Mielipiteitä nimestä Asla Joonatan? :)

  • Viestiketjun aloittaja Äiti
  • Ensimmäinen viesti
Suzyanne
Väestörekisterikeskuksen sivuilta:

asla Syntymävuodet Miehiä Naisia Yhteensä
-1899 0 0 0
1900-19 1 0 1
1920-39 12 2 14
1940-59 9 8 17
1960-79 17 1 18
1980-99 31 1 32
2000-07 47 0 47
2008 4 0 4
Yhteensä 121 12 133

Niinkuin tuosta näkyy, Asla käy sekä naiselle että miehelle, mutta on enemmän miehen nimenä käytetty. Ja miehen nimeltä se minustakin kuulostaa.

Asla Joonatan on minusta kaunis nimi pojalle.




 
vieras
Minusta Asla kuulostaa a-loppuisena enemmän tytön nimeltä.
ASLAN taas on selvästi miehinen nimi (vrt. Narnian tarinat) ja pidänkin nimestä. Siksi ehdotan
Aslan Joonatan
 
Ihan ookoo...
Joonatan nimestä tulee mieleen Lokki Joonatan. Aslan ry taasen on suomalainen herätyskristillistaustainen järjestö, joka pyrkii edistämään tunne-elämän ja seksuaalisuuden eheyttä.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Aslan_(yhdistys)

Tunnetuin Aslan lienee Aslan Alijevitš Mashadov [mʌˈsxadəf] (tšetšeeniksi Аслан Али кант Масхадан, Aslan Ali kant Mashadan; ven. Асла́н Али́евич Масха́дов; 21. syyskuuta 1951 Šakai, Kazakstanin sosialistinen neuvostotasavalta, Neuvostoliitto8. maaliskuuta 2005 Tolstoi-Jurt, Tšetšenia) oli tšetšeenikenraali ensimmäisessä Tšetšenian ja Venäjän välisessä sodassa. Tammikuussa vuonna 1997 Mashadov valittiin Tšetšenian presidentiksi, mutta toisen Tšetšenian sodan sytyttyä hän palasi johtamaan joukkojaan Venäjän armeijaa vastaan.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Aslan_Mashadov
 
vierailija
Asla kuulostaa kovasti tytönnimeltä, vaikka onkin pojannimi. Eli anna vain pojalle jos haluat, että häntä luullaan nimen perusteella tytöksi. Kyllähän monet tykkäävät antaa unisex-nimiä, jotta lasta ei luokiteltaisi sukupuolen mukaan, ei siinä mitään.
 
vierailija
Kaunis nimi! Itselleni ei mitään väliä, sekoittaako joku tytönnimeen vai ei. Onhan sitä nykyään paljon nimiä, joista ei heti voi päätellä, kumpaa sukupuolta. Ja ei, en ole mikään raivokasta sukupuolineutraalin kasvatuksen puolestapuhuja. En vaan näe tätä minään ongelmana. Jos vielä pojan saisin, voisin harkita Aslaa.
 
vierailija
Asla Jääskeläinen, balettitanssija. Komea, salaperäinen nimi miehellä. Tiedän kyllä, että maailmalla sekoitetaan naisennimeen (taitaa olla muslimimaissa käytetty), mutta mitäs sitten. Jenkeissähän sitä on pitkään häivytetty eroa naisten/miestennimien suhteen. En nyt tarkoita tällä, että voitaisiin antaa nimeksi Anni tai Hilma pojalle, mutta sukupuolineutraalit nimet on mielestäni hyvä juttu. Asla tulee Suomessa muuten Aslakista.
 

Yhteistyössä