon?? Samaa hommaahan se on periaatteessa kun bussikuskin homma.
Niijjust, paitsi että lentäjien ympärillä pörrää viehättäviä lentoemoja.:coffee:
Ihan tasavertaisuuden vuoksi bussikuskien tulisi saada muutama bussiemo täyttämään kuljettajan toiveet!

sori vähän ootee, mutta tärkeä seikka sinänsä!!
 

Yhteistyössä